Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. április 28. Túra Szlovákiában: választhatóan rafing vagy túra a Vörös sziklára

kilatas-a-sziklarol.jpg2018. április 28-i szlovák túra: választhatóan leírhatatlan panoráma a Vörös szikláról vagy rafting. A rafting leírását a honlap bal oldalán található menüoszlopban találod, a köv. menüpontra kattints rá, ill. át. 
 

Az Árpád-hídtól 248 km-re, 12,5 km csoda vár rád. Ne hagyd ki. Jelentkezz. Akkor is nyugodtan jelentkezz, ha nincs saját kocsid. Akkor is gyere, ha nem akarod a kocsidat használni vagy szervizben van. Pláne várunk ha környezetvédő vagy! Csak akkor kell utalni a nevezési díjat, amikor visszaigazoltuk, hogy a telekocsi rendszerrel tudtuk biztosítani az utazásodat. (Erről a részleteket lásd lejjebb). Lehet jönni a nulladik nap este is, és jöhetsz a túranap reggelén is.
 

 
 
Szállás, szállás árak és étkezés
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-szlovakia-kirandulas.jpg
Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklóson és Liptószentmiklós környékén.
 

Aki tőlünk kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, 14-24 euró / fő / éjszaka díjú apartmanokat foglalunk. Az ár attól függ, hogy hány fő van egy szobában, ha egyedül szeretnél lenni, akkor az ár 24 euró/éjszaka.
 
-hegyseg---tura-gyalogtura-szallasa.jpg
Az emeleti apartmanokban van egy nappali és konyha, amihez két, külön bejáratú szoba és mindkét szobához saját fürdőszoba tartozik. Mindkét szoba háromágyas és a nappalikban is van egy, akár kétszemélyes fekhely.
 
Az elosztás zseniális, ugyanis az egyik szobába a lépcsőház felől mehetünk be, tehát teljes a szeparáció, három ajtó választ el téged az "idegenektől". 
szallas-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgEzen kívül van külön wifi-s számítógépező, társasjátékozós étkező + társalgó.
Kérjük, hogy hozzatok saját papucsot, ha esetleg elfelejtene valaki papucsot hozni, az a bejáratok mellett talál vendégpapucsot, kérjük, hogy bakancsban senki NE menjen be a lépcsőházba.
 
 
 
szallas-2-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgÉs a vendégpapucs természetesen nem múzeumi papucs, ne lépj bele a saját cipőddel. Köszönjük, figyelmességedet. 
 
 
 
 
 
dscf2745.jpg
A földszinti apartmanok 4 fősek, értelemszerűen itt is van az apartmanban konyha, saját fürdőszoba wc-vel. A konyhákban nem csak melegíteni, hanem sütni is tudsz.
A földszinti apartmanokban az igazi Tátra-érzéshez, "nagyon korrekt" kandalló társul, tudsz parázst kapargatni, nézni, tüzet táplálni stb.
 

60cf663884.jpgHa egyedül szeretnél lenni, akkor 24 euró / éjszaka ellenében mesés körülmények között leszel. 

 
 
 

 

A szlovák túrára az utazás választhatóan
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpg1. saját kocsival a túra előtti nap este vagy a túranap reggelén bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre vagy
2. telekocsikkal. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha kocsival jössz, van-e kedved felvenni utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi". A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. Akkor is jelentkezz nyugodtan, ha utas szeretnél lenni, mivel fizetni csak akkor kell, ha az utazásod biztosított. 

 
 
 

kilatas-a-liptoi-tengerre.jpg

A túra során hihetetlen panoráma vár a Vörös sziklán 
A Kocs hegység (Choc) déli oldalán található szállásunktól indulunk. A jelentkezőknek e-mailben térképet küldünk arról, hogy hova kell jönni és természetesen azt is elküldjük, hogy - legalábbis Bp. felől - hogyan célszerű jönni. 

kilatas-a-sziklarol-2.jpgKérjük, hogy a nap során szükséges szendvics legyen nálatok hátizsákba téve. Vizet, üdítőt vagy termoszban meleg teát (ez a legjobb) fejenként 2,5 litert hozzatok. Továbbá magas víztartalmú és magas energiatartalmú gyümölcsöket. Nektek ugye nem kell mondani, hogy a túrabot nagyon JAVASOLT. Korábban már viselt, bejáratott (magas szárú) túraBAKANCS pedig kötelező a túrára. A túráról a részletek helyett egy figyelmeztetéssel tartozunk... A túrán komoly veszély fenyeget :)! Olyan panoráma vár rád, hogy szép lélekkel, szentimentális típusként esetleg elájulhatsz - a látványtól. Sőt! Nem kizárt, hogy leesik az állad (és akkor mi lesz?) vagy éppen a kilátástól megbabonázva elveszted az időérzékedet és szlovákiai remeteségre adod a fejed. Sose lehet tudni.

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A szlovák túra túradíja
 

 

 

Jelentkezés a túrára: 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (különösen inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. Nagyon javasolt továbbá a túrabot, amelyet a magyar túrázók gyakran lenéznek, aztán lefelé jövetben mindenki hálás érte. Más. Attól függetlenül, hogy a hőmérséklet lent  esetleg kellemes, "fent" lehet igencsak vérpezsdítően friss, hideg az idő. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, ill. korlátozott számban tőlünk is tudsz a felszerelési tárgyakat bérelni. (A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod). És persze kell EU-kártya. Euró a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Biztosítás. 

 

 
 

 

Díjfizetés
A tátrai gyalogtúra díjának utalásához az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük - 
irányítószámmal együtt - a túrára jelentkező számlázási címét és a túra időpontját beírni.
Példa: 

1221 Budapest, Anna u. 19. 
2018. április 28.