Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. december 28-i szlovák túra: a Tejút egyik legjobb helye

magas-tatra-szlovakia-tura--hotalpas.jpg
Elmondhatatlan téli túra Szlovákiában 2018. december 28-án.
 
A Tejút galaxis egyik legszebb helye. Csak állsz majd, és nézel, és nem tudsz betelni vele.
Életed egyik top élménye. A téli túrára az utazás történhet saját kocsival történik a túranap előtti, ún. "nulladik" napon bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre. De akkor is jelentkezz, ha utasként szeretnél valahova beszállni, mivel telekocsikat is szervezünk. A november végéig jelentkezőknek a jelentkezési lapon jelzett igény esetén a túradíj utalását követően foglalunk szállást, azt követően a szállásfoglalás a nulladikról a túrára virradó éjjelre önállóan történik. Szendviccsel készüljetek, ill. meleg ebédet tudtok majd (v)enni egy menedékház éttermében. 

 

 

 
2018. december 28-i túra Szlovákiában: Best of Tejút-galaxis, ez a látvány szinte mindent visz. 
-to-tel-01-szlovak-tura.jpg

Az e-mailben nem csak térképet küldünk, de fényképekkel is illusztráltan mutatjuk, hogy hol találkozunk a Magas-Tátrán belül. Olyan könnyű lesz kitalálnod a találkozási helyre, mintha a munkahelyedre vagy az egyetemre mennél be. 

Kérjük, hogy reggel 8-kor legyél az e-mailen átküldött helyen a Magas-Tátrában. 

18 kilométernyi szépség, nem "szimplán" az év, hanem egész életed egyik top élménye vár rád. A Tejút galaxis egyik legszupibb helye. A valaha látott egyik legmesésebb látvány. Visongani fogsz. Ez egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda. Erre mindig emlékezni fogsz. Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 2 litert hozzatok, de 2,5 liter is elfogy, bár 1565 méteren lesz egy chata, ahol a folyadékot pótolhatod. Túrabot nagyon JAVASOLT. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat. Várhatóan hótalpra nem lesz szükség az előttünk már lejárt hó miatt, de gyakran kell csúszásgátló hómacska, amit hozzál, ha nincs, bérelhetsz tőlünk is (3100 Ft/pár/nap). Mivel hónapokkal a túra előtt a terepet lehetetlen ismerni, készülj úgy, hogy csúszásgátló hómacska kell majd (vegyél vagy tudd, hogy bérelni kell). Természetesen lehet, bár nem valószínű, hogy akkora havazás lesz éppen akkor, hogy végül a csúszásgátló hómacskát fel sem vesszük, hanem hótalpakkal megyünk. Ami biztos, hogy ezto szlovak tura_1.jpggy szálloda parkolója előtti ingyenes részen, már a látottság védelmét kihasználva parkolunk és szorosra fűzött bakancsokkal indulunk. 

Az emelkedő kellemesen van elosztva, nincsenek az útban felszökések, nehézségi, pontosabban 'könnyűségi' szempontból a túra a Bakonyt idézi.
Első pihenőnket az indulás után egy órával tartjuk. 
Kényelmes tempóval, több megállással, fotó- és tízórai szünettel, kreatív rövidítéssel, az indulástól számítva erős három órás séta után érkezünk meg a Tátra, sőt, Szlovákia, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolygó egyik leggyönyörűbb pontjára.
Amit látni fogsz az a természet ünnepe. Nagyon "durva". Olyanok a hegyek, hogy júj, ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.
 
ele-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk itt szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 

Mellesleg a menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós sztrapacska is 7-7 eurót kóstál. 
turistahaz-tatra-tura-szlovak-tura.jpgA kilátás hihetetlen. Látnod kell. Muszáj. Itt átadhatod magad a nirvánának és van egy szinte elreppenő órád, hogy körbesétáld a tavat, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a sokkhatásként érő látványt. 

 

 

 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 

csuszasgatlo.jpg

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
csuszasgatlo-homacska-3-szlovak-tura-maga-tatra-tura.jpgSzükséges túrabot. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, ill. korlátozott számban tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. (A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod). Ne legyen rá szükség, de kellhet EU-kártya. Euró a szállásra, autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. A biztosítást fontold meg. 

Csúszásgátló hómacska szükséges. A legjobb, ha veszel magadnak, továbbá korlátozott számban tudsz tőlünk bérelni  (3100 Ft / pár / nap). 

 

 

A szlovákiai túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.
Példa: 
1055 Budapest, Balassi u. 6
2018. 12. 28.

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET ne írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a túra díja.