Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. december 31. Szilveszteri hótalpas szlovák túra: különleges túra egy különleges napon

hotalpas-tura-szlovakia-3847.jpgSzilveszteri hótalpas túra Szlovákiában! 

2018. december 31-i szlovákiai hótalpas túránkat az Öreg-hegységben tartjuk. 
A Szilveszter különleges nap, a túra is legyen az! Egyszerűen csak ki kell jönnötök kocsival az e-mailben elküldött találkozási pontra és felvenni a hótalpat, amit 15 mp. alatt tanítunk meg neked. A hótalpad méretét és (bocsi :))) a súlyodat pedig a jelentkezési lapon kérdezzük meg tőled, tehát a RÁD szabott hótalppal várunk. Neked SEMMI dolgod, csak élvezni kell a hótalpas túra panorámáit.  

Gyaníthatóan soha, soha, soha ilyen Szilvesztered nem volt. Túra Szlovákiában a Csend Birodalmában. Jó eséllyel életed legemlékezetesebb szilvesztere. Add ezt karácsonyi ajándékba! Ezt a túrát soha nem fogják a gyerekeid, barátaid elfelejteni. 2018. december 31-i túra: hótalpazás a csend birodalmában.  

 

-szlovakia-hotalpas-tura-4.jpgSzilveszteri szlovák hótalpas túra a magyar határtól 115 km-re! El- és bemegyünk oda, ahol csak a CSEND vesz körül....
8:59-kor találkozunk Szlovákiában a résztvevőknek e-mailben elküldött helyen. E-mailben autós itinert küldünk, olyan könnyűvé tesszük a "kitalálást", mintha a sarki boltba ugranál le. Bár az is elég, ha Ipolyság/Sahy után egyszerűen maradsz az E77-es úton és mindig Ruzsomberok / Rózsahegy felé jössz, majd letérsz az e-mailen elküldött helyen. A hóhelyzet, ill. terep függvényében kiosztjuk a hótalpakat és/vagy csúszásgátló hómacskákat. Mosdószünet után megtanuljuk a hótalpak felvételét és használatát, majd a csend birodalma felé vesszük az irányt.

 

szlovakiai-hotalpazas-93281.jpgMax. másfél óra amíg elérjük azt a pontot, ahol a panoráma olyan lesz, hogy kapásból elsírod magad. Itt lesz az első tízórai szünetünk és 1330 méteres tengerszint feletti magasságban az ebédszünet. Sok pihenő és a millió fotó elkészültével 14 órakor érkezünk vissza.

Akinek van kedve, még a szlovák ízekben is tobzódhat egy kicsit. Jó eséllyel ez lesz életed szilvesztere. Ami mindent visz, amire emlékezni fogsz.

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-hotalpazas-23.jpgHa Budapestről jössz, legkésőbb 6-kor kell lenned az Árpád-hídnál, hogy 8:59-kor biztosan, a sok 40, 50 km-es sebességhatár táblát betartva, az Öreg-hegység, az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra határán lévő találkozási ponton legyél.

 

Lehet jönni az ország minden sarkából saját kocsival, telekocsikat is szervezünk. 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A szlovákiai szilveszteri túra túradíja

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 

csuszasgatlo-homacska-3-szlovak-tura-maga-tatra-tura.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át, többször is, alaposan, különös tekintettel (de a teljesség igénye nélkül) a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Kell túrabot, amelyet a magyar túrázók gyakran lenéznek, aztán mindenki hálás érte...Termoszban forró teát hozzatok! Jó ha van EU-kártya. Euró kell (ha nem kerülöd ki az autópályát) autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska (továbbiakban csúszásgátló) szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátlót, akkor korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3100 Ft/pár/nap), mind csúszásgátlót, (3100 Ft / pár / nap), ha kifogyunk, béreljük neked. Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és a csúszásgátló díját kérjük utalni. 

 

 

 

A szlovákiai túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. Példa: 
1055 Budapest, Balassi u. 6
2018. december 31. 

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET ne írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a túra díja.