Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. április 22. Túra Szlovákiában: Nagy-Fátra

csaladi-kirandulas-nagy-fatra-tura-gyalogtura.jpg1 napos szlovákiai túra 2019. április 22-én. 
 
 
 
 
 
Szuper show a Nagy-Fátrában. Könnyű túra, persze, fel kell jönni, de a szlovákok egészen minimanó csemetékkel is feljönnek ..... 
 
Persze jöhetsz több napos szlovákiai túrára is, akár már kezdhetsz 4 napos túrát április 19-én, vagy 3 napost április 20-án.... -02-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpg
De mondjuk, hogy csak 1 napod van túrára, és ez éppen 2019. április 22.... 
 
 
 
 

 

 
 
A szlovák túrára az utazás választhatóan
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgaz első túranap reggelén vagy saját kocsival vagy
telekocsi rendszerben. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt, stb.... A budapesti telekocsik egy része Budapestről 6:30-kor indul. Ha több a kocsiba beszállni kívánó túrázó, mint a szabad helyet felajánló túrázónk, akkor minibuszt (is) indítunk Budapest, XII. Zugligeti út 93. szám elől. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. A telekocsikba és/vagy buszra - egyeztessük! - a Déli pu-nál, a Széll Kálmán téren, a Nyugati pu-nál, az Árpád-híd metrómegállónál, ill. a Váci úti Tesco parkolóban, a Dunakeszi Tesco-parkolóban és Vácott, majd Rétságon is be-, ill. fel lehet szállni. 
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).
 
 
 

 

 

nagy-fatra-tura-szlovakiai-tura-38382.jpg2019. április 22-én a Nagy-Fátrában túrázunk. Újabb könnyű túra van az "étlapon".


770 méterről cammogunk fel 1282,7 méteres magasságba. 

E-mailben térképet küldünk, és a térképen jelöljük, hogy hol lesz a randevú a Nagy-Fátrában 10 óra előtt 1 perccel, azaz 9:59-kor. 

 

 

 
nagy-fatra-tura-talalkozasi-parkolo.jpgA nem túl nagy, és a képen látható parkolóban egy fehér Toyotát kell meglátni narancs színű hátizsákkal a tetején. Kb. 5 tized másodperc alatt pillantasz meg minket, de lehet, hogy nem lesz ilyen sok. 

Bemutatkozunk, majd következik a mindenkinek szóló tájékoztató és "leltározunk" (pl. ne felejtsd el az innivalót). 1282,7 méteres magasságba tartunk, de 770-780 méteres magasságig még tovább felmegyünk kocsival. 

 

 

nagy-fatra-tura-krizsna-szlovakia-tura-3821.jpgKomótosan sétálunk felfelé. 
Tengerszint felett 1100 méter körül fogunk ebédelni. Az erős UV-sugárzásban legyen nálad naptej, napszemüveg. Indulásunk után 2 órával már a "világ tetején", 1282,7 méteres tengerszint feletti magasságban vagyunk, és .... tá dá dá dá (ez itt a fanfárok hangja akart lenni, csak szavakkal leírva) olyat látsz, amit a Szél Kálmán tér - VIII. kerület - Móricz Zs. körtér háromszögben nem biztos, hogy minden nap ....

nagy-fatra-tura-szlovakiai-tura-72345.jpg

A rád vigyázó túravezető már itt és most is, jó előre megkér, hogy a szikla pereme közelébe se menj, ha selfie-t készítesz soha ne lépj hátra.....
Kb. 20 perced lesz, hogy kig
yönyörködd magad a tájban és fotózgass.
 
 
 
 
Ha nem mondtuk volna, a Nagy-Fátra egyik leghíresebb platóján vagy; és lélegzetelállító kilátás vár rád. Ahh, reménytelen szavakban visszaadni. Elmondhatatlan örömóda.

Aztán indulunk visszafelé. 14:30 és 15 óra között vagyunk a kocsiknál. 

 

nagy-fatra-tura-szlovakiai-tura-krizsna.jpgEgész nap, akárcsak a 4 napos túra többi napján, lassan megyünk, az átlagoshoz képest "kevésbé jó" erőállapottal is nyugodtan jöhetsz. A lényeg. Bátran jelentkezz, ne az legyen a fejedben, hogy biztos rád kell majd várni, mert NEM bírod, hogy mások biztos supermanek. A millió ilyen, olyan, amolyan, önmagunknak be sem vallott para, cidrizés és zabszem helyett, csak GYERE. 

 

Hazautazás. 
 
 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára: 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül senki ne utaljon. 
 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is alaposan olvasd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszerek (inzulin,), fejlámpa, réteges, "lélegző" öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacskahótalp részekre. Ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a biztonság érdekében kötelező. Kell továbbá a túrabot. Attól, hogy a hőmérséklet a hegy aljában a hazaihoz hasonló, attól "fent" lehet igencsak "friss" az idő. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, előzetes egyeztetés után tőlünk is tudsz a felszerelést bérelni. A bérleti díjakat a "Tátra és Fátra túráink kedvezményes díjai és az egyéb díjak" menüpontban megtalálod.

 

 

A túradíj fizetése
mosoly-kocsok-szlovak-tura.jpgA szlovákiai túra díjának utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a gyalogtúrára jelentkező 
számlázási címét (irányítószámmal együtt) és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. Ezen túra esetén, például ha valaki a budapesti Tátra köz 5./a alatt lakik (lakna), akkor a megjegyzés rovatba ezt kell írni: 
1125 Bp., Tátra köz 5/A,
2019. április 22. 

(Az utaláskor a közlemény rovatba a nevet NE írd be. A banki információ pontosan azzal kezdődik, hogy honnan (kitől) jött a valamekkora összeg. A túradíj nem tartalmazza a szállás, utazás, étkezés, biztosítás stb. díjakat. A szállás díja a helyszínen, euróban fizetendő.