Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. január 1-én Újévi hótalpas túra Szlovákiában

stefanika-bejarat-szlovak-hotalpas-tura.jpgÚjévi hótalpas túra Szlovákiában! 2019. január 1-i szlovákiai hótalpas túránkat az Alacsony-Tátra főgerince irányában, több száz méter széles :)) gerincen tartjuk. Bejössz?

Könnyű hótalpas túra, tengerszint felett 1200 méteren parkolunk és 1700-ig megyünk fel BÉBIKÖNNYŰ terepen!!!!

Ezen hótalpas szlovákiai túránk során csúcstámadás nélkül a Gyömbér déli oldalán hótalpazunk. 

Kezdtél már új évet újévi fogadalmak mellett hótalpas túrával, ha jó időnk lesz, szikrázó napsütésben olyan kilátással, hogy arra nincsenek szavak?

 

 

stefanikatol-a-kilatas-2-szlovak-hotalpas-tura.jpgHa most kipróbálnád mindezt a Lánchíd budai hídfőjétől (tehát a "0" kilométertől) 225 kilométerre, akkor csak jelentkezz és GYERE!
A gyerekeidnek és magadnak is íme egy MINDENT VISZ, egy intergalaktikus kategóriába tartozó élmény, egy életre feledhetetlen ajándék.

2019. január 1. Az újévi hótalpazás napja. 

Újévi szlovákiai hótalpas túra a magyar határtól egy (nagyobbacska) köpésre. 


stefanikatol-a-kilatas-nem-rossz-szlovak-hotalpas-tura.jpg9:29-kor találkozunk Szlovákiában, az Alacsony-Tátra egy ingyenes parkolójában. A parkoló helyét és címét természetesen e-mailben küldjük a résztvevőknek. Olyan könnyűvé tesszük a "kitalálást", mintha a sarki boltba ugranál le. Kiosztjuk a hótalpakat és a csúszásgátló hómacskákat, felkészülünk mind a mély, mind a kemény havas terepre. Mosdószünet után "megtanuljuk" (10-10 mp. és akkor sokat mondtunk) a hótalpak és csúszásgátlók felvételét és használatát, majd tengerszint feletti 1238 méteres magasságból indulunk egy 1728 méteres magasságban található menedékház felé. Törpefenyvesben indulunk, de az indulás után már 45 perccel olyan, de olyan, de olyan .... panorámánk lesz, hogy .... Naná, hogy átlátunk a Magas-Tátrára (is).

 

 

stefanikatol-a-kilatas-3-szlovak-hotalpas-tura.jpg

A menedékházba egy meleg leves vagy gyors ebéd és mosdólátogatás erejéig be is kukkantunk, ill. beülünk. Készülj lelkileg arra, hogy tömeg lesz. A kis menedékházban fog szorongani a Föld bolygó teljes lakossága. 

 

 

 

 

 

stefanika-szlovak-tura-43.jpgValami azt súgja, hogy ennek a fotónak az ikertestvérét - úgy, hogy a túravezető kezébe adja mindenki a saját telefonját vagy fényképezőgépét - te is el fogod készíteni, pontosabban készíttetni. Az elméletileg 5 óra 30 perces utat, mi a pihenők és dekadens dőzsölés miatt 6 óra alatt fogjuk megcsinálni, de mivel megkérünk, hogy hozzál fejlámpát, az sem baj, ha nem másodpercre 16 órakor érkezünk vissza a kocsikhoz a parkolóba. A parkoló mellett ugyanakkor, lévén délben csak levesre volt időnk még van lehetőség beülni egy juhtúrós sztrapacskára. 

 

lajstrochtol-a-kilatas-a-magas-tatrara-szlovak-hotalpas-tura.jpgHa Budapestről jössz, legkésőbb 6:30-kor kell lenned az Árpád-hídnál, de inkább 6 órát mondunk, hogy 9:29-kor biztosan és biztonságosan, továbbá a sok 40, 50 km-es sebességhatár táblát betartva, a találkozási ponton legyél. Lehet jönni az ország minden sarkából saját kocsival, telekocsikat is szervezünk. 

 

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A szlovákiai túra túradíja

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át, többször is, alaposan, különös tekintettel (de a teljesség igénye nélkül) a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Kell túrabot. Termoszban forró teát hozzatok! Jó ha van EU-kártya. Euró kell (ha nem kerülöd ki az autópályát) autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska (továbbiakban csúszásgátló) lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátlót, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3100 Ft/pár/nap), mind csúszásgátlót, (3100 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és a csúszásgátló díját kérjük utalni. 

 

 

 

A szlovákiai hótalpas túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET NE írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpazás díja. Példa: 
1124 Budapest, Mátyás király út 22. 
2019. január 1.