Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. március 3-i szlovák túra: Hótalpas túra a Magas-Tátrában

schneeberg-tura-gyalogtura-02.jpg

2019. március 3.: hótalpas túra Szlovákiában. A hótalpas túra, részben csúszásgátló hómacskás túra a tereptől függően. 
 

 
A hótalp segítségével nem fogsz elsüllyedni a mély hóban, amit a képen látsz, az nem történik meg veled. A csúszásgátló hómacskák pedig jó tapadást, szilárd tartást adnak kemény havon, csúszós terepen. hotalpas-tura-a-kepen-a-terdig-sullyedes-www.tatra-tura.hu.jpgHa nincs saját hótalpad, a mély hóban szükségeshótalpakat bérelheted tőlünk. A hótalpak bérleti díja 10 euró vagy 3100/nap/egy pár hótalp. Kemény havon pedig csúszásgátló hómacskával megyünk, amelyet szintén bérelhetsz tőlünk (3100/nap/pár)j, de természetesen ha van saját, hozd azt! Szükséged lesz még kamáslira és túrabotra vagy síbotra (mindkettőt bérelheted tőlünk, 620 Ft/nap/egy pár kamásli, 620 Ft/nap/egy pár túrabot, de kamáslit csak végszükségben adunk kölcsön, azt jobb, ha vásárolsz magadnak. hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpg
 
Kívánságra szállást foglalunk.
 
A kiutazás kocsikkal, ha nem akarsz saját autóval jönni, akkor is jelentkezz nyugodtan, telekocsikat szervezünk.
 

 

 

Utazás a szlovákiai hótalpas túrára saját kocsival vagy telekocsiban célszerűen a "nulladik" napon, feltéve, ha nem akarsz hajnalok hajnalán indulni. 
A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi". Ha valaki egymaga jön autóval, szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt. Az út - Budapestet példaként kiírjuk - elvileg 4 óra, de inkább 4 és fél órával kalkulálj. Ha be akarsz szállni telekocsiba, jelentkezz nyugodtan!   

 

 

 

Szállás, szállás árak és étkezés
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-szlovakia-kirandulas.jpg
Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklóson és Liptószentmiklós környékén.
 

Aki tőlünk kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, 14-36 euró / fő / éjszaka díjú apartmanokat foglalunk - ha még van. Az ár attól függ, hogy hány fő van egy szobában, ha egyedül szeretnél lenni, akkor az ár 36 euró/éjszaka.
 
-hegyseg---tura-gyalogtura-szallasa.jpg
Az emeleti apartmanokban van egy nappali és konyha, amihez két, külön bejáratú szoba és mindkét szobához saját fürdőszoba tartozik. Mindkét szoba háromágyas és a nappalikban is van egy, akár kétszemélyes fekhely.
 
Az elosztás zseniális, ugyanis az egyik szobába a lépcsőház felől mehetünk be, tehát teljes a szeparáció, három ajtó választ el téged az "idegenektől". 
szallas-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgEzen kívül van külön wifi-s számítógépező, társasjátékozós étkező + társalgó.
Kérjük, hogy hozzatok saját papucsot, ha esetleg elfelejtene valaki papucsot hozni, az a bejáratok mellett talál vendégpapucsot, kérjük, hogy bakancsban senki NE menjen be a lépcsőházba.
 
 
 
szallas-2-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgÉs a vendégpapucs természetesen nem múzeumi papucs, ne lépj bele a saját cipőddel. Köszönjük, figyelmességedet. 
 
 
 
 
 
dscf2745.jpg
A földszinti apartmanok 4 fősek, értelemszerűen itt is van az apartmanban konyha, saját fürdőszoba wc-vel. A konyhákban nem csak melegíteni, hanem sütni is tudsz.
A földszinti apartmanokban az igazi Tátra-érzéshez, "nagyon korrekt" kandalló társul, tudsz parázst kapargatni, nézni, tüzet táplálni stb.
 

60cf663884.jpgHa egyedül szeretnél lenni, akkor 36 euró / éjszaka ellenében mesés körülmények között leszel. 

 

 


 

szlovakiai-hotalpas-tura.jpg2019. március 3-i hótalpas (vagy csúszásgátló hómacskás) túra: a Magas-Tátra egyik fenomenális völgyében  a tereptől függően hótalpazunk vagy veszünk a bakancsunkra csúszásgátlót. Feltéve, hogy a Magas-Tátrában nulla a lavinaveszély, ha csak minimálisan is van kitettségünk, akkor szintén agyamenten klassz helyen a Nyugati-Tátrában vagy az Alacsony-Tátrában hótalpazunk. De ha "jók vagyunk", akkor 10-kor találkozunk a Magas-Tátra egyik parkolójában, a parkoló koordinátáit, címét természetesen e-mailben elküldjük.
Választhatóan 9 vagy 12 kilométeres, könnyű és még könnyebb, ha magas hó van, akkor hótalpas, ha taposott, jeges hó fogad, akkor csúszásgátló hómacskás túra vár rád. (Utóbbi esetben is a csúszásgátló hómacska acélfogai miatt tökéletesen biztonságos, csúszásmentes, könnyű téli túra vár rád). 
szlovakiai-hotalpas-tura-hotalpazas-magas-tatra-2.jpgEgy életre hálás leszel magadnak, hogy ezt a napot itt töltöd. Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel, termoszban meleg teával... bár lesz egy chata, ahol a folyadékot pótolhatod. Szükséges lesz túrabot is. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni", és nem töri a lábadat. Ha frissen hullott nagy hó lesz, hótalpra lesz szükség, ha előttünk már lejárt, jeges a hó, akkor csúszásgátló hómacskát rántunk. Ha nem akarsz venni, bérelhetsz tőlünk is (3100 Ft/pár/nap). 
hotalpas-tura-szlovak-tura.jpgEgy ingyenes parkolóból indulunk, több rövid, két-három perces, iszunk-néhány-kortyot szünet, vetkőző, felszerelésigazító, pisilős megálló után másfél órával érkezünk a Tátra egyik legnagyobb tava közelébe, ahonnan egy ún. szimbolikus temető felé vesszük az irányt.
Kreatív rövidítéssel, fotószünetekkel 12:30 körül érkezünk a Magas-Tátra egyik fantasztikus pontjára.
Egy kivétellel az összes csúcs 2000 méter feletti.
A látvánnyal maximum a tó partján álló menedékház étterme és a kulturált és ingyenes mosdó konkurálhat, amit mindenki, de különösen a hölgyek / lányok nagyon szoktak értékelni. szlovakia-hotalpas-tura-888.jpgA menedékház éttermében fogyasztható a saját szendvics is (senki nem szól érte) és természetesen az önkiszolgáló étteremben vehetsz meleg ebédet. A madarsky, segedi és jeleni gulás (knédlivel), ill. a magyarul sztrapacskának ismert, szó szerint juhtúrós galuska és a "sztrapacska sztrapacska" (az igazi sztrapacska NEM a juhtúrós galuska!!!) közötti különbséget majd taglaljuk neked vagy - mivel most még úgy sem hiszel nekünk - kipróbálod. Ja. És a káposztalevest egész egyszerűen muszáj megkóstolni. A finomságokat bent és a teraszon is fogyaszthatod. A teraszon sem biztos, hogy hideg van, szélcsendes időben az UV-sugárzás igencsak melegít, a kilátás pedig agyament. Van egy szinte elreppenő óránk, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a látványt. 
 
16 óra körül érünk vissza az indulási parkolóba. Hazautazás.

 

 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a hótalpas szlovákiai túrára 

csuszasgatlo.jpg

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Szükséges túrabot. Ha a hőmérséklet lent a magyar időjáráshoz hasonló is, "fent" lehet igencsak "friss" az idő, termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. És persze jó ha van EU-kártya. Euró a szállásra, hótalp-bérletre, parkolásra, autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást!  

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy hómacskát, akkor korlátozott számban tudsz tőlünk bérelni mind hótalpat (3100 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (3100 Ft / pár / nap) vagy - ha kifogyunk a sajátból - itt mi béreljük neked. Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és hómacska díját kérjük utalni. 

 

 

 

A hótalpas szlovák túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET ne írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a túra díja.
Példa: 
1055 Budapest, Balassi u. 6
2018. március 3.