Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. március 3. Hótalpas szlovákiai túra: Magas-Tátra

szlovakiai-hotalpas-tura-p-pleso-fele-menetben-a-jobb-oldal-trasa.jpg2019. március 3-án hótalpas szlovákiai túra.

 

 

 

Könnyű, egy 6 éves gyermeknek is laza, és hihetetlen klassz hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás szlovák túra.


 


 

Életed egyik top élménye. 
 
A hótalppal megnöveljük a hóval érintkező felületet és nem süllyedünk el a mély hóban. 
 
 
2016-02-02-hotalpas-tura-szlovakia-zsof-221.jpg
Ha van hótalpad, hozd magaddal, ha nincs, bérelhetsz tőlünk (3100 Ft/nap/pár), ill. béreljük neked (10 euró/pár/nap), ugyanis ha mi kifogyunk a sajátból, akkor az előre jelzett igény alapján mi Szlovákiában béreljük nektek a hótalpakat és a kölcsönzőből el is hozzuk nektek a hótalpakat. 
 
 
 
 
 
A szlovák túrára az utazás választhatóan
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgvagy saját kocsival a nulladik napon, bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre vagy
telekocsi rendszerben, ill. minibusszal. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt. Ha több a kocsiba beszállni kívánó túrázó, mint a szabad helyet felajánló túrázónk, akkor minibuszt (is) indítunk Budapest, XII. Zugligeti út 93. szám elől. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. A telekocsikba és/vagy buszra - egyeztessük! - a Déli pu-nál, a Nyugati pu-nál, az Árpád-híd metrómegállónál, ill. a Váci úti Tesco parkolóban is be-, ill. fel lehet szállni. 
A minibusz díja azonos a telekocsi rendszer költség-hozzájárulásával (lásd a díjak, költségek menüpontot). Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! 
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).
 
 

 

 
Szállás és étkezés
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-szlovakia-kirandulas.jpg
Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklóson és Liptószentmiklós környékén.
 
 
Aki tőlünk kéri a szállás foglalását, annak nagyon helyes, normális, kulturált, jó, nem süppedő ágyas, nem gagyi, de szlovák viszonylatban olcsónak mondható, 14 és 35 eurós apartmanokat foglalunk.
 
 
-hegyseg---tura-gyalogtura-szallasa.jpg
Az emeleti apartmanokban van egy nappali és konyha, amihez két, külön bejáratú szoba és mindkét szobához saját fürdőszoba tartozik. Mindkét szoba háromágyas, és a nappaliban is van egy (akár kétszemélyes) kanapé.
 
 
Az elosztás zseniális, ugyanis az egyik szobába a lépcsőház felől mehetünk be, tehát teljes a szeparáció, három ajtó választ el téged az "idegenektől". 
szallas-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgEzen kívül van külön wifi-s számítógépező, társasjátékozós, stb. helyiség is, hívjuk társalgónak.
Ha esetleg elfelejtene valaki papucsot hozni, az a bejáratok mellett talál vendégpapucsot. 
Kérjük, hogy bakancsban senki NE menjen be a lépcsőházba.
 
szallas-2--szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgÉs a vendégpapucs természetesen nem múzeumi papucs, nem úgy használandó, hogy a saját cipőddel lépsz a vendégpapucsba. 
 
Köszönjük, hogy a bejáratnál leveted a bakancsot és a lépcsőházban már a vendégpapucsban vagy a saját papucsodban közlekedsz. 
 
dscf2745.jpg
A földszinti apartmanok 4 fősek, értelemszerűen itt is van az apartmanban konyha, saját fürdőszoba wc-vel. A konyhákban nem csak melegíteni, hanem sütni is tudsz. És a földszinti apartmanokban az igazi Tátra-érzéshez, "nagyon korrekt" kandalló társul, tudsz parázst kapargatni, nézni, tüzet táplálni stb.
 

60cf663884.jpgHa egyedül szeretnél lenni, akkor 35 euró ellenében mesés körülmények között lehetsz. 

 

 

 

 

 

 

 
szlovakiai-hotalpas-tura.jpg2019. március 3-i hótalpas (vagy csúszásgátló hómacskás) túra: a Magas-Tátra egyik fenomeniális völgyében sétálunk, pontosabban a tereptől függően hótalpazunk vagy veszünk a bakancsunkra csúszásgátlót. Eldobod az ***adat. 
A szállás(ok)ról 7-kor indulunk a kocsikkal a Magas-Tátra egyik ingyenes parkolója felé.
12 kilométeres, könnyű, ha magas hó van, akkor hótalpas, ha taposott, jeges hó fogad, akkor a csúszásgátló hómacskás túra vár rád. (Utóbbi esetben is az acélfogai miatt tökéletesen biztonságos, csúszásmentes, könnyű téli túra vár rád).
szlovakiai-hotalpas-tura-hotalpazas-magas-tatra-2.jpgEgy életre hálás leszel magadnak, hogy ezt a napot itt töltöd. Kérjük, hogy szokás szerint készülj a nap során szükséges szendviccsel, termoszban meleg teával... bár lesz egy chata, ahol a folyadékot (alkoholmentes formában) pótolhatod. A túrabot ismét nagyon JAVASOLT. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni", és nem töri a lábadat. Ha frissen hullott nagy hó lesz, hótalpra lesz szükség, ha előttünk már lejárt, jeges a hó, akkor csúszásgátló hómacskát rántunk. Javasoljuk a vásárlást, ha nem akarsz venni, bérelhetsz tőlünk is (3100 Ft/pár/nap). 
hotalpas-tura-szlovak-tura.jpgEgy ingyenes parkolóból indulunk, több rövid, két-három perces, iszunk-néhány-kortyot szünet, vetkőző, felszerelésigazító, pisilős megálló után másfél órával érkezünk a Tátra egyik legnagyobb tava közelébe, ahonnan egy ún. szimbolikus temető felé vesszük az irányt.
Kreatív rövidítéssel, fotószünetekkel 11:30 körül érkezünk a Magas-Tátra egyik fantasztikus pontjára.
Egy kivétellel az összes csúcs 2000 méter feletti.
A látvánnyal maximum a tó partján álló menedékház étterme és a kulturált és ingyenes mosdó konkurálhat, amit mindenki, de különösen a hölgyek / lányok nagyon szoktak értékelni. szlovakia-hotalpas-tura-888.jpgA menedékház éttermében fogyasztható a saját szendvics is (senki nem szól érte) és természetesen az önkiszolgáló étteremben vehetsz meleg ebédet. A madarsky, segedi és jeleni gulás (knédlivel), ill. a magyarul sztrapacskának ismert, szó szerint juhtúrós galuska és a "sztrapacska sztrapacska" (az igazi sztrapacska NEM a juhtúrós galuska!!!) közötti különbséget majd taglaljuk neked vagy - mivel most még úgy sem hiszel nekünk - kipróbálod. Ja. És a káposztalevest egész egyszerűen muszáj megkóstolni. A finomságokat bent és a teraszon is fogyaszthatod. A teraszon sem biztos, hogy hideg van, szélcsendes időben az UV-sugárzás igencsak melegít, a kilátás pedig agyament. Van egy szinte elreppenő óránk, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a látványt. 
 
15 óra körül érünk vissza az indulási parkolóba. Hazautazás VAGY vond össze ezt a túrát egy másnap induló, másik szlovákiai túránkkal!!

 

 

 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a hótalpas szlovákiai túrára 

csuszasgatlo.jpg

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpg
Szükséges túrabot. Ha a hőmérséklet lent a magyar időjáráshoz hasonló is, "fent" lehet igencsak "friss" az idő, termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod. És persze jó ha van EU-kártya. Kell továbbá euró a szállásra, hótalp-bérletre, kaucióra, parkolásra, autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást!  

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy hómacskát, akkor korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3100 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (3100 Ft / pár / nap). Ha mi is kifogyunk, a szükséges hómacskákat és hótalpakat béreljük neked.  Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és hómacska díját kérjük utalni, ha mi foglaltuk a szállását, akkor azt is. 

 

 

 

A szlovák túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.
Példa: 
1055 Budapest, Balassi u. 6
2018. március 14.

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET ne írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a túra díja.