Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. október 26-27. Szlovákiai túra: ilyen nincs panorámák

tatra-szlovak-tura www.tatra-tura.hu.jpg2019. október 26-27. Túra, Szlovákia.

Szlovákiai csodatúra választhatóan 1 vagy 2 napban:
 fergeteges túra-tűzijáték a Magas-Tátrában. Nem állítjuk, hogy Új-Zélandon, a Yellowstone-ban, Kanadában, Szibériában stb. nincsenek "hú" helyek, de amit a túra 2 napja során látsz, az is a Naprendszer toptoptop túraterepei között van. Családoknak, akár 6 éves gyerekkel is simán megcsinálható, BIZTONSÁGOS, tériszonyos túrázóknak ÁLOMNAK számító útvonalon kényelmes túrák. 
 
 
 
 

 

popo-222.jpgSzlovákiai szupertúrák. Olyan, de olyan gyönyörűség, hogy sikongatni fogsz... Az egyik nap például pontosan oda ugrunk fel, ahonnan ez a kép is készült, és annak a tónak a partján, amit itt a képen látsz, te is el fogsz haladni (ha a könnyű túrát választottad). 

Fenséges, mesébe illő tájak. 

 

 

 

 
A szlovák túrára az utazás választhatóan
nahi-4.jpg
saját autóval vagy telekocsival (ha nem akarsz nagyon hajnalban kelni) a nulladik napon történik.  E-mailen elküldjük neked, hogy Szlovákiában hol találkozunk, címet,
térképet, GPS-koordinátákat kapsz. Mi az a telekocsi? A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen, 18 túrázó ne 10 autóval jöjjön, pláne ha a debreceni túrázó fel tudja venni jövetben a Miskolcon lakó túrázót, a Pécsett lakó a szekszárdit és dunaújvárosit. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. 
Akik utasként kocsiba beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. 
Egyeztessünk! 
 

 


 

Szállás és étkezés a szlovákiai túra idején

agyhin-2-szlovak-tura.jpgAki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol a Magas-Tátrában. 
Aki tőlünk kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, 14-16 eurós, két- három- és négyágyas szobákat foglalunk. A szállás(ok)on van konyha, több helyen sütni is, de melegíteni értelemszerűen mindenhol lehet, és van vízforraló instant kávéhoz, teafőzéshez. 
Kérünk mindenkit, hogy másokra is tekintettel használja a hűtőszekrényt, ne forduljon elő, hogy 20 liter ásványvíz hűtése más nem tudja betenni a húst, tejet a hűtőbe. 
Minden szobának van saját fürdőszobája. A szállás csendes helyen található. Ha "későn "jelentkezel, akkor a környéki szállásokból mazsolázunk neked (értelemszerűen ezen szállások ára az adott szállásadótól függ) vagy bátorítunk arra, hogy a booking.com segítségével foglaljatok magatoknak szállást bárhol.
 
 
 

A választhatóan 1 vagy 2 napos szlovákiai túra 1. napja: túra a Tejút egyik legjobb helyére, a világ egyik legszebb völgyében

magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-47.jpg

Ha mi foglaltuk a szállásodat, akkor konvojban (együtt) megyünk a szállástól az indulási helyre. Ha saját magad foglaltad a szállásodat (bárhol Tátralomnic környékén) akkor elküldjük neked e-mailben, hogy hol találkozunk reggel 8-kor, ahova pontosan kell érkezned, mivel 8:15-kor mindenképpen elindulunk. 
 
Választhatóan 18 vagy 19,2 vagy 20 kilométeres túrára invitálunk 
benneteket. Nem "szimplán" az év, életed egyik top élménye vár rád, a valaha látott egyik legmesésebb látvány, egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda, amire mindig emlékezni fogsz.


Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 2 litert hozzatok. Szükséged lesz túrabotra. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat.  to-szlovakia-tura-www.tatra-tura.hu.jpgKényelmes tempóval kb. három óra után érkezünk meg a bolygó, de lehet, hogy az egész Tejút-galaxis egyik leggyönyörűbb pontjára. Ez "A" látvány, übertopkategóriás hely, ez Yellowstone, Yosemite szintű csoda. A természet ünnepe. Olyanok a hegyek, hogy júj, magasságra is "megvannak", ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.

 

 

És az ún. prominenciáját tekintve itt az abszolút Tátra-rekorder is, itt állsz majd a Magas-Tátra legmagasabb, 900 méteres sziklafala tövében. Magasabb mint bármilyen emberkéz által épített "dolog". Mellé tehetnénk a Burzs Kalifát, az sem érné fel. 
 
 
tatra-kirandulas-gyalogtura-38.jpg
Ha van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk itt szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 
 
Mellesleg a menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós sztrapacska is 6-6 eurót kóstál, a bableves és a káposztaleves 5 euró. 
 
 
 
Ha csak az első tóig jössz, akkor itt átadod magad atatra-kirandulas-gyalogtura-43.jpg
Nirvánának és fotózhattok kedvetekre, ha viszont lelkes vagy, akkor még megyünk tovább. 
 
 
Vár rád még egy tó... még egy örömóda. Miután "kifotóztuk" magunkat, kezdünk visszabattyogni, felvesszük a rövidebb túrát választókat és jó 2 óra múlva "lent" vagyunk a kocsiknál. 
 
 
 
A választhatóan 1 vagy 2 napos szlovákiai túra 2. túranapján válassz két túra közül: 
i) könnyű túra a Tátra egyik legszebb tavához vagy 
ii) jössz meg tovább egy (újabb) tengerszem-óriáshoz

in-3.jpg

Akik a könnyű utat választják, azokra 11, akik a gyenge közepes mellett döntenek, azokra 17 kilométeres túra vár. 
 
 
 
 
A fényképezkedések idejétől függően durván másfél óra alatt érünk a Magas-Tátra egyik legnagyobb tavához. 
Már itt páratlan panoráma tárul eléd.
 
A földbe gyökerezett lábú túrázókat csak nagy noszogatás árán sikerül menetkésszé tenni.

po-100-szlovak-tura-magas-tatra-tura.jpg

A tó és a környező hegyek látványának vonzerejével csak a női mosdó veszi fel a versenyt. 
 
 
 
 
 
 

1494 méteren vagyunk, tekintélyes gránittömbök tornyosulnak felettünk.

 


Nézhetsz bármerre, nagyot fogsz nézni... Átvitt értelemben de szó szerint is. Körbe vesznek a hegyek. Egy bástya kivételével, amely - minő szégyen - 16 méterrel a 2000 méteres "határ" alatt marad, a többi orom igencsak délceg betyár. 
 

 
c-szlovakia-tura-2888.jpg
A könnyű túrát választók a tónál maradnak, körbejárják a tavat és olyan, de olyan kilátásban örömködnek, hogy arra nincsenek szavak. És a fotózás után ebédelhetnek a menedékházban.
 
Az árak a mennyiséghez és ízhez, ill. a magassághoz képest barátiak. Legalább egy bab, vagy káposzta vagy fokhagymakrém levest érdemes megízlelni. (2.5 euró). Ha hozol magadnak saját készítésű szendvicset, akkor a teraszon tudod fogyasztani. 
 
 
 
hi-6.jpgAkik pedig a közepes túrát választják, azokkal rövid pihi, wc-szünet után csapunk fel 1959 méteres magasságba a Tátra egyik óriás tavához, de olyan magasra nem jövünk fel, hogy a fotóhoz hasonlóan lefelé nézzünk a tóra. 
Tóparti falatozás és nézelődés után indulunk le. Visszafelé is nyugisan bandukolunk, wc és pihenőt követően egyesülünk a könnyű és még könnyebb túrásokkal, majd együtt indulunk le a kocsikhoz.  
 
 

 

Túradíj

 


Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a szlovákiai csodatúrára: 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül senki ne utaljon. 
 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is alaposan olvasd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszerek (inzulin, ha cukorbeteg vagy), fejlámpa, réteges, lélegző, inkább több, mint kevesebb (meleg) öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacska, hótalp túrabot részekre. Ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a biztonság érdekében kötelező. Attól, hogy a hőmérséklet "lent" a hazaihoz hasonló, attól "fent" lehet igencsak vérpezsdítően "friss" az idő. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, előzetes egyeztetés után tőlünk is tudsz bérelni. A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod. Ne legyen rá szükség, kellhet EU-kártya, ha el kell menni orvoshoz, és hozzatok eurót a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást is! 

 

 

A szlovák túra díjfizetése
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utalás során a megjegyzés rovatba kérjük a szlovákiai túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a szlovák túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a túra helyét (esetünkben a Magas-Tátrát) beírni. A nevet nem kell beírni a közleménybe, a nevet úgyis látjuk, eleve azzal kezdődik a banki infó, viszont a fontos információtól elveszi a helyet, muszáj tudnunk a számlázási címet, tudnunk kell, hogy mikor és melyik túrán várjunk, nem mindegy, hogy a Tisza-tóra, Ausztriába vagy ide, erre a túrára jönnél.  


1139 Budapest, Tátra u. 31,
2019. október 26-27. 

Szlovákia túra: Magas-Tátra