Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. szeptember 28-29-i szlovákiai túra: gyermekes családoknak, választhatóan 1 vagy 2 napban

szlovakia-tura-ny--tura.jpgKisebb gyerekekkel, egészen mini-manókkal is jöhettek erre a szlovákiai túrára! Szlovákiai túra: választhatóan 1 vagy 2 napos szlovákiai túra. 

 
 
1. napi túra Szlovákiában: őrülten gyönyörű tavak és vízesés parádé.  
2. napi szlovákiai túra: szuper show a világ "összes" hegyével körületted....
Ha nincs 2 napotok, gyere csak 1 napra!
 
 
csaladi-kirandulas-nagy-fatra-tura-gyalogtura.jpgTúrák agyamenten klassz helyeken. 
6-7 éves gyerekkel is bátran jöhettek a túrára. Ő jön majd elől! Ha elmúltál 70 éves és nem életedben először :) indulnál túrára, jöhetsz te is, lassan megyünk és felérünk!!!
 
 
 
 
 
A szlovák túrára az utazás választhatóan
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgsaját kocsival vagy
telekocsi rendszerben. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt, stb.... 
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).
 
 
 

Szállás és étkezés a szlovákiai túra idején

az-epulet-elolrol.jpgKezdjük az étkezéssel. Az étkezés önálló/önellátó, ami az általunk foglalt szállás ("bázis") közelében nem nagy feladvány, nagyjából millió helyen tudsz vacsorázni. Az általunk foglalt szálláson (de természetesen foglalhattok magatoknak szállást) egyrészt (lásd a szállás leírását mindjárt részletesen) tudtok főzni (sütni nem), másrészt mikróban melegíteni. Liptószentmiklóson a szálláshoz közel számtalan helyen tudtok vásárolni, ill. vacsorázni. 
 
Nézzük a szállást. Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklós városában és környékén.  
 
 
ketagyas-szoba-lm.jpgAki időben jelentkezik és a jelentkezési lapon jelöli, hogy kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, a nekünk adott 14 euró/fő/éjszaka, csoportkedvezményes áron két- és háromágyas szobákat, ill. 4 fős apartmanokat foglalunk. Aki egyedül szeretne lenni, annak a szállás 19 euró / fő / éjszaka lesz. A mi idegenforgalmi adónknak megfelelő városi adó 1 euró, amelyet 10 éves életkor felett kell fizetni.
Természetesen egy - mondjuk - 6 fős családnak is pompás szállása lehet két szobában történő elhelyezéssel. Minden lépcsőház minden emeletén két szoba található. 
 
 
 

 
minikonyha.jpg
A két- és/vagy három ágyas szobákhoz, 4-fős apartmanokhoz minikonyha, ill. konyha tartozik, ahol sütni nem, de melegíteni lehet, ill. van vízforraló instant kávéhoz és teafőzéshez. 
Két (minden szempontból) szeparált szobához tartozik egy hűtőszekrény és mikrohullámú sütő, amelyet a folyosón találsz.
Kérjük, hogy a másik szobára is tekintettel használja mindenki a hűtőszekrényt, ne forduljon elő, hogy 30 liter ásványvíz hűtése miatt a másik nem tudja betenni a húst, tejet a hűtőbe. 

 


furdoszoba-lm.jpgMinden szobának van saját, kulturált, ablakos, magyarán jól szellőztethető fürdőszobája. A szállás csendes helyen, modern épületben található. Ha "későn", de nem "túl későn" jelentkezel, akkor egyeztetünk, és vagy a Liptószentmiklós környéki szállásokból mazsolázunk neked - minden szállás díja értelemszerűen az adott szállásadótól függ - vagy bátorítunk arra, hogy a booking.com segítségével foglaljatok magatoknak szállást a városban vagy a Liptószentmiklós közelében. 

Ha Liptovsky Mikulason belül foglalsz, illetve foglaltok magatoknak szállást, akkor Liptószentmiklós méretei, pontosabban kicsinysége miatt 2-5-8 perc autózásra leszel "tőlünk". 

 

A "korán" jelentkezettek (igen, ez relatív, előre nem lehet megjósolni, hogy az egyébként népszerű időpontban,

a-parkolo.jpghogyan telnek be a Liptószentmiklós környéki szállások) parkolása a panzió saját parkolójában, az épület mögött, a bejáratok közvetlen közelében, teljes biztonságban lehetséges.  
 
 
 
 
 
 
 
 

szlovakia-tura--tatra-033.jpg1. napi szlovákiai túránk során 1+4 fenomenális tengerszemet és egy káprázatos vízesést veszünk szemügyre 
 
 

 

 
Ha nem az általunk foglalt szálláson vagy, akkor Liptószentmiklóson (Liptovsky Mikulás) a Tesco parkolójában (a városban egyetlen Tesco van) 10-kor találkozunk. 
 
 

szlovakia-tura--tatra-r-to_166.jpgEgy fehér, magyar rendszámtáblás Toyota Avensist kell keresni narancssárga hátizsákkal a tetején. Ezen kritériumnak nem nagyon szokott egynél több autó megfelelni, tekintsük ténynek, hogy megtalálsz. A liptószentmiklósi randevút követően konvojban indulunk tovább, és háromnegyed órás autózás után, ha a tengerszint feletti magasságot nézzük, már a Kékesnél magasabban parkolunk.
 
 
 
Felvesszük a bakancsokat és mosdószünetet követően indulunk.
szlovakia-tura-ny--tura.jpgGyönyörűséges erdei úton megyünk majd. Két túra között választhatsz majd és a jó hírünk, hogy ráérsz majd itt helyben, menet közben dönteni. 
 
 
 
Az egyik túra annyira könnyű, hogy arra nincsenek szavak, írd és mondd, 8,4 km-es, 344 méter szintkülönbségű a séta. Igen, séta, még a túra kifejezést is visszavonjuk. 
A másik túra már közepes túrának tekinthető a 15 km-es és 730 méter szintkülönbségű gyaloglás.
 
 
 
 
-tura-szlovakia-174143.jpgAkik a nagyon könnyű túrát (sétát) kérik, azok egy menedékházig, ill. egy hihetetlen tóig jönnek. 
 
 
Tragédia, hogy nem ez a megszokott, de szürreálisan tiszta a tó vize. Itt heveredünk le sziesztázni. Ha rezzenéstelen a víztükör, tudsz majd olyan szögben lenni a parton, hogy nem látod a vizet!  

Itt átadhatod magad az elképesztő környezetnek, olyan helyen leszel, hogy elsírod magad. Ha kevésbé vagy szentimentális hangulatban, akár el is bóbiskolhatsz a parton fekve, mindenesetre olyan panoráma mellett tarthatsz pikniket, hogy hú.

 

 

szlovak-tura--tatra-299.jpgAkik pedig a könnyű séta helyett a közepes túrát választják, azokkal  gyors szendvicsebéd után indulunk tovább.

Tehát a közepes túrát választókkal a túravezető még megy feljebb, tó tavat követ.

 

 

 

----szlovakiai-tura.jpgAztán a közepes túrát választó túrázókkal fordulunk, megyünk vissza és felvesszük a menedékháznál már délutáni bóbiskolásba szenderült vagy éppen NatGeo fotókat készítő "sétálókat". 

Bármelyik túrát is választod, a túra a szintidőktől messze elmaradó, nyugis, egész napos kirándulás lesz. 

17 óra előtt leszünk lent a kocsiknál.
 
 
 
 
 
 
 

2. napi könnyű szlovákiai túra: 360 fokos panorámával Szlovákia egyik legdöbbenetesebb kilátó pontja, ahonnan 100 km-es sugarú körben csak hegyeket látsz.
980 méterről cammogunk fel kicsit több mint 1200 méteres magasságba. 

-szlovakiai-tura-szlovak-tura92929.jpegHa többnapos túrán vagy, a Liptószentmiklósról induló konvojhoz tudsz csatlakozni, és Magyarország felé jövetben állunk meg egy helyen.

 

Ha pedig valaki csak erre a túrára jön Magyarország felől, annak e-mailben térképet küldünk, és a térképen jelöljük, hogy hol lesz a randevú 10 órakor. 

A parkolóban majd egy fehér Toyotát kell meglátni narancs színű hátizsákkal a tetején. Kb. 5 tized másodperc alatt pillantasz meg minket, de lehet, hogy nem lesz ilyen sok. 

Bemutatkozunk, majd következik a mindenkinek szóló tájékoztató és "leltározunk" (pl. ne felejtsd el az innivalót). 

 

ec-szlovakiai-tura-szlovak-tura.jpgKomótosan sétálunk felfelé. Az ilyenkor még sokszor erős UV-sugárzásban legyen nálad naptej, napszemüveg. 

 

 

Indulásunk után 2 órával már a "világ tetején", 1225 méteres tengerszint feletti magasságban vagyunk, és .... tá dá dá dá (ez itt a fanfárok hangja akart lenni, csak szavakkal leírva) olyat látsz, amit a Széll Kálmán tér - VIII. kerület - Móricz Zs. körtér háromszögben nem biztos, hogy minden nap ....

Kb. 30 perced lesz, hogy kigyönyörködd magad a tájban és fotózgass.

Ha nem mondtuk volna, lélegzetelállító kilátás vár rád. Reménytelen szavakban visszaadni. Elmondhatatlan örömóda.

Aztán indulunk visszafelé. 15 óra körül vagyunk a kocsiknál. 

 

 

Egész nap lassan megyünk, az átlagoshoz képest "kevésbé jó" erőállapottal is nyugodtan jöhetsz. A lényeg. Bátran jelentkezz, ne az legyen a fejedben, hogy biztos rád kell majd várni, mert NEM bírod, hogy mások biztos supermanek. A millió ilyen, olyan, amolyan, önmagunknak be sem vallott para, cidrizés és zabszem helyett, csak GYERE. 

 

Hazautazás. 
 
 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára: 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül senki ne utaljon. 
 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is alaposan olvasd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszerek (inzulin,), fejlámpa, réteges, "lélegző" öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacskahótalp részekre. Ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a biztonság érdekében kötelező.

-02-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpg

Kell továbbá a túrabot. Attól, hogy a hőmérséklet a hegy aljában a hazaihoz hasonló, attól "fent" lehet igencsak "friss" az idő. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, előzetes egyeztetés után tőlünk is tudsz a felszerelést bérelni. A bérleti díjakat a "Tátra és Fátra túráink kedvezményes díjai és az egyéb díjak" menüpontban megtalálod.

 

 

A szlovákiai túra túradíjának fizetése
A szlovákiai túra díjának utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a gyalogtúrára jelentkező 
számlázási címét (irányítószámmal együtt) és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. Ezen túra esetén, például ha valaki a budapesti Tátra köz 5./a alatt lakik (lakna), akkor a megjegyzés rovatba ezt kell írni: 
1125 Bp., Tátra köz 5/A,
2019. szeptember 28-29.

(Az utaláskor a közlemény rovatba a nevet NE írd be. A banki információ pontosan azzal kezdődik, hogy honnan (kitől) jött a valamekkora összeg. A túradíj nem tartalmazza a szállás, utazás, étkezés, biztosítás, csúszásgátló hómacska, hótalp bérleti, lanovkajegy díjakat. A szállás díja a helyszínen, euróban fizetendő.