Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. december 28. Hótalpas túra Szlovákiában a teljes családnak: a Tejút galaxis egyik top helye

magas-tatra-szlovakia-tura--hotalpas.jpg
2020. december 28. Elmondhatatlan hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra Szlovákiában az egész családnak 2020. december 28-án.
 
 
A Tejút galaxis egyik legszebb helye. Csak állsz majd, nézel, nézel.... és nem tudsz betelni vele.
 
 
 
Életed egyik top élménye. A hótalpas vagy csúszásgátló hómacskás túrára az utazás történhet saját kocsival történik a túranap előtti, ún. "nulladik" napon bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre. De akkor is jelentkezz, ha utasként szeretnél valahova beszállni, mivel telekocsikat is szervezünk. 
 
-to-tel-01-szlovak-tura.jpgAz időben (kb. november) jelentkezőknek a jelentkezési lapon jelzett igény esetén a túradíj utalását követően foglalunk szállást, azt követően a szállásfoglalás a nulladikról a túrára virradó éjjelre önállóan történik. Szendviccsel készüljetek, ill. meleg ebédet tudtok majd (v)enni egy menedékház éttermében. 

 

 

 

Szállás és étkezés a szlovákiai hótalpas vagy csúszásgátlós túra idején

az-epulet-elolrol.jpgKezdjük az étkezéssel. Az étkezés önálló/önellátó, ami az általunk foglalt szállás ("bázis") közelében nem nagy feladvány, nagyjából millió helyen tudsz vacsorázni. Az általunk foglalt szálláson (de természetesen foglalhattok magatoknak szállást) egyrészt (lásd a szállás leírását mindjárt részletesen) tudtok főzni (sütni nem), másrészt mikróban melegíteni. Liptószentmiklóson a szálláshoz közel számtalan helyen tudtok vásárolni, ill. vacsorázni. A túranapokon pedig lesz, amikor tudsz ebédelni hüttében (amiket itt chatának hívnak) és lesz, amikor kell szendvicset hoznod.  
 
Nézzük a szállást. Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklós városában és környékén.  
 
 
ketagyas-szoba-lm.jpgAki időben jelentkezik és a jelentkezési lapon jelöli, hogy kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, a nekünk adott 20 euró/fő/éjszaka, csoportkedvezményes áron két- és háromágyas szobákat, ill. 4 fős apartmanokat foglalunk. Aki egyedül szeretne lenni, annak a szállás 25 euró / fő / éjszaka lesz. A mi idegenforgalmi adónknak megfelelő városi adó 1 euró, amelyet 10 éves életkor felett kell fizetni.
Természetesen egy - mondjuk - 6 fős családnak is pompás szállása lehet két szobában történő elhelyezéssel. Minden lépcsőház minden emeletén két szoba található. 
 
 
 

 
minikonyha.jpg
A két- és/vagy három ágyas szobákhoz, 4-fős apartmanokhoz minikonyha, ill. konyha tartozik, ahol sütni nem, de melegíteni lehet, ill. van vízforraló instant kávéhoz és teafőzéshez. 
Két (minden szempontból) szeparált szobához tartozik egy hűtőszekrény és mikrohullámú sütő, amelyet a folyosón találsz.
Kérjük, hogy a másik szobára is tekintettel használja mindenki a hűtőszekrényt, ne forduljon elő, hogy 30 liter ásványvíz hűtése miatt a másik nem tudja betenni a húst, tejet a hűtőbe. 

 


furdoszoba-lm.jpgMinden szobának van saját, kulturált, ablakos, magyarán jól szellőztethető fürdőszobája. A szállás csendes helyen, modern épületben található. Ha "későn", de nem "túl későn" jelentkezel, akkor egyeztetünk, és vagy a Liptószentmiklós környéki szállásokból mazsolázunk neked - minden szállás díja értelemszerűen az adott szállásadótól függ - vagy bátorítunk arra, hogy a booking.com segítségével foglaljatok magatoknak szállást a városban vagy a Liptószentmiklós közelében. 

Ha Liptovsky Mikulason belül foglalsz, illetve foglaltok magatoknak szállást, akkor Liptószentmiklós méretei, pontosabban kicsinysége miatt 2-5-8 perc autózásra leszel "tőlünk". 

 

A "korán" jelentkezettek (igen, ez relatív, előre nem lehet megjósolni, hogy az egyébként népszerű időpontban,

a-parkolo.jpghogyan telnek be a Liptószentmiklós környéki szállások) parkolása a panzió saját parkolójában, az épület mögött, a bejáratok közvetlen közelében, teljes biztonságban lehetséges.  
 

 

 
2019. december 28-i hótalpas vagy hómacskás túra Szlovákiában: Best of Tejút-galaxis, ez a látvány szinte mindent visz. 
Hogy hol találkozunk 8:15-kor a Magas-Tátrán belül? Ha GPS-re bízod magad, írd be azt, hogy Hotel Sorea Hutnik Tatranské Matliare. (Mivel Szlovákiában szépszámú Sorea hotel van, fontos a Tatranské Matliare, ha magyarul beszél a GPS-ed, akkor Matlárháza. De ha 1000%-osan akarsz jönni, akkor először írd be, hogy Tátralomnic (Tatranská Lomnica) és utána, hogy Tatranské Matliare Hotel Sorea Hutnik. Ha nem GPS-ezel, akkor kattints ide a térképre. 


Zoomolható a térkép, olyan könnyű lesz kitalálnod a találkozási helyre, mintha a munkahelyedre vagy az egyetemre mennél be. Amikor az 537-es útról balra bekanyarodtál, (mivel az út emelkedik, úgy is mondhatjuk, hogy felkanyarodtál) egy egysávos aszfalt útra, bal oldalon lesz a szálloda épülete, de gyere a szálló mellett, tehát haladj tovább egyenesen és balra kanyarodj be a szálloda MÖGÉ.
Itt már látod majd a magyar rendszámos autókat, egy fehér Toyota tetején egy nagy narancs színű hátizsákot. Megérkeztél :))


tatranske-matliare-hotel-sorena.jpg

 

 

 

 

 

 

Kérjük, hogy reggel 8:15-kor legyél a térkép szerinti helyen a Magas-Tátrában. 

18 kilométernyi szépség, nem "szimplán" az év, hanem egész életed egyik top élménye vár rád. A Tejút galaxis egyik legszupibb helye. A valaha látott egyik legmesésebb látvány. Visongani fogsz. Ez egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda. Erre mindig emlékezni fogsz. Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 2 litert hozzatok, de 2,5 liter is elfogy, bár 1565 méteren lesz egy chata, ahol a folyadékot pótolhatod. 

 

Túrabot nagyon JAVASOLT. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat. Várhatóan hótalpra nem lesz szükség az előttünk már lejárt hó miatt, de gyakran kell csúszásgátló hómacska, amit hozzál, ha nincs, bérelhetsz tőlünk is (3300 Ft/pár/nap). Mivel hónapokkal a túra előtt a terepet lehetetlen ismerni, készülj úgy, hogy csúszásgátló hómacska kell majd (vegyél vagy tudd, hogy bérelni kell). Természetesen lehet, bár nem valószínű, hogy akkora havazás lesz éppen akkor, hogy végül a csúszásgátló hómacskát fel sem vesszük, hanem hótalpakkal megyünk. Ami biztos, hogy ezto szlovak tura_1.jpggy szálloda parkolója előtti ingyenes részen, már a látottság védelmét kihasználva parkolunk és szorosra fűzött bakancsokkal indulunk. 


Az emelkedő kellemesen van elosztva, nincsenek az útban felszökések, nehézségi, pontosabban 'könnyűségi' szempontból a túra a Bakonyt idézi.
Első pihenőnket az indulás után egy órával tartjuk. 
Kényelmes tempóval, több megállással, fotó- és tízórai szünettel, kreatív rövidítéssel, az indulástól számítva erős három órás séta után érkezünk meg a Tátra, sőt, Szlovákia, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolygó egyik leggyönyörűbb pontjára.
Amit látni fogsz az a természet ünnepe. Nagyon "durva". Olyanok a hegyek, hogy júj, ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.
 
ele-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk itt szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 

Mellesleg a menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós sztrapacska is 7-7 eurót kóstál. 
turistahaz-tatra-tura-szlovak-tura.jpgA kilátás hihetetlen. Látnod kell. Muszáj. Itt átadhatod magad a nirvánának és van egy szinte elreppenő órád, hogy körbe sétáld a tavat, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a sokkhatásként érő látványt. 

 

 

 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák hótalpas túráink túradíjai

 

 

Jelentkezés a szlovákiai hótalpas vagy csúszásgátló hómacskás túrára 

csuszasgatlo.jpg

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 


csuszasgatlo-homacska-3-szlovak-tura-maga-tatra-tura.jpgSzükséges túrabot. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, ill. korlátozott számban tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. (A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod). Ne legyen rá szükség, de kellhet EU-kártya. Euró a szállásra, autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. A biztosítást fontold meg. 

Csúszásgátló hómacska szükséges. A legjobb, ha veszel magadnak, továbbá korlátozott számban tudsz tőlünk bérelni  (3300 Ft / pár / nap). 

 

 

A szlovákiai hótalpas vagy csúszásgátló hómacskás túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.
Példa: 
1022 Budapest, Budakeszi út 182.
2020. december 28.
Szlovákiai hómacskás túra: Magas-Tátra

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET NE írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpazás díja.