Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. január 31. Hótalpas szlovák túra: a megahó birodalmában

stefanika-bejarat-szlovak-hotalpas-tura.jpgHótalpas túra Szlovákiában! 2020. január 31-i szlovákiai hótalpas túránkat az Alacsony-Tátra főgerince felé, egy völgy aljában és "száz méter" széles :)) gerincen tartjuk. 

Bejössz?

Könnyű hótalpas túra, tengerszint felett 1100 méter felett parkolunk, és 1700-ig megyünk fel BÉBIKÖNNYŰ terepen ŐRÜLT klassz hóban (havon) !!!!

Ezen hótalpas szlovákiai túránk során csúcstámadás nélkül a Gyömbér déli oldalán hótalpazunk. 

Ha nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, semmi gond, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk téged. 

Hótalpas túra, ha jó időnk lesz, szikrázó napsütésben olyan kilátással, hogy arra nincsenek szavak!!!

 

 

stefanikatol-a-kilatas-2-szlovak-hotalpas-tura.jpgHa most kipróbálnád mindezt a Lánchíd budai hídfőjétől (tehát a "0" kilométertől) 235 kilométerre, akkor csak jelentkezz és GYERE!
 

 

 

A gyerekeidnek és magadnak is íme egy MINDENT VISZ kategóriába tartozó élmény.

 

Szlovákiai hótalpas túra a magyar határtól egy (nagyobbacska) köpésre. 


stefanikatol-a-kilatas-nem-rossz-szlovak-hotalpas-tura.jpg9:29-kor találkozunk Szlovákiában, az Alacsony-Tátra egy ingyenes parkolójában. A parkoló helyét és címét természetesen e-mailben küldjük a résztvevőknek. Olyan könnyűvé tesszük a "kitalálást", mintha a sarki boltba ugranál le.

Ha Budapestről jössz, legyél 6-kor az Árpád-hídnál, hogy 9:29-kor biztosan és biztonságosan, továbbá a sok 40, 50 km-es sebességhatár táblát betartva, a találkozási ponton legyél. Lehet jönni az ország minden sarkából saját kocsival, telekocsikat is szervezünk. 

Érkezést, üdvözlést és mosdó-látogatást követően kiosztjuk a hótalpakat és a csúszásgátló hómacskákat, azaz felkészülünk mind a mély, mind a kemény havas terepre. "Megtanuljuk" (10-10 mp. és akkor sokat mondtunk) a hótalpak és csúszásgátlók felvételét és használatát, majd 1100 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk egy 1700 méteres magasságban található menedékház felé. Törpefenyvesben indulunk, de az indulás után nem sokkal olyan panorámánk lesz, hogy .... 

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-58292176.jpgNem hajt a tatár, ha átlagos tempóban haladunk, akkor 1 óra 55 perc után, ha komótosan lépdelünk, 2,5-3 óra után érkezünk fel. Egy klasszikus hegyi chata-nál vagyunk, a menedékházba egy meleg leves vagy gyors ebéd és mosdólátogatás erejéig be is kukkantunk, ill. beülünk. A menedékházban a saját elemózsiádat is NYUGODTAN fogyaszthatod. 

 

 

 

 

 

stefanika-szlovak-tura-43.jpgValami azt súgja, hogy ennek a fotónak az ikertestvérét - úgy, hogy a túravezető kezébe adja mindenki a saját telefonját vagy fényképezőgépét - te is el fogod készíteni, pontosabban készíttetni.


Durván 45 percet leszünk a chata éttermében és a pihenő, wc-látogatás, valamint dekadens dőzsölés után indulunk vissza a kocsikhoz, a lefelé vezető út ha nagyon sokszor megállunk fotózni sem lesz több mint 2 óra. 

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A szlovákiai túra túradíja

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 

lajstrochtol-a-kilatas-a-magas-tatrara-szlovak-hotalpas-tura.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át, többször is, alaposan, különös tekintettel (de a teljesség igénye nélkül) a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Kell túrabot. Termoszban forró teát hozzatok! Jó ha van EU-kártya. Euró kell (ha nem kerülöd ki az autópályát) autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska (továbbiakban csúszásgátló) lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátlót, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3100 Ft/pár/nap), mind csúszásgátlót, (3100 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és a csúszásgátló díját kérjük utalni. 

 

 

 

A szlovákiai hótalpas túra díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET NE írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpazás díja. Példa: 
1124 Budapest, Mátyás király út 22. 
2020. január 31.