Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. december 27-i szlovákiai hótalpas túra a családnak: egy könnyű túra 1720 méterig, és egy közepes a Gyömbérre

gyomber-teli-tura-szlovakia.jpgDecember 27-i szlovák hótalpas túra a teljes családnak: két hótalpazás között is választhatsz, és ráérsz ott helyben dönteni! Egyrészt lehet jönni "csak" 1720 méterig, és ott egy menedékház éttermében falatozni, a környező fennsíkon sétálgatni, amíg visszatérnek a csúcshódítók. Másrészt - ha van kedved - még egy órás hótalpas caplatással felérünk a Gyömbérre, az Alacsony-Tátra 2043 méteres csúcsára. 

 

Ha nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk téged. 

 

 

 

 

Életed egyik top élménye. hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgA hótalppal megnöveljük a hóval érintkező felületet és nem süllyedünk el a mély hóban. Ha van saját hótalpad hozd magaddal, ha nincs, akkor a neked jó méretű hótalppal várunk. A hótalp bérleti díja 10 euró/pár/nap vagy 4000 Ft/nap/pár. 

 
 
 
 
 
A hótalpas szlovák túrára az utazást a NULLADIK napra javasoljuk. 
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpg1. saját kocsival bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre vagy
2. telekocsi rendszerben, ill. minibusszal. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt, ha pedig Szombathelyről jövő kocsi áll meg valakiért Győrben, azok célszerűen Komáromnál jönnek át a határon. 
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).
 
 

 

 

 

Szállás és étkezés lehetőség a hótalpas szlovákiai túrán 
magas-tatra-szallas-12.jpgHa időben jelentkezel és mi foglaljuk a szállásodat, barátságos és segítőkész vendéglátóknál, a vendéglátóktól - és egymástól -természetesen tökéletesen szeparált, két-, három- és négyágyas szobákban kifejezetten jó, ha pedig apartmanban leszel, egyenes príma szállásod lesz. Az általunk foglalt szállás a túrák indulási helyétől 20 perc autózásnyi távolságra van, ez még relatíve közeli, de a szoba árak nem a csillagászati tartományban vannak. 
 
 
furdoszoba.jpgHa öt fős család vagytok, akkor két szobában lehettek, bár egy pótágyat a szobába is be lehet tenni, ha kicsik a csemeték. 
 
 
 
 
 
 
 
Az apartmanoknak van saját fürdőszobájuk (wc-vel), a szobákhoz is tartozik a folyosóról nyíló fürdőszoba. A fürdőszobák minden szempontból tökéletes fürdőszobák, mintha otthon lennél.  

Főzési és sütési lehetőség is rendelkezésre áll, tökéletesen felszerelt konyha vár, nem csak melegíteni, sütni is lehet. És a faluban - természetesen - van étterem. 
 
A szállás díja a mi túrázóinknak 15 euró/fő/éjszaka. A szállást csak akkor foglaljuk, ha nem az utolsó pillanatban jelentkezik valaki. 
3.jpgHa nem mi foglaljuk a szállást, saját magatok a booking.com segítségével természetesen mindig tudtok foglalni. Viszont a Magas-Tátrában (pláne érték-ár arányban nagyon jó) szállást találni az utolsó pillanatban nem túl esélyes. Tehát ne halaszd az ügyintézést, mert csak a drága szálláshelyek maradnak, csodák itt sincsenek. 
 

 

 
 

December 27-én hótalpas szlovákiai túra: az őrületes panorámák túrája. 

hotalpas-tura-szlovakia-359992.jpgHótalpas vagy csúszásgátlós túra Szlovákiában, választhatóan egy tengerszint felett 1720 méteren lévő menedékház étterméig, vagy a Gyömbérre, az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsára (2043 m).

 

 

A gyerekeidnek és magadnak is íme egy MINDENT VISZ kategóriába tartozó élmény.

Tengerszint felett 1100 méteren parkolunk, és választhatóan

a) 1720-ig jöhetsz fel BÉBIKÖNNYŰ terepen, ŐRÜLT klassz havon, turistaházban eszegetsz-iszogatsz és 15 perces sétával már a fenti fotónak az ikertestvérét tudod elkészíteni, 
vagy

deres-chopok-gyomber.jpgb) még feljössz az Alacsony-Tátra képen látható (a jobb oldali kiemelkedés az) csúcsára, a 2043 méteres Gyömbérre.

 

 

 

 

Ha nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, semmi gond, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk. 

 


stefanikatol-a-kilatas-nem-rossz-szlovak-hotalpas-tura.jpg9-kor találkozunk Szlovákiában, az Alacsony-Tátra egy parkolójában, az Alacsony-Tátra déli oldalán. Ahogyan a legtöbben ismerik, a Trangoska parkolóban. Kérjük szépen a PONTOS érkezést, mivel amúgy sem várakoztathatunk senkit, a kényelmes tempó tarthatósága érdekében pláne nem. 
 


A parkoló helyét és címét természetesen e-mailben küldjük a résztvevőknek. Olyan könnyűvé tesszük a "kitalálást", mintha a sarki boltba ugranál le.

Ha Budapestről jössz, legyél 5-kor az Árpád-hídnál, hogy 9-kor biztosan és biztonságosan, a sok 40, 50 km-es sebességhatár táblát betartva, a találkozási ponton legyél. Lehet jönni az ország minden sarkából saját kocsival, telekocsikat is szervezünk. 

 

szlovakia-teli-tura-37.jpgÉrkezést, üdvözlést és mosdó-látogatást követően kiosztjuk a hótalpakat és/vagy a csúszásgátló hómacskákat, attól függően, hogy mély havas vagy kemény havas terep vár ránk.
 
 
 

"Megtanuljuk" (10-10 mp. és akkor sokat mondtunk) a hótalpak és/vagy csúszásgátlók felvételét és használatát, majd 1100 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk egy 1700 méteres magasságban található menedékház felé.
 
Törpefenyvesben indulunk, de az indulás után nem sokkal olyan panorámánk lesz, hogy .... 

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-58292176.jpgNem hajt a tatár, ha átlagos tempóban haladunk, akkor 1 óra 50 perc után, ha komótosan lépdelünk, akkor 2 óra 10 perc alatt, ha nagyon kényelmesek vagyunk, miért is ne lennénk, maximum 2,5 óra alatt érkezünk fel a képen látható turista házhoz. Mindez természetesen maximálisan biztonságos útvonalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

stefanika-bejarat-szlovak-hotalpas-tura.jpgEgy klasszikus hegyi chata-nál vagyunk, a menedékházba egy meleg leves vagy gyors ebéd és mosdólátogatás erejéig be is kukkantunk, ill. beülünk.

 

 

 

 

 

 

A menedékházban vagy a chata teraszán a saját elemózsiádat is NYUGODTAN fogyaszthatod. 

 

Aki a gyors levesen kívül nem akar 3 fogásos menüt fogyasztani, azokkal még megyünk egy órát, és felérünk a Gyömbérre. 


Amit itt fogad, amit itt látsz, az mindent visz. 
A lefelé vezető út, ha nagyon sokszor megállunk is fotózni, alig több mint 1.5 óra.

 

 

gyomber-szlovakiai-tura-szlovakia-hotalpas-tura.jpg

16 óra előtt bőven lent vagyunk a kocsiknál a parkolóban. A parkolás díja egész napra 6 euró, amelyet ott, helyben készpénzben kell fizetni, a parkolás díját a túradíj nem tartalmazza. 

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A szlovákiai téli túra túradíja

 

Jelentkezés a szlovákiai hótalpas túrára 

lajstrochtol-a-kilatas-a-magas-tatrara-szlovak-hotalpas-tura.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át, többször is, alaposan, különös tekintettel (de a teljesség igénye nélkül) a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Kell túrabot. Termoszban forró teát hozzatok! Jó ha van EU-kártya. Euró kell (ha nem kerülöd ki az autópályát) autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

 

20190302_123244.jpgA mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska (továbbiakban csúszásgátló) lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátlót, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3300 Ft/pár/nap), mind csúszásgátlót, (3300 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és a csúszásgátló díját kérjük utalni. 

 

 

A hótalpas szlovák túra díjfizetése

szlovakia-hotalpas-tura-3.jpg
A szlovák hótalpas túra díjának utalásához az adatok:

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét (esetünkben azt, hogy "szlovák hótalpas túra"). A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET NE írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpazás díja. 

 

 

stefanika-szlovak-tura-43.jpgPélda: 
1055 Bp. Zsigmond A. u. 6
December 27.
Szlovákia, hótalpas túra: Gyömbér