Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. december 30-i hótalpas szlovák túra: Alacsony-Tátra

gyomber-fele-tura-szlovakia-www.tatra-tura.hu.jpg

Családi hótalpazás Szlovákiában! December 30-i szlovákiai hótalpas túra: az Alacsony-Tátra főnyergén túrázunk.

Válassz egy gyenge-közepes és egy nagyon könnyű hótalpas túrácska között!

De bármelyiket is választod, mindkét hótalpazás során élvezd ki a páratlan kilátást. Erre a hótalpas túrára hozhatod a 6 gyermeket és a jó kondiban lévő 76 éves nagymamát! 

Add karácsonyi ajándékba ezt a hótalpas túrát, és életre szóló élménnyel leped meg vele szeretteidet. 

Ha nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, semmi gond, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk téged. 

 

Életed egyik top élménye. hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgA hótalppal megnöveljük a hóval érintkező felületet, és nem süllyedünk el a mély hóban. 

Ha van hótalpad, hozd magaddal, ha nincs, béreljük neked (10 euró/pár/nap). Korlátozott számban tőlünk is tudsz bérelni. (4000 Ft/nap/pár). A csúszásgátló "hómacska" pedig (nevében is benne) vasfogaival megakadályozza, hogy a kemény havon mindig visszacsússzál. csuszasgatlo-homacska-3-szlovak-tura-maga-tatra-tura.jpgAkár jégen is pontosan úgy tudsz vele jönni, olyan tökéletes a tapadásod, mintha száraz kősivatagban minőségi edzőcipőben szaladgálnál. Ha nincs sajátod, 20 párat tudtok tőlünk bérelni (4000 Ft/nap/pár). 
 
 
 
 
 
 
 
 
A szlovákiai hótalpazás az utazás választhatóan
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgvagy 1. saját kocsival bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre vagy
2. telekocsi rendszerben a nulladik napon. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt, ha pedig Szombathelyről jövő kocsi áll meg valakiért Győrben, azok célszerűen Komáromnál jönnek át a határon.
 
Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! 
 
 

 

Szállás és étkezés a szlovákiai hótalpas túrák alatt

az-epulet-elolrol.jpgKezdjük az étkezéssel. Az étkezés önálló/önellátó, ami az általunk foglalt szállás ("bázis") közelében nem nagy feladvány, nagyjából millió helyen tudsz vacsorázni. Az általunk foglalt szálláson (de természetesen foglalhattok magatoknak szállást) egyrészt (lásd a szállás leírását mindjárt részletesen) tudtok főzni (sütni nem), másrészt mikróban melegíteni. Liptószentmiklóson a szálláshoz közel számtalan helyen tudtok vásárolni, ill. vacsorázni. A túranapokon pedig lesz, amikor tudsz ebédelni hüttében (amiket itt chatának hívnak) és lesz, amikor kell szendvicset hoznod.  
 
Nézzük a szállást. Aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol Liptószentmiklós városában és környékén.  
 
 
 
 
ketagyas-szoba-lm.jpgAki időben jelentkezik és a jelentkezési lapon jelöli, hogy kéri a szállás foglalását, annak minden igényt kielégítő, a nekünk adott 14 euró/fő/éjszaka, csoportkedvezményes áron két- és háromágyas szobákat, ill. 4 fős apartmanokat foglalunk. Aki egyedül szeretne lenni, annak a szállás 19 euró / fő / éjszaka lesz. A mi idegenforgalmi adónknak megfelelő városi adó 1 euró, amelyet 10 éves életkor felett kell fizetni.
Természetesen egy - mondjuk - 6 fős családnak is pompás szállása lehet két szobában történő elhelyezéssel. Minden lépcsőház minden emeletén két szoba található. 
 
 
 

 
minikonyha.jpg
A két- és/vagy három ágyas szobákhoz, 4-fős apartmanokhoz minikonyha, ill. konyha tartozik, ahol sütni nem, de melegíteni lehet, ill. van vízforraló instant kávéhoz és teafőzéshez. 
Két (minden szempontból) szeparált szobához tartozik egy hűtőszekrény és mikrohullámú sütő, amelyet a folyosón találsz.
 
 
 
 
 
Kérjük, hogy a másik szobára is tekintettel használja mindenki a hűtőszekrényt, ne forduljon elő, hogy 30 liter ásványvíz hűtése miatt a másik nem tudja betenni a húst, tejet a hűtőbe. 

 


furdoszoba-lm.jpgMinden szobának van saját, kulturált, ablakos, magyarán jól szellőztethető fürdőszobája. A szállás csendes helyen, modern épületben található. Ha "későn", de nem "túl későn" jelentkezel, akkor egyeztetünk, és vagy a Liptószentmiklós környéki szállásokból mazsolázunk neked - minden szállás díja értelemszerűen az adott szállásadótól függ - vagy bátorítunk arra, hogy a booking.com segítségével foglaljatok magatoknak szállást a városban vagy a Liptószentmiklós közelében. 

 

 

 

Ha Liptovsky Mikulason belül foglalsz, illetve foglaltok magatoknak szállást, akkor Liptószentmiklós méretei, pontosabban kicsinysége miatt 2-5-8 perc autózásra leszel "tőlünk". 

 

A "korán" jelentkezettek (igen, ez relatív, előre nem lehet megjósolni, hogy az egyébként népszerű időpontban,

a-parkolo.jpghogyan telnek be a Liptószentmiklós környéki szállások) parkolása a panzió saját parkolójában, az épület mögött, a bejáratok közvetlen közelében, teljes biztonságban lehetséges.  
 
 

 

 

 

Mivel december 30-én 7:45-kor kell Liptószentmiklóson lennetek, ha nem akartok őrülten korán kelni, gyertek a nulladik napon Szlovákiába. De ez természetesen a ti döntéseteket, a lényeg, hogy december 30-án 7:45-re itt legyél, Liptószentmiklós (egyetlen) Tesco parkolójában találkozunk.  

 

gyomber-hotalpas-tura-szlovakia-4232.jpgDecember 30-i hótalpas szlovák túránk hótalpazás az Alacsony-Tátra főgerincén. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A túranapon belül két hótalpas túra között lehet választani. Mindkét túrában közös, hogy az első lanovkák egyikével megyünk fel a Chopokra, és hómacskás és/vagy hótalpas túrát teszünk a gerincen.
 
 
 
chopok-csendelet.jpgMindkét hótalpazás agyszaggatóan csodálatos, a tájtól, látványtól, hangulattól és érzéstől elsírod magad vagy csak állsz majd sóbálvánnyá meredve.
 

 
 
 
A két hótalpas túrában a különbség az útirány, a szintkülönbség és a távolság. A közepes túrázókkal a Chopok lanovka állomásától, azaz 2004 méteres magasságból indulva, oda- és vissza, összesen 9 kilométeres és szintben körülbelül 570, ha pontosabbak vagyunk és pont ott megyünk.... akkor 571 méteres "hullámvasutazással" átmegyünk a Gyömbérre.
A Gyömbér a maga 2043 méteres magasságával az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa. A szintidőben 3 óra 10 perces utat mi a kényelmes tempónkkal és a Gyömbéren töltött evés-ivás-fotózással töltött 30 percet is számolva, jó 5 óra alatt tesszük meg. 
 
 
 
 
 
chopok--43-.jpg
A könnyebb túrások pedig a másik túravezetővel a Derest veszik célba, amely oda-vissza durván másfél órás, ha sokat fotózunk, akkor is max-max. 2 órás utacska, ezzel is durván lassabbak vagyunk mint a szintidő.
 
 
 
 
 
A hótalpazás során minimális a szintkülönbség. Írd és mondd 120 méter a teljes túrában. A távolság? A távolság szót leírni sem merjük. Közelség. Potom 2.6 km-es távolság. 
Mindkét csapattal, tehát a Deresre és a Gyömbérre tartó hótalpasokkal is lanovkával jövünk le.
A lanovka díját a hótalpas túra túradíja nem tartalmazza. 
 
 
 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák hótalpas túrák és túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a hótalpas szlovákiai túrára 

hotalpas-futas-szlovak-tura-3-www.tatra-tura.hu.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Szükséges túrabot. Ha a hőmérséklet lent a magyar időjáráshoz hasonló is, "fent" lehet igencsak "friss" az idő, termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, ill. korlátozott számban tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. (A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod). És persze kell EU-kártya. Euró a szállásra, hótalp-bérletre, kaucióra parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. (Kb. 100 euró, nem muszáj elkölteni, csak legyen...) Biztosítás. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy hómacskát, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (4000 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (4000 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és hómacska díját kérjük utalni. 

 

 

A hótalpas szlovákiai túra díjfizetése

A hótalpas szlovák túra díjának utalásához az adatok:

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

 

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, a szlovákiai hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a helyét (jelesül, hogy ez szlovákiai hótalpazás az Alacsony-Tátrán) beírni.
 

Példa: 
1045 Budapest, Tó u. 66.
December 30.

Szlovákiai hótalpas túra: Alacsony-Tátra főgerince
 
A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET NE írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpas túra díja.