Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. december 31-i hótalpas szlovák túra: szilveszteri Magas-Tátra

20190224_171144_resized_1.jpgSzilveszteri csodapanorámás szlovákiai túra!!!
 

 

 

 

 

December 31-i hótalpas túra Szlovákiában:
A téli túra várhatóan részben hótalpas túra, részben csúszásgátló hómacskás túra lesz - de természetesen nem lehet megjósolni előre, egyszóval a tereptől függően váltogatjuk, hogy éppen mi lesz a bakancsunkon.

A hótalp segítségével nem fogsz elsüllyedni a mély hóban, csak kissé besüppedsz. Amit a képen látsz, nem történik meg veled vagy az egyébként történő elsüllyedéshez képest sokkal, de sokkal kevésbé süllyedsz el a mély a hóban.
a-nagy-menet-2019-ujevi-tura.jpgA csúszásgátló hómacskák pedig jó tapadást, szilárd tartást adnak kemény havon, csúszós terepen. Ha nincs saját hótalpad, a mély hóban szükséges hótalpakat bérelheted. 10 euró vagy 4000/nap/egy pár hótalp. Kemény havon pedig csúszásgátló hómacskával megyünk, amelyet - ha nincs - vegyél vagy bérelhetsz (4000/nap/pár)

Szükséged lesz még kamáslira és túrabotra vagy síbotra. Túrabotot bérelhetsz tőlünk, 660 Ft/nap/egy pár túrabot, kamáslit kérjük vásárolj magadnak. Kívánságra szállást foglalunk. 

 


Utazás a szlovákiai hótalpas túrára önállóan vagy telekocsival 
20190306_225037_resized.jpgPl. Budapestről, "nagyon hajnali" felkeléssel, meg lehet érkezni a túranap reggelén is, de erősen nulladik napi utazást és érkezést javasolunk. Az utazás saját kocsival vagy telekocsi rendszerben történhet. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi". Ha valaki egymaga jön autóval, szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt, ha pedig Szombathelyről jövő kocsi áll meg valakiért Győrben, azok célszerűen Komáromnál jönnek át a határon. Hova kell jönni? E-mailben térképet, címet, GPS-koordinátákat küldünk. Ha be akarsz szállni telekocsiba, jelentkezz nyugodtan, senki nem marad otthon!   

 

 

Szilveszteri túra és szupermóka: 
téli túra Szlovákiában, hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra a Magas-Tátrában 

20190218_114802.jpgTérképet, címet küldünk e-mailben.
A szlovákiai túrára mind a túrát megelőző, hívjuk így, "nulladik" napon már kiérkezőkkel, mind az esetlegesen első nap utazókkal, a Magas-Tátrában
9:59-kor, 9 óra 59 perckor találkozunk az e-mailben elküldött helyen.

 


Bemutatkozás, tájékoztató, kiosztjuk a bérelt hótalpakat, megmutatjuk a hótalpak felvételét és használatát, aztán uccu indulunk. 10 km-es, 3 órás szintidejű túra várna rád, HA nyár lenne és ha nem akarnál minimum 100 fotót készíteni. 

 

20190218_125538.jpgHamarosan lélegzetelállító útvonalon hótalpazunk, beérünk a fenyőerdőbe, mintha megállna az idő. Tényleg nagyon szép. De, hogy lásd a sok szépséget, kérjük, hogy hozzál napszemüveget.

 

 

 

 

De 16 órára még a legpuhább hóban is lent leszünk a kocsiknál, sőt, közben még finom levest is eszegetünk egy menedékház éttermében. 
 

 

20190218_125800.jpgFontos. Az innivalón kívül hozzatok magas víztartalmú gyümölcsöket. Alma, narancs, banán, mogyoró, dió ... tökéletes. A túrabot ezen a hótalpas / csúszásgátlós túrán nélkülözhetetlen, kérjük szépen nem elfelejteni.  
Korábban már viselt, bejáratott

túrabakancs és kamásli kötelező a hótalpas túrára.

 
 

 

 

Szállás és étkezés a Szlovákiai hótalpazásra a nulladik napon érkezőknek vagy a Szilvesztert itt "kint" (Szlovákiában) töltőknek 

magas-tatra-szallas-12.jpgBarátságos és segítőkész vendéglátóknál, a vendéglátóktól - és egymástól -természetesen tökéletesen szeparált, két-, három- és négyágyas szobákban kifejezetten jó, ha pedig apartmanban leszel, egyenes príma szállásod lesz.
 
 
 
 
 
Az általunk foglalt szállás a túrák indulási helyétől 20 perc autózásnyi távolságra van, ez még relatíve közeli, de a szoba árak nem a csillagászati tartományban vannak. 
 
 
furdoszoba.jpgHa öt fős család vagytok, akkor két szobában lehettek, bár egy pótágyat a szobába is be lehet tenni, ha kicsik a csemeték. 
 
 
 
 
 
 
Az apartmanoknak van saját fürdőszobájuk (wc-vel), a szobákhoz is tartozik a folyosóról nyíló fürdőszoba. A fürdőszobák minden szempontból tökéletes fürdőszobák, mintha otthon lennél.  

Főzési és sütési lehetőség is rendelkezésre áll, tökéletesen felszerelt konyha vár, nem csak melegíteni, sütni is lehet. És a faluban - természetesen - van étterem. 
 
A szállás díja a mi túrázóinknak 20 euró/fő/éjszaka. A szállást csak akkor foglaljuk, ha nem az utolsó pillanatban jelentkezik valaki. 
3.jpgHa nem mi foglaljuk a szállást, saját magatok a booking.com segítségével természetesen mindig tudtok foglalni. Viszont a Magas-Tátrában (pláne érték-ár arányban nagyon jó) szállást találni az utolsó pillanatban nem túl esélyes. Tehát ne halaszd novemberre az ügyintézést, mert csak a 30 euró feletti szálláshelyek maradnak, csodák itt sincsenek.  
 
 
 
 
 
 
 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a hótalpas szlovák túrára

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (különösen inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
csuszasgatlo.jpgKötelező a túrabot hótányérral vagy a síbot, amelyet néha az először túrázók számunkra rejtélyes okból gyakran lenéznek, aztán mindenki nagyon hálás érte...Más. Termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, vagy jelezd az igényt és béreljük neked. A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod. És persze kell(het) az EU-kártya. Euró a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy hómacskát, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (4000 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (4000 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és hómacska díját kérjük utalni, ha a szállást mi foglaltuk, a szállásdíjat is. 

 

 

 

A hótalpas szlovák túra díjának utalása
chopok-d-vitamin-hianyra.jpgAz utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, és a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. Példa: 

 

 

2890 Tata, Kakas u. 23.

December 31. 
Szlovákiai hótalpas túra: Tátra