Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. november 26-27. Szlovákiában családi gyalogtúra, túra és téli túra a Kis-Fátrában

szlovakia-tura-kis-fatra-9898.jpgTúra és téli túra Szlovákiában a Kis-Fátrában. 

A legvadabb álmaidra is rácáfolóan vadregényes 2 napos túra. Az első nap klasszikus túra ott, ahol valószínűleg még nincs hó, a második nap viszont (amennyire a felborult időjárás alapján ez megtippelhető) téli túra "fent", ahol valószínűleg már van, vagy "igencsak" van hó.

 

 

 

(De ha nincs, az sem baj, önmagában nem az a cél, hogy hótalppal menjünk, hanem, hogy HA van mély hó, a hótalp segítségével akkor is tudjunk haladni).
Utazás saját kocsival vagy telekocsiba csatlakozva. 

 

 

 

sedlo-kis-fatra-tura-gyalogtura-06.jpgElső túranapi utazással 2 nap, 1 éjszaka. Az első nap bakancsos túra, 575 méterről 930 méterig megyünk fel. 

 

 

 

 

A második nap is könnyű, kis gyerekekkel is laza, kényelmes túrácska a Kis-Fátra főgerincén, ahova lanovkával megyünk fel. 

 

 

 

ceges-tura-csapatepites-csapatepito-hotalpazas-3.jpegCsaládoknak, csemetékkel is ideális túra, 2 napban.

 

 

 

Olyan helyeken megyünk, ahol puttonyban, akár egy babát is hozhattok, ahol gyorsvonatként robognak a szépkorú szlovák túrabarátok. 

 
 
 
 

 

 

1. napi szlovák túra: délelőtt kiutazás Szlovákiába, délután bakancsos túra a Kis-Fátra szurdoklabirintusában

kis-fatra-tura-484-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa nem a Budapestről indult konvojjal jöttök, az indulás előtt annyival érkezz meg, hogy a 11:00-ás startra menetkész legyél. Még egyszer. Fontos, hogy legkésőbb 11:00-ra, de inkább korábban fél órával itt legyél.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkésőket nem tudjuk megvárni, hiszen legkésőbb 16 órára a parkolóban kell lennünk. Természetesen a túradíjat befizető túrázóknak e-mailben átküldjük, hogy pontosan hova kell jönni, ha nem a Budapestről indult konvojjal jössz ki.
Továbbá kérjük, hogy jóval a túra előtt tanulmányozd át alaposan a honlap "Mit kell hozni?" c. menüpontját. 

 Túrabakancsban gyertek, kérjük, hogy a nap során szükséges szendvics már legyen a hátizsákba betéve. Innivalót sokat hozz, érdemes termoszban meleg teát hoznod. 
kis-fatra-tura-477-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgKesztyűt hozzál, lehetőleg át nem ázó, 5 ujjas kesztyűt vagy "biciklis" kesztyűt.

 

 

 

 

 

A létrák és korlátok acélból vannak, néhol őrülten hideg, ahol (esetleg) a nap tűzi, meleg lesz. 

Sapka, sál (annyi üres hellyel a hátizsákban, hogy ezeket felfelé biztos nem fogad viselni) és "lélegző" (nem pamut póló) ruhákból álló réteges öltözködés javasolt. 

 

 

kis-fatra-tura-412-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgKellemes, kisgyerekkel is kényelmes, biztonságos bemelegítő túra vár ránk. 

 

 

 

 

 

Csodálatos szurdokokban fogunk közel 4 órát sétálgatni. Közben többször felkötheted a leesett álladat, ugyanis olyan helyeken fogunk haladni, a pallóknak, lépcsőknek hála biztonságban, hogy azt elmondani nem, csak (majd) látni lehet. 

 

 

 

Szállás és vacsora a Kis-Fátra túrán 
szallas-2-kis-fatra-www.tatra-tura.hu.jpgAki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását.

Aki tőlünk kéri, hogy biztosítsuk a szállást, annak logisztikailag ideális fekvésű, igényes helyen foglaljuk az egyéjszakás szállásokkal szemben támasztható minden igényt kielégítő, sokkolóan olcsó, saját fürdőszobás szobákat. 

 

 


A szállás díja a mi vendégeinknek 10 euró/fő/éjszaka.  
Vacsora: a földszinten közös, mindennel felszerelt konyhában tudsz főzni. 


szallas-kis-fatra-www.tatra-tura.hu.jpgEsti babazsúr; szeretettel várunk az étkezőbe, 8-kor kezdődnek a társasjátékokMár este, amit lehet, be kell pakolni és szintén már este célszerű elkészíteni a reggelit, ill. a másnapi elemózsiát.

 
 
 
 
 
 
 

 

A 2. napi szlovákiai túra: duplahurkos körtúra a Kis-Fátra gerincén és a gerinc alatt annak közelében 
kis-fatra-tura-gyalogtura-10.jpgA második napi Kis-Fátrai túra reggeli és kiköltözés után 8:30-kor startol. 

 

 

 

 

Termoszban sok meleg innivalót hozz. 
 

Fent, ha jól tippeljük meg a terepviszonyokat, hó vár ránk, a szikrázó napsütésben, száraz levegőben, akár erősen hűs szélben a termoszod meleg (és alkoholmentes) tartalma lesz a legjobb barát. 

 

 

 

snilovske-sedlo-kis-fatra-tura-gyalogtura-04.jpg8:30-kor szállunk fel a kabinos lanovkára 8 perces repülés után érkezünk a lanovka felső állomásához.

 

 

 

Itt - az évnek ebben a szakaszában - a sífelvonóknál megszokott nagy sorra nem kell számítani, viszonylag hamar be tudunk egy gondolába szállni. 

 


-kis-fatra-tura-gyalogtura-05.jpgFent el lehet menni a kulturált és ingyenes mosdóba, hagyunk egy kis időt arra, hogy ha valaki nem hozott, akkor vegyen maguknak egy meleg teát vagy ásványvizet és 9 óra előtt pár perccel nyugat felé fordulunk.

 

 

 

Ha felülről nézzük, egy, a sárkányeregetések sárkányait formáló, logikai értelemben vett körtúrát teszünk meg, haladunk a gerincen és a gerinc alatt is. 

 
 
szlovak-tura--hotalpas-tura-kis-fatra-nyereg.jpg
Ahogy magunk mögött hagyjuk a fent ilyenkor még javában síelők zsivaját, már csak percenként köszönünk a szembe jövőknek. 
 
 
Leírhatatlan a táj. 

 

 

 

 

 

Meseszép és biztonságos.

Olyan útvonalakon (széles gerincen és természetes mélyedésekben) megyünk, ahol nincs hova leesni, becsúszni, beesni. 


szlovak-tura-bakancsos-kis-fatra-hotalp.jpgFelmegyünk a Nagy-Kriványra, a Kis-Fátra 1708 (a kerekítés szabályai szerint 1709) méteres csúcsára. Miután egy pixelnyi szabad hely sem maradt a kamerádon vagy telefonodon, indulunk egy hütte felé, ahol eszünk, iszunk.
 
 
 
 
 
 
 
Aztán irány újra a főgerinc és még két csúcsot "megsétálunk" (mászásról a hegy formája és a 70 méteres, Bakonyban is laposnak számító szintkülönbség miatt nem beszélhetünk).
 
kis-fatra-tura-324-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgEgyikük a főgerinc egyik szépsége a Kenyér (igen, így hívják a hegyet)
 
 
 
 
 
 
A lefelé vezető út is választható. 
Aki akar,
1. lejön a lanovkával,
2. gyalog lejössz. 


nk-3-szlovak-tura-kis-fatra-tura.jpgA kabinos felvonó árát a túra díja nem tartalmazza. A díj a felnőtteknek 9 euró, diáknak 7,5 és gyerekeknek 6 euró, ill. van családi jegy is, 2 felnőtt+2 gyerek 25 euró. 

Hazautazás. 

 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

A hótalpas szlovák túra túradíjai

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 
Hívj, egyeztessünk, a részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan, alaposan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 


Kérjük, hogy a "Mit kell hozni.........?" menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, hótalp, csúszásgátló hómacska, öltözködés, sok folyadék részekre, amely betartása / viselése / megszívlelése - a legudvariasabban mondjuk és természetesen a Ti érdeketekben - kötelező.

csuszasgatlo.jpg

Csúszásgátló hómacskát tudtok tőlünk bérelni. A bérleti díj 3300 Ft/nap/egy pár csúszásgátló hómacska. 

 

Ha nincs, túrabotot is tudsz bérelni, de ha egy mód van rá, kérjük vegyél sajátot, mindazonáltal, ha nem vásárolsz, a bérleti díj (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár).

Ne legyen rá szükség, de jól jöhet az EU-kártya. Kell euróban költőpénz, ill. euró a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. 

 

 

A Kis-Fátra túra díjfizetése
A Fátra túra díjának utalásához az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a Fátra túrára jelentkező számlázási címét, -
irányítószámmal - a túra időpontját  (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét (tehát azt, hogy szlovákiai túrára és azon belül Kis-Fátra túrára jelentkeztél) beírni. Például ezt: 
1148 Bp., Nagy Lajos király út 148.

2022. november 26-27.

Szlovákiai túra: Kis-Fátra
Ha nincs ennyi hely a közlemény rovatban, akkor csak azt tedd hozzá, hogy: Kis-Fátra túra (ne Ausztriában, az aznapi ausztriai bakancsos túrán várjunk)