Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. március 11-14-i hótalpas szlovák túra a teljes családnak, választhatóan 1-2-3-4 nap

20190217_222605_resized.jpgHótalpazás, választhatóan 1-2-3-4-napos, a tereptől függően hótalpas vagy csúszásgátló hómacskás túra* Szlovákiában. 

 

 

 

 

A "leggizdább" hótalpazás! Íme a "10-es" téli túra a tavaszban :). Vagy "menő" szavak nélkül, egyszerűen: tényleg csodálatos. Nem visszaadható képekben. 

*A túra várhatóan jórészt csúszásgátló hómacskás, részben hótalpas túra lesz, de természetesen minden a tereptől függ, nem valószínű, de lehet, hogy kell majd hótalp is, hiszen bármikor lehet egy nagyobb havazás.....
A csúszásgátló hómacska egy ügyes jószág, a kemény, akár jeges havon is "stabilan" tudsz vele jönni-menni, akár futni. Ha nincs saját csúszásgátlód, ha nincs hótalpad, semmi gond, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk téged. 
Vár rád az őrületes Alacsony-Tátra és a fergetegesnél is jobb Magas-Tátra.  


 

hotalpas-tura-a-kepen-a-terdig-sullyedes-www.tatra-tura.hu.jpgElőre megtippelni a hóviszonyokat nem lehet, úgy készülünk, hogy a túrán kellhet csúszásgátló hómacska és hótalp is.
 
 
 
 
 
 
A hótalp segítségével nem fogsz elsüllyedni a mély hóban, amit a képen látsz, az nem történik meg veled. A csúszásgátló hómacskák pedig jó tapadást, szilárd tartást adnak kemény havon, csúszós terepen. 
 
 
Ha nincs saját hótalpad, a mély hóban nélkülözhetetlen hótalpakat bérelheted tőlünk. A hótalpak bérleti díja 10 euró vagy 4000/nap/egy pár hótalp. 
 
hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgKemény havon pedig csúszásgátló hómacskával megyünk. Ha van sajátod, hozzad, ha nincs, csúszásgátló hómacskát is bérelhetsz tőlünk (4000/nap/pár), ha mi kifogyunk, mi itt Szlovákiában béreljük neked vagy természetesen a bérletet magad is intézheted. 
 
 
 
 
 
Szükséged lesz még kamáslira. Végül túrabotra vagy síbotra. A készlet erejéig ezeket is bérelheted tőlünk, 800 Ft/nap/egy pár kamásli, 800 Ft/nap/egy pár túrabot. Bár javasoljuk, hogy a szükséges felszerelést inkább vedd meg magadnak, hiszen ha vigyázol rá, sokáig kiszolgál. Ha évente hármat kirándulsz, már megéri venni egy sajátot. csuszasgatlo.jpgKívánságra szállást foglalunk. A kiutazás kocsikkal, ha nem akarsz saját autóval jönni, akkor is jelentkezz nyugodtan, telekocsikat szervezünk, ha nem találunk neked helyet, a túradíjat visszautaljuk.  

 

 

 

 

Túranapi utazás a téli túrára 
Budapestről például, korai, de nem extrém hajnali felkeléssel, meg lehet érkezni az első túranap reggelén. De ha valaki, mondjuk Somogy megye déli részéről jön, annak célszerű a nulladik napon jönni. Rátok van bízva, a lényeg, hogy az első napi találkozóra pontosan érkezz. Az utazás saját kocsival vagy telekocsi rendszerben történik. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Ugyanis "összehozzuk" a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1, hanem 2-3-4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi". Ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Hova kell jönni? E-mailben térképet, címet küldünk. 

 

 

 

20180324_szlovakiai-tura-tel-homacskas-tura.jpg

Első napi szlovákiai túránkat az Alacsony-Tátrában, egy völgyben és száz méter széles :)) gerincen tartjuk, ahova tériszonnyal is TÉNYLEG nyugodtan jöhetsz!

 

 

 

 

 

 

Az őrületes panorámák túrája

szlovakia-hotalpas-tura-3.jpg

 

 

 

 

Könnyű hótalpas és/vagy csúszásgátlós téli túra. 
Tengerszint felett 1100 méteren parkolunk, és választhatóan

a) 1720-ig jöhetsz fel BÉBIKÖNNYŰ terepen, ŐRÜLT klassz havon, turistaházban eszegetsz-iszogatsz és 15 perces sétával már a fenti fotónak az ikertestvérét tudod elkészíteni, 
vagy

deres-chopok-gyomber.jpgb) még felugrassz az Alacsony-Tátra egy 1807 méteres csúcsára, egy egészen megdöbbentő kilátást kínáló pontjára, ahonnan olyan (pontosabban ennél jobb) fotókat tudsz készíteni, mint amit itt látsz. Egy képre tudod tenni az Alacsony-Tátra három, ha nagyobb zoommal fényképezel, 4 legmagasabb csúcsát a Derest, a Chopokot, a Gyömbért és a Stiavnicát.   

 

Ha nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, semmi gond, a jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk. 

 

 

stefanikatol-a-kilatas-2-szlovak-hotalpas-tura.jpgHa most kipróbálnád mindezt a Lánchíd budai hídfőjétől (tehát a "0" kilométertől) 235 kilométerre, akkor csak jelentkezz és GYERE!

 

 

 

 

 

 

 


10:29-kor találkozunk Szlovákiában, az Alacsony-Tátra egy parkolójában. stefanikatol-a-kilatas-nem-rossz-szlovak-hotalpas-tura.jpg

 

 

 

 

 

A parkoló helyét és címét természetesen e-mailben küldjük a résztvevőknek.

 

Olyan könnyűvé tesszük a "kitalálást", mintha a sarki boltba ugranál le.

 

 

 

Ha Budapestről jössz, legyél 6:30-kor az Árpád-hídnál, hogy 10:29-kor biztosan és biztonságosan, a sok 40, 50 km-es sebességhatár táblát betartva, a találkozási ponton legyél. Lehet jönni az ország minden sarkából saját kocsival, telekocsikat is szervezünk. 

 

szlovakia-teli-tura-37.jpgÉrkezést, üdvözlést és mosdó-látogatást követően kiosztjuk a hótalpakat és/vagy a csúszásgátló hómacskákat, attól függően, hogy mély havas vagy kemény havas terep vár ránk.

 
 
"Megtanuljuk" (10-10 mp. és akkor sokat mondtunk) a hótalpak és/vagy csúszásgátlók felvételét és használatát, majd 1100 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk egy 1700 méteres magasságban található menedékház felé.
 
Törpefenyvesben indulunk, de az indulás után nem sokkal olyan panorámánk lesz, hogy .... 

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-58292176.jpgNem hajt a tatár, ha átlagos tempóban haladunk, akkor 1 óra 50 perc után, ha komótosan lépdelünk, akkor 2 óra 10 perc alatt, ha nagyon kényelmesek vagyunk, miért is ne lennénk, maximum 2,5 óra alatt érkezünk fel a képen látható turista házhoz.

 

 

 

Mindez természetesen maximálisan biztonságos útvonalon.

 

 

 

20190302_123244.jpgEgy klasszikus hegyi chata-nál vagyunk, a menedékházba egy meleg leves vagy gyors ebéd és mosdólátogatás erejéig be is kukkantunk, ill. beülünk.

 

 

A menedékházban vagy a chata teraszán a saját elemózsiádat is NYUGODTAN fogyaszthatod. 

 

 

Aki a gyors levesen kívül nem akar 3 fogásos menüt fogyasztani, azokkal még megyünk egy órát, és felérünk egy nagyon kellemes nyereg tetejére, ahonnan (is) olyan lesz a kilátás, hogy ihaj.

 

 

20190304_1807-meter-fele-szlovakiai-teli-tura.jpgA képen láthatod is, hogy hová tartunk.

 

A Mátrix-szal ellentétben itt nem a fehér nyulat, hanem (legalábbis a képen piros kabátos) túravezetőt kell követni. A piros kabátos túravezető mögött látszó "jobb felső" csúcsocskára tartunk.

 

 

 

És a két kis domb megmászása után elmondhatod, hogy tengerszint feletti 1807 méteres magasságba érkeztél.

 

 

Körbe, szó szerint körben mindenütt hegyek.

 

Van valami egészen különleges a hely hangulatában. szlovakia-hotalpas-tura-a-gy-fele-cer-felol.jpg

Az egyetlen zajt a mellettünk ritkán elhaladó síalpinisták csoszogása és a sokszor egy percig csak a termikeket használva, szárnycsapás nélkül lebegő hollók kurrogása jelenti. Magyarán elképesztő a csend.

 

 

Olyan fajta csend, amely a belső csendet is segíti. Megérkezel a túrára a munkahelyi igazságtalanságok, méltánytalanságok, munkatársi lustaság, főnöki ez meg az, párkapcsolati "kihívások" tömegével a fejedben, 'filózol" azon, hogy mennyivel lop meg a közös képviselő, és lesz egy pillanat, amikor felfedezed a hó csillogását, a hegyek méltóságát. Ráébredsz törpe apróságunkra.

 

Ez (is) AZ a környezet, ahol a Tolle-féle "presence", vagyis a jelen és jelenlét megérint. Csak be kell engedni amit látsz. Nem könnyű kiszakadni az emésztő és fullasztó gondolatok tömegéből, de ha van hely, ahol ez viszonylag könnyű, akkor ez AZ. Stresszmenedzsment felsőfokon és a tudatosság emelkedése. 

 

 

szlovakia-hotalpas-tura-alacsony-tatra.jpgValami azt súgja, hogy ezeknek a fotóknak az ikertestvérét te is el fogod készíteni, pontosabban készíttetni. Nem ritkán életük legtöbb havát itt látják túrázóink. 


 

 

A pihenő, wc-látogatás, valamint - ha már nincs tömeg és egy újabb levest szívesen bekaptok - dőzsölés után indulunk vissza a kocsikhoz.

 

A lefelé vezető út, ha nagyon sokszor megállunk fotózni sem lesz több mint 2 óra.

16 körül (még világosban) vagyunk lent a parkolóban. 

 
 
 
 
Szállás és étkezés lehetőség a szlovákiai hótalpas vagy csúszásgátlós túrán 
magas-tatra-szallas-12.jpgBarátságos és segítőkész vendéglátóknál, a vendéglátóktól - és egymástól -természetesen tökéletesen szeparált, két-, három- és négyágyas szobákban kifejezetten jó, ha pedig apartmanban leszel, egyenes príma szállásod lesz.
 
 
 
Az általunk foglalt szállás a túrák indulási helyétől 20 perc autózásnyi távolságra van, ez még relatíve közeli, de a szoba árak nem a csillagászati tartományban vannak. 
 
 
furdoszoba.jpgHa öt-fős család vagytok, akkor két szobában lehettek, bár egy pótágyat a szobába is be lehet tenni, ha kicsik a csemeték. 
 
 
 
 
 
Az apartmanoknak van saját fürdőszobájuk (wc-vel), a szobákhoz is tartozik a folyosóról nyíló fürdőszoba. A fürdőszobák minden szempontból tökéletes fürdőszobák, mintha otthon lennél.  

Főzési és sütési lehetőség is rendelkezésre áll, tökéletesen felszerelt konyha vár, nem csak melegíteni, sütni is lehet. És a faluban - természetesen - van étterem. 
 
A szállás díja a mi túrázóinknak 20 euró/fő/éjszaka.
 
 
A szállást csak akkor foglaljuk, ha nem az utolsó pillanatban jelentkezik valaki. 
3.jpgHa nem mi foglaljuk a szállást, saját magatok a booking.com segítségével természetesen mindig tudtok foglalni.
 
 
 
 
 
 
Viszont a Magas-Tátrában (pláne érték-ár arányban nagyon jó) szállást találni az utolsó pillanatban nem túl esélyes. Tehát ne halaszd az ügyintézést, mert csak a drága szálláshelyek maradnak, csodák itt sincsenek. 
 
 
 
 
 
 
szlovakiai-hotalpas-tura-hotalpazas-magas-tatra-2.jpg2. napi csúszásgátló hómacskás vagy hótalpas túra: a Magas-Tátra egyik fenomenális völgyében. Eldobod a ... buksidat. 
Választhatóan 9 vagy 11 kilométeres, várhatóan (de természetesen az időjárást nem tudjuk előre) csúszásgátló hómacskás túra vár rád. A csúszásgátló hómacska acélfogai miatt tökéletesen biztonságos, csúszásmentes, könnyű téli túra vár rád. Ha esetleg frissen hullott nagy hó lesz, hótalpra lesz szükség, de nagyon valószínű, hogy előttünk már lejárt, kemény, néhol jeges hó vár, ezért "90%", hogy csúszásgátló hómacskát rántunk. Ha nem akarsz venni, bérelhetsz tőlünk is (mindkét eszköz bérleti díja 4000 Ft/pár/nap). 
 
 

Egy életre hálás leszel magadnak, hogy ezt a napot itt töltöd. Kérjük, hogy készülj a túrára a nap során szükséges szendviccsel, termoszban meleg teával... bár lesz egy chata, más néven menedékház, egészen pontosan pompás hegyi szálló, önkiszolgáló étteremmel, ahol a folyadékot majd pótolhatod. 

 

 

hotalpas-tura-szlovak-tura.jpgEgy - ha nem telik be az ingyenes parkoló - ingyenes parkolóból indulunk, sok rövid, két-három perces, iszunk-néhány-kortyot szünet, vetkőző, felszerelésigazító, pisilős megálló után érkezünk a Tátra egyik legnagyobb tava közelébe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A tótól , azokkal akinek kedve van, még felugrunk egy "dombocskára" és onnan tudsz olyan fotókat készíteni, hogy utána elsírod magad. 
 
 
Konkrétan a lenti fotó "ikertestvérét" készítheted el a befagyott tóról és a környező hegykoszorúról. Ahogy egy kedves túrázónktól tanultuk: "Gizda, egészen 10-es gizda".
 
 
 
20190217_222605_resized.jpg
Ugyanis a "teknőt" körülvevő összes csúcs, egyetlen galád kivétellel, 2000 méter feletti.
A látvánnyal maximum a tó partján álló menedékház étterme és a kulturált és ingyenes mosdó konkurálhat, amit mindenki, de különösen a hölgyek / lányok nagyon szoktak értékelni. 
 
 
 
 
A menedékház éttermében fogyasztható a saját szendvics is (senki nem szól érte) és természetesen az önkiszolgáló étteremben vehetsz meleg ebédet. 
 
 
A madarsky, segedi és jeleni gulás (knédlivel), ill. a magyarul sztrapacskának ismert, szó szerint juhtúrós galuska és a "sztrapacska sztrapacska" (az igazi sztrapacska NEM a juhtúrós galuska!!!) közötti különbséget majd taglaljuk neked vagy - mivel most még úgy sem hiszel nekünk - kipróbálod. 
 
20190217_222810_resized.jpg
Ja. És a káposztalevest vagy a fokhagyma levest egész egyszerűen muszáj megkóstolni. A finomságokat bent és a teraszon is fogyaszthatod. A teraszon az UV-sugárzás igencsak melegít, a kilátás pedig agyament.
 
 
 
 
 
Van egy szinte elreppenő két órád, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a látványt vagy nem túl hosszú ebéddel (amibe csak egy leves fér bele) még fel is gyere a dombra, ahonnan - ha jó képet készítesz - a NatGeo-fotóidat is el tudod készíteni. 
 
16 óra előtt érünk vissza az indulási parkolóba.
 
 
 
 
 
 
3. napi szlovákiai hótalpas túra: egy szürreális formákban fagyott vízeséshez tartunk 

dsc_tatra-tura-gyalogtura-hotalpas-tura-szlovakia-tura-3.jpgMa egy újabb káprázatos tátrai dolinába, annak is a végébe, a Magas-Tátra egyik legismertebb vízeséséhez tartunk. 

 

 

 

 

Először persze körbe sétáljuk a Tátra egyik legnagyobb tavát, a síugró sáncoknál lelki szemeinkkel látjuk Schlierenzauert, Ammant, Morgit, Bardalt, Freundot és a többieket. A kirándulás hamarosan tüneményes fenyvesben vezet. Az út ezen szakasza tényleg észbontóan, hi-he-tet-le-nül szép.

 

 

 

 
-vizeses-fele-feluton-2-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgKényelmes tempóval, fenomenális környezetben, a sok fotózás miatt 2 óra alatt teszünk meg 5,3 km-t. Kicsit katonásabb tempóban ezt 75 perc, max. másfél óra alatt is meg tudnánk csinálni, de nem hajt a tatár. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

feluton-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpg
A rengeteg fotózás miatt az átlagsebességünk finoman szólva alacsony. 
 
 
 
 
 
 
 
 
420 méter emelkedés és 12 méter lejtés, közben 5,3 km megtétele után show time. 
 
 
 
 
 
Nem egy átlagos látvány a fagyott vízfüggöny. 
-vizeses-www.tatra-tura.hu-4-szlovak-tura.jpg
A vízesés fagyott formában (is) mindig más és más.
Hogy a képen látható vízesés fagyott formában ÉPPEN hogyan fog kinézni azt CSAK ti fogjátok aznap látni. Eljöttünk "koppanásig", a téli zárlat határán vagyunk, ha nem lenne tél, mehetnénk tovább a láncokkal könnyített szakaszon
 
 
 
 
Félórányi pihenőt tartunk a vízesés tövében. Lesz idő enni, inni, hölgyek jobbra, urak balra alapon diszkrét wc-szünetet tartunk és természetesen készülhetnek a művészi fotográfiák.
 
 
 
 
a--vizeses-telen-behavazva-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgSzomorú szívvel fordulunk vissza, de vigasztaljon, hogy páratlan tájban gyönyörködhetsz majd lefelé jövetben is minden irányban. 
 
 
 
 
 
 
 
Sőt, lefelé - ha éppen nem hótalpas a túra - kipróbálhatod, hogy milyen az ösvény MELLÉ lépni és....
 
 
 
 
20190216_szlovakia-hotalpas-tura-hotalpazas-magas-tatra_resized.jpgA jó hír, hogy az esetek 99%-ban a 2 méteres hóban is csak a hátsódig fogsz besüllyedni.
Lesz idő a visszaút során egy kicsit játszani, hóangyalkát rajzolni a hóban, páros lábbal ugrani és a mély hóban "versenyezni. 
 
 
 
 
 
 
15-kor vagyunk a parkolóban. 

 

 

4. napi csúszásgátló hómacskás vagy hótalpas túra Szlovákiában: 

20190219_101756.jpgKonvojban indulunk a Magas-Tátrából 7:30-kor Magyarország irányában, de még csak (újra) az Alacony-Tátra felé. 
A csak ezen túranapra jövőknek e-mailben térképet küldünk, és a térképen jelöljük, hogy hol lesz a randevú. 
Aki csak erre a napra jön, azokkal 9-kor találkozunk az Alacsony-Tátrában.

 

 

 

 

Ha csak erre a napra jössz, az ingyenes és nem nagy, az átlagos Lidl- vagy Aldi-parkoló felényi parkolóban egy fehér, magyar rendszám-táblás Toyotát kell meglátni. 

 

 

Hogy igazán könnyű legyen a "keresés", a tetőre felteszünk egy tisztességes méretű, 60 literes, kilométerekről is észrevehető, narancs színű hátizsákot. 

 

Meg eleve ott állunk a magyar kocsiknál....  

20190219_094025.jpgA meglepetéseket elkerülendő, "leltározunk" (pl. ne felejtsd el a kesztyűt... mindenki átrakta-e a termoszt a kocsiból a hátizsákba, ne a hegyen derüljön ki, hogy miért is érzed a szomjhalál közeli szorítását... :)). 

 

 

 

 

 

 

Az elképesztően szuper hó visszaveri a napsugarakat, az erős UV-sugárzásban legyen nálad naptej, napszemüveg.

 

Tengerszint feletti 1200 méteres magasságban parkoltunk, innen indulunk.

 

 

20190219_094543.jpgA felfelé vezető úton lassan, komótosan sétálunk. Az "antitempót" diktálja (az egyik) elől haladó túravezető. 

 

 

 

 

 

 

Triviális, de azért megnyugtatásként mondjuk: mindig lavinabiztos helyen megyünk. Még pontosabban, biztosan lavina-mentes útvonalat követünk. 

 

 

Tengerszint felett nagyjából 1400 méter környékén a terep szinte adja magát az első "hosszabb" szünethez. Körülöttünk hegyek, hegyek, hegyek és a távolság miatt az az érzésünk, hogy mi is olyan magasan vagyunk, mint azok (bocsánat, mint "Ők").

Alattunk? Észre sem vesszük, de törpefenyők tetején állunk... Igen, rendkívül valószínű, hogy ITT, márciusban akkora havon leszel, hogy a NAGYOBB törpefenyők csúcsa fog kiállni a földből...20190219_095452--1-.jpg
 

 

 

 

 

 

Néhány kortyos teázás erejéig sokszor megállunk. Indulásunk után mintegy 90 perccel már a világ tetején, vagy ha nem is, de 1600 méter feletti magasságban vagyunk, és .... tá dá dá dá (ez itt a fanfárok hangja akart lenni, csak szavakkal leírva) olyat látsz, amit otthon nem minden nap. 

 

 

A kilátás lélegzetelállító, tőlünk északra felsejlik, mit felsejlik, berobban a képbe, betölti az északi horizontot és a lelkedet a Nyugati-Tátra, magyarosabban Liptói Havasok, valamint a kép "közepén" látható Kriványtól jobbra - keletre - látható Magas-Tátra. 

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-33442911.jpgÉs ha itt a fotón nem is, de ott helyben megmutatjuk azt a helyet, ahol tegnap ebédeltünk, és ahonnan pontosan oda néztünk, ahol e szent pillanatban állunk.

 

 

 

 

 

Mit mondjunk? Hogyan mondjuk el neked, amit nem lehet, mert szó az nincs, csak ..... :)) Reménytelen szavakban visszaadni. 

 

 

 

Ez "AZ" a hely, ahol, ha mondjuk 25-35 év körüli túrázó vagy, biztosan megfogadod, hogy ide majd a gyerekeidet is elhozod.

 

 

 

 

20190219_094025.jpgMerünk a helyről dicshimnuszt zengeni, nem szerénytelenség, nem miattunk olyan a táj, hogy a lelked sikongat a gyönyörtől. Ugye érted? Pontosabban, kizárólag e sorokat olvasva, nem biztos. 

 

 

 

 

Ha nem, eggyel több ok, amiért érdemes jönnöd, mert ezt monitor-nézegetés közben ÚGY SEM lehet "fogni". És visszatérve a túrához. Az uzsi + pisi + fotószünet után megyünk tovább. Először kicsit le, aztán szintben minimálisat fel. Aztán újra. Közben körülöttünk és mögöttünk sem ronda a táj. Visszanézünk és látjuk, hogy 30 perce még hol fotóztuk a tájat és egymást. 

 

 

20190219_115419.jpgVégül, és nehéz szívvel, 1550 méteres tengerszint feletti magasság környékén fordulunk vissza. 

 

 

 

 

 

 

Átlagos tempó mellett 14:30 körül vagyunk a kocsiknál. 

Hazautazás.

Még valami, ami fontos. A túrán mindig lassan megyünk, az átlagoshoz képest "kevésbé jó" erőállapottal is nyugodtan jöhetsz.

Bátran jelentkezz! Ne az legyen a fejedben, hogy biztos rád kell majd várni.

 

Verd ki a fejedből, hogy NEM bírod majd. hotalpazas-alacsony-tatra-hotalpas-tura-szlovakia.jpgFelejts el, hogy utoljára 100 éve voltál tornateremben,hogy  a bronzkor kezdetén túráztál utoljára. A millió ilyen, olyan, amolyan, önmagunknak be sem vallott "para", cidrizés és "zabszem" helyett, nyugi és GYERE. Nem fogunk elhagyni. Nem ciki nem száguldani. 

 

 
 
 
 
 
 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a szlovákiai hótalpas túrára

hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 
 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (pl. inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. Ha nincs hótalpad és szükséges, tudod bérelni, 4000 Ft/pár/nap, és természetesen profi csúszásgátló hómacskát is adunk bérbe (ennek a bérleti díja is 4000 Ft/nap/pár)
csuszasgatlo.jpgSzükséges még a túrabot hótányérral vagy egy síbot. Ha nincs, ezt is tudod tőlünk bérelni (800 Ft/nap/pár). Más. Attól, hogy a hőmérséklet "lent" kellemes, attól "fent" lehet vérpezsdítően "friss" is az idő, termoszban forró teát, kávét hozzatok! Jól jöhet az EU-kártya. Szükséges még euró a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást, soha nem volt rá szükség, de a hegyi mentés költsége igen komoly lehet. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátló hómacskát, akkor tudsz tőlünk bérelni mind hótalpat (4000 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (4000 Ft / pár / nap), ha mi is kifogynánk, a felszerelést béreljük neked. Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és csúszásgátló hómacska díját kérjük utalni. Ha a szállást mi foglaltuk, és bármilyen okból nem tudsz részt venni a túrán, kérjük a szállásdíjat utalni. 

 

 

 

 

A hótalpas szlovákiai túra díjának utalása
chopok-d-vitamin-hianyra.jpgAz utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a hótalpazás, ill. csúszásgátlós téli túra helyét beírni. Példa: 


1034 Budapest, Rózsakert u. 4.

2023. március 11-14.

Hótalpas túra: Szlovákia