Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. március 8-10-i szlovákiai hótalpas túra, választhatóan 1-2-3 napos hótalpazás

magas-tatra--to-szlovak-tatra-tura-bakancsos-hotalpas.jpg
Szlovákia, hótalpazás, hótalpas túrák, választhatóan 1-2-3-napban: Magas-Tátra szuper show. 
 

Egy (valószínűleg) hómacskás, vagy részben hótalpas, részben csúszásgátló hómacskás, és két - valószínűleg - hótalpas túra Szlovákiában. 
 
 
 
 
Ha nincs 3 napotok, válaszd ki a Neked/Nektek legizgibb egy-, vagy kétnapos hótalpas túrát! 
 
 
 
 
 

20190224_171144_resized_1.jpgHa nincs saját hótalpad, ha nincs csúszásgátlód, semmi gond!

 

 

 

 

 

 

A jelentkezési lapon a testsúlyodat és a lábméretedet kérjük megadni, és a te méretedre szabott, neked jó felszereléssel várunk téged. 

Életed egyik top élménye. hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgA hótalppal megnöveljük a hóval érintkező felületet, és nem süllyedünk el a mély hóban. 

 

 

 

 

A hótalp segítségével, amit a lenti képen látsz, nem történik meg veled, vagy az egyébként történő elsüllyedéshez képest sokkal, de sokkal kevésbé süllyedsz be a mély a hóba. a-nagy-menet-2019-ujevi-tura.jpg

Ha van hótalpad, hozd magaddal, ha nincs hótalpad, mi itt béreljük neked (10 euró/pár/nap). 

 

 

 

És korlátozott számban tőlünk is tudsz hótalpat bérelni. (4000 Ft/nap/pár).

 

A "csúszásgátló hómacska" pedig (nevében is benne van) a vasfogaival akadályozza meg, hogy a kemény havon mindig visszacsússzál. csuszasgatlo-homacska-3-szlovak-tura-maga-tatra-tura.jpgAkár jégen is pontosan úgy tudsz vele jönni, olyan lesz a tapadásod, mintha száraz kősivatagban minőségi edzőcipőben szaladgálnál. Ha nincs saját csúszásgátló hómacskád, 20 párat tudtok tőlünk bérelni (4000 Ft/nap/pár). 

 
 
 
 
 
 
 
 

1. napi hótalpas túra Szlovákiában: 
Magas-Tátra szuper show
20190306_225037_resized.jpgIgencsak tisztességes havon fogunk lépegetni. A terep függvényében kifejezetten könnyű, nagyon pinduri gyermekkel is szuper, hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra. 

Lejjebb a túranap programját részletesen megtalálod. 

 

 

 

hotalpas-tura-szlovakia-magas-tatra.jpg2. napi szlovákiai téli túra szenzáció: Könnyű, 6 éves gyereknek is laza túra. OLYAN panoráma, hogy sikongatsz majd l.... Életed egyik top élménye. A túra valószínűleg részben hótalpas, részben csúszásgátló hómacskás túra lesz, de minden az éppeni tereptől, hóviszonyoktól függ. Jó előre lehetetlen megmondani. Készülj úgy, hogy a túra hótalpas és csúszásgátló hómacskás túra. 

 
 

3. napi hótalpas túra Szlovákiában: 
a Tejút-galaxis egyik legjobb helye...
Gyerekekkel is kényelmes, hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra. Lejjebb a túranap részletes programját megtalálod, görgess le és "mindent" megtudsz a túráról, amit pedig nem, azt szívesen elmondjuk, csak hívj (lásd lent a telefonszámot)! 

 

 
 
 
A szlovák hótalpas túrára az utazás ízlés (és indulási pont) szerint választhatóan vagy a nulladik napon vagy a túra napon
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpg1. saját kocsival bárhonnan az országból az e-mailben megadott szlovákiai címre vagy
2. telekocsi rendszerben. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Példa. Egy debreceni autós valakit felvesz Miskolcon és Kassa irányából érkezik Szlovákiába. Az egyik budapesti telekocsi Budapest XII. kerületéből Zugligeti út 93. szám elől indul. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. Hogy melyik nap utaztok, az természetesen a ti döntéseteket, a lényeg, hogy 10 órára itt legyél. 
magas-tatra-hotalpazas-szlovakia-hotalpas-tura-89.jpgHa "csak" Budapestről jössz, a 10:00-ás találkozó miatt hajnali indulással van idő az első napi utazásra, de természetesen lehet a nulladik napon is utazni. Az utazás időpontjától függetlenül, az ország különböző sarkaiból utazókkal, ill. teleautókkal az e-mailben küldött helyen találkozunk egy parkolóban. A parkoló megtalálása hiperkönnyű lesz, e-mailben térképet küldünk. A parkolóban könnyű lesz egymásra találni, a túravezetőt "keresni" sem kell, mivel a parkolóba beálló magyar rendszámú autókhoz eleve odasétál, ill. a túravezetői kocsi tetején egy NAGY narancs színű hátizsák lesz. 
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).

 

 

 

1. napi téli túra Szlovákiában, hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra a Magas-Tátrában 
20190218_114802.jpgTérképet, címet küldünk e-mailben.
A szlovákiai hótalpazásra (és/vagy csúszásgátló hómacskás túrára) mind a túrát megelőző, hívjuk így, "nulladik" napon már kiérkezőkkel, mind az esetlegesen első nap utazókkal, a Magas-Tátrában 10-kor, sőt, 9:59-kor
 találkozunk az e-mailben elküldött helyen. Hangsúlyozottan kérjük és köszönjük a pontos érkezést, mivel az elkésőket sajnos nem tudjuk megvárni. Az esetlegesen elkéső túrázóknak az eszközök bérleti díját ki kell fizetni. 

 


Bemutatkozás, tájékoztató, kiosztjuk a bérelt hótalpakat, megmutatjuk a hótalpak felvételét és használatát, aztán uccu indulunk. 10 km-es, 3 órás szintidejű túra várna rád, HA nyár lenne és ha nem akarnál minimum 100 fotót készíteni. 

 

20190218_125538.jpgHamarosan lélegzetelállító útvonalon hótalpazunk, beérünk a fenyőerdőbe, mintha megállna az idő. Tényleg nagyon szép.

 

 

 

 

De, hogy lásd a sok szépséget, kérjük, hogy hozzál napszemüveget.

 

 

 

 

De 16 órára még a legpuhább hóban is lent leszünk a kocsiknál, sőt, közben még finom levest is eszegetünk egy menedékház éttermében. 
 

 

20190218_125800.jpgFontos. Az innivalón kívül hozzatok magas víztartalmú gyümölcsöket. Alma, narancs, banán, mogyoró, dió ... tökéletes. A túrabot nélkülözhetetlen, kérjük szépen nem elfelejteni.  


Korábban már viselt, bejáratott
túrabakancs és kamásli kötelező a hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túrára.

 
 

 

 

Szállás és étkezés a szlovákiai hótalpas túrán 
magas-tatra-szallas-12.jpgBarátságos és segítőkész vendéglátóknál, a vendéglátóktól - és egymástól -természetesen tökéletesen szeparált, két-, három- és négyágyas szobákban kifejezetten jó, ha pedig apartmanban leszel, egyenes príma szállásod lesz. Az általunk foglalt szállás a túrák indulási helyétől 20 perc autózásnyi távolságra van, ez még relatíve közeli, de a szoba árak nem a csillagászati tartományban vannak. 

 
 
furdoszoba.jpgHa öt fős család vagytok, akkor két szobában lehettek, bár egy pótágyat a szobába is be lehet tenni, ha kicsik a csemeték. 
 
 
 
 
 
 
Az apartmanoknak van saját fürdőszobájuk (wc-vel), a szobákhoz is tartozik a folyosóról nyíló fürdőszoba. A fürdőszobák minden szempontból tökéletes fürdőszobák, mintha otthon lennél.  

Főzési és sütési lehetőség is rendelkezésre áll, tökéletesen felszerelt konyha vár, nem csak melegíteni, sütni is lehet. És a faluban - természetesen - van étterem. 
 
A szállás díja a mi túrázóinknak 20 euró/fő/éjszaka. A szállást csak akkor foglaljuk, ha nem az utolsó pillanatban jelentkezik valaki. 
3.jpgHa nem mi foglaljuk a szállást, saját magatok a booking.com segítségével természetesen mindig tudtok foglalni. Viszont a Magas-Tátrában (pláne érték-ár arányban nagyon jó) szállást találni az utolsó pillanatban nem túl esélyes. Tehát ne halaszd novemberre az ügyintézést, mert csak a 30 euró feletti szálláshelyek maradnak, csodák itt sincsenek.  

 

 

 

 

 

 

szlovakiai-hotalpas-tura.jpg2. napi hótalpas (vagy csúszásgátló hómacskás) túra: a Magas-Tátra egyik fenomenális völgyében sétálunk, pontosabban a tereptől függően hótalpazunk, vagy veszünk a bakancsunkra csúszásgátlót. 

 

 

 

 

10:00-kor találkozunk a Magas-Tátra egyik ingyenes parkolójában, ha az betelik, akkor a tőle 150 méterre lévő fizetős parkolóban (6 euró/nap/autó). A találkozás helyét e-mailben természetesen elküldjük Nektek. 
 
 
 
20190217_222605_resized.jpg
Választhatóan 9 vagy 12 kilométeres, könnyű és még könnyebb, ha magas hó van, akkor hótalpas, ha taposott, jeges hó fogad, akkor csúszásgátló hómacskás túra vár rád.
 
 
 
 
 
(Utóbbi esetben is a csúszásgátló hómacska acélfogai miatt tökéletesen biztonságos, csúszásmentes, könnyű téli túra vár rád). 
 
 
 

szlovakiai-hotalpas-tura-hotalpazas-magas-tatra-2.jpgEgy életre hálás leszel magadnak, hogy ezt a napot itt töltöd. Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel, termoszban meleg teával... bár lesz egy chata, ahol a folyadékot pótolhatod. Szükséges lesz túrabot is. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni", és nem töri a lábadat. Ha frissen hullott nagy hó lesz, hótalpra lesz szükség, ha előttünk már lejárt, jeges a hó, akkor csúszásgátló hómacskát rántunk. Ha nem akarsz venni, bérelhetsz tőlünk is (4000 Ft/pár/nap). 

 

 

hotalpas-tura-szlovak-tura.jpgEgy ingyenes parkolóból indulunk, több rövid, két-három perces, iszunk-néhány-kortyot szünet, vetkőző, felszerelésigazító, pisilős megálló után érkezünk a Tátra egyik legnagyobb tava közelébe, ahonnan felugrunk egy "dombocskára" és onnan tudsz olyan fotókat készíteni, hogy utána elsírod magad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ugyanis a "teknőt" körülvevő az összes csúcs, egyetlen galád kivétellel, 2000 méter feletti.
 
 
A látvánnyal maximum a tó partján álló menedékház étterme és a kulturált és ingyenes mosdó konkurálhat, amit mindenki, de különösen a hölgyek / lányok nagyon szoktak értékelni. 20190217_222810_resized.jpgA menedékház éttermében fogyasztható a saját szendvics is (senki nem szól érte) és természetesen az önkiszolgáló étteremben vehetsz meleg ebédet. A madarsky, segedi és jeleni gulás (knédlivel), ill. a magyarul sztrapacskának ismert, szó szerint juhtúrós galuska és a "sztrapacska sztrapacska" (az igazi sztrapacska NEM a juhtúrós galuska!!!) közötti különbséget majd taglaljuk neked vagy - mivel most még úgy sem hiszel nekünk - kipróbálod. Ja. És a káposztalevest egész egyszerűen muszáj megkóstolni. A finomságokat bent és a teraszon is fogyaszthatod. A teraszon az UV-sugárzás igencsak melegít, a kilátás pedig agyament. Van egy szinte elreppenő óránk, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a látványt. 
 
16 órára érünk vissza az indulási parkolóba. Hazautazás. VAGY vond össze ezt a túrát egy másnap induló, másik szlovákiai túránkkal!!

 

 
 
3. napi hótalpas vagy csúszásgátló hómacskás téli túra Szlovákiában: Best of Tejút 
-to-tel-01-szlovak-tura.jpg
Kiköltözés és bőséges reggeli után 7-kor indulunk a kocsikkal.

18 kilométernyi szépség, nem "szimplán" az év, hanem egész életed egyik top élménye vár rád.

 

A Tejút galaxis egyik legszupibb helye. A valaha látott egyik legmesésebb látvány. Visongani fogsz. Ez egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda. Erre mindig emlékezni fogsz. 

 

Kérjük, hogy szokás szerint készülj a nap során szükséges szendviccsel.

Vizet, üdítőt, de leginkább termoszban meleg teát, legalább 1.5 litert hozzatok, de lehet, hogy több is elfogy. 

 

csuszasgatlo.jpg1565 méteren lesz egy chata, ahol a folyadékot pótolhatod. 

 

 

Túrabot nagyon JAVASOLT. Mindenképpen olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat.

Várhatóan hótalpra nem lesz szükség az előttünk már lejárt hó miatt, de gyakran kell csúszásgátló hómacska, amit hozzál, ha nincs, bérelhetsz tőlünk is (3300 Ft/pár/nap). 

 

 


zto szlovak tura_1.jpgEgy szálloda parkolója előtti ingyenes részen, már a látottság védelmét kihasználva parkolunk és szorosra fűzött bakancsokkal indulunk. 

 
 
Az emelkedő kellemesen van elosztva, nincsenek az útban felszökellések, nehézségi, pontosabban 'könnyűségi' szempontból a túra a Bakonyt idézi.
Első pihenőnket az indulás után egy órával tartjuk. 
Kényelmes tempóval, több megállással, fotó- és tízórai szünettel, kreatív rövidítéssel, az indulástól számítva erős három órás séta után érkezünk meg a Tátra, sőt, Szlovákia, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolygó egyik leggyönyörűbb pontjára.
Amit látni fogsz az a természet ünnepe. Nagyon "durva". Olyanok a hegyek, hogy júj, ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.
 
le-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk itt szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 
 
 
 
 
 
 
 

Mellesleg a menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. 

A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós sztrapacska is 7-7 eurót kóstál. 
turistahaz-tatra-tura-szlovak-tura.jpgA kilátás hihetetlen. Látnod kell. Muszáj. Itt átadhatod magad a nirvánának és van egy szinte elreppenő órád, hogy körbesétáld a tavat, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a sokkhatásként érő látványt. 

 

 

 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Szlovák hótalpas túrák és túrák túradíjai

 

 

Jelentkezés a hótalpas szlovákiai túrára 

hotalpas-futas-szlovak-tura-3-www.tatra-tura.hu.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a hótalpas túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át alaposan, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Szükséges túrabot. Ha a hőmérséklet lent a magyar időjáráshoz hasonló is, "fent" lehet igencsak "friss" az idő, termoszban forró teát, kávét hozzatok! Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, ill. korlátozott számban tőlünk is tudsz a túrára szükséges felszerelést bérelni. (A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban megtalálod). És persze kell EU-kártya. Euró a szállásra, hótalp-bérletre, kaucióra parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. (Kb. 100 euró, nem muszáj elkölteni, csak legyen...) Biztosítás. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy hómacskát, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (4000 Ft/pár/nap), mind hómacskát, (4000 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és hómacska díját kérjük utalni. 

 

 

 

A hótalpas szlovákiai túra díjfizetése

2016-02-02-hotalpas-tura-szlovakia-zsof-221.jpg
A szlovákiai hótalpas túra díjának utalásához az adatok:

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, a szlovákiai hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és (nagyon fontos!) a hótalpazás helyét (esetünkben azt, hogy Szlovákia és, hogy Magas-Tátra) beírni.
Példa: 
1054 Budapest, Körtvéry u. 22
Március 8-10.

Szlovákia hótalpas túra: Magas-Tátra

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET semmiképpen NE írd be. Egyrészt felesleges, másrészt foglalja az értékes információtól, az amúgy is rettentően szűkös helyet. Eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a hótalpas túra díja, azt pedig muszáj tudnunk, hogy szlovákiai hótalpazásra és nem ausztriai hótalpas túrára érkezel.