Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos iskolai kirándulás Szlovákiában

duplakereszt-www.tatra-tura.hu-szlovak-tura.jpg3-napos "Példa" ajánlat szlovák túrára egyesületeknek, egyetemi csoportoknak, általános és középiskolai osztályoknak.
 
A 3 nap csak példa, az időtartam lehet több és lehet kevesebb. A szállástól indulva egy hetet is tudunk vidáman úgy kirándulni, hogy "csillagtúrázva", mindig más és más csoda vár a csapatra. 
Időpont: Amikorra a pedagógus kolléga kéri.  
Utazás vagy bérelt busszal vagy az is lehetséges, hogy a 30 fős osztályt az osztályfőnök és 7 szülő autókkal kihozza.

 

 

Mikor utazzatok? Hogyan és hova kell érkezni?
E-mailben mindent, így utazási tervet és térképet is küldünk, ha pedig bérelt busszal vagy autókkal jön egy osztály, egyetemi csoport, stb., akkor (bár ez egyre kevésbé szükséges a GPS-korban) vezethetjük is a konvojt. 

 

 

 
Szállás az Alacsony-Tátrában

A szállás tiszta, egyszerű, turista kategóriás szobákban, félpanziós ellátással 18-22 euró / fő / éjszaka.

 
 
 
Első nap Szlovákiában: 
var-238.jpg6:00 Indulás
7:15-7:30 Első pihenő Dunakeszi Shell-kút és/vagy Rétság MOL-kút (8:30). (Számolni kell azzal, hogy a mosdók száma szerény, és más, szintén túrázókkal teli buszok is beállnak a benzinkutakhoz).
8:45 Wc-szünet Krupina Slovnaft-kút
9:30 Wc-szünet Zólyom Slovnaft-kút
9:45 Parkoló, majd szintben 200 méteres túra a középkori Európa egyik legnagyobb erődítményéhez, ahol elképesztő körpanoráma vár ránk. 
A túra felfelé kb. 45 perc, a fent tölthető idő kb. 45 perc, lefelé az út kb. (egy másik útvonalon, ami minimálisan hosszabb, de biztonságos, térdkímélő....) cca. 60 perc.
12:30 ÖMV-parkoló wc-szünet, majd 13:45-re
Besztercebánya érintésével érkezik a csapat a barlanghoz, már a buszon meg kell enni az ebédet (otthonról hozott szendvicset) mivel legkésőbb 14 órakor lehet belépni a barlangba
14:00-15:20 Barlanglátogatás
16:20 Érkezés az egyszerű hegyi hotelbe, beköltözés
18:00 Vacsora
19:00 Ha van rá igény, vetélkedő Tátra érdekességek témákból
 

 

Második napi túra: a Gyömbér meghódítása

szlovakiai-tura-gyomber-alacsony-tatra-tura.jpgA  Gyömbér az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa. Az egyik legkönnyebb és maximálisan biztonságos útvonalon megyünk fel .....
Végig olyan útvonalon megyünk, hogy a tériszonyos résztvevők is végig jól érzik magukat.

A bőséges reggeli után lépkedünk és két óra elteltével a lányoknak is kényelmes mosdót kínáló menedékháznál vagyunk. A menedékház éttermében vagy annak teraszán 11 órakor tízórai...
15 perc pihi után indul a csúcstámadás, és millió fotót készítve, 60-70 perc alatt hipp-hopp magunk mögött tudjuk az utolsó 300 métert (szintben).

A tegnapelőtt még billentyűzetet csépelő, videó játékot játszó, esetleg éppen kevésbé jó kondiban lévő ifjak is kényelmesen lépdelnek, mellettünk még biciklisek (!) is el fognak száguldani. (Felfelé..... menetben)

Ezt csak azért mondjuk, hogy tudd: nem az Annapurnára jössz, de még a K2 is (a teteje környékén kicsit) nehezebb. 

És már meg is másztuk a Gyömbért (2043 m). 

Ahol lehet, hogy zergékkel piknikezünk.

Tényleg.

szlovakiai-tura-gyomber-menet.jpgLeülünk enni és jönnek majd kunyerálni (de nem adunk és nem azért mert kőszívűek vagyunk, hanem azért mert ártalmas és tilos)

 

Fontos. Ha odajönnek a zergék némi jutalomfalat reményében, akkor kőszívűek leszünk, ugyanis a zergéket szigorúan tilos etetni. 

 

Leírhatatlanul szépek a völgyek, nem győzik a túrázók fotózni az alattunk lévő fenségesnél is káprázatosabb dolinákat, "szemben" a Magas-Tátrát. 
Lefelé jövetben is útba ejtjük a menedékházat, a kirándulás 16 óra körül ér véget. Este a közös helyiségben vetítés, a napi fotókincsek megosztása, túravezető előadás a Tátráról, Szlovákia történelméről...

 

 

 


alacsony-tatra-23.jpgHarmadik napi Alacsony-Tátra túra: 
A mintegy 1100 méter magasságban lévő szállástól teszünk meg a reggeli után az erdő és törpefenyő magasságban egy 4-4.5 órás, 8.9 km-es, 500 méteres szintkülönbségű biztonságos és elképesztően gyönyörű túrát, majd hazautazás.  

 

 

Túradíj és egyéb költségek: a túradíj a 3 napra 9990 Ft/fő, a kísérő tanárok részvétele ingyenes. 

A nekünk fizetendő túradíjon kívül felmerül még a nem nekünk fizetendő étkezés és szállás költsége (18-22 euró a félpanziós szállás / éjszaka), a barlangba történő belépő 5 euró / gyerek, valamint a busz bérleti díja. 

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára és fizetés: 
Kérjük hívj / hívjon, egyeztessünk, a részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon tekintse át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sok folyadék részekre.

 

 

A szlovákiai iskola túra díjának utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és az iskolai kirándulás helyét (Szlovákia) beírni. Példa: 
1139 Budapest, Tátra u. 9,
2020. május 29-31.
Szlovákia: Alacsony-Tátra