Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csapatépítési javaslat

tatra112.jpgAjánlatunk 3 napos, a kapcsolatokat javító, vidám, közös élményt, közös munkát jelentő, együttműködést és részlegen belüli kohéziót javító csapatépítésre:
Az első lehetséges időpont:
...............................................................nagy-fatra-tura-gyalogtura-szlovak-tura.jpgAjánlatunk szíves elfogadása esetén az 1. napon kényelmes túrát teszünk a Nagy-Fátra egyik zseniálisabb kilátást biztosító pontjára. Majd közös ebéd. Délután következik az opcionális rafting a Vágon épített pályán. 

A raftingon csak az vesz részt, akinek van kedve, aki nem ül be hajóba, az szurkol a partról. Cseppet sem fog unatkozni, sőt, segíthet az esetleges boruló hajó legénységének kipecázásában. A raftingon a védőfelszerelés részét jelentő mentőmellénytől függetlenül csak úszni legalább "közepesen" tudók vehetnek részt. 
rafting-az-avs-palyan-3.jpgA rafting során kiképezHETJÜK a legénységet arra is, hogy saját maga irányítsa a raftot. Ebben az esetben is a szlovák skipper - a biztonság kedvéért - bent marad a hajóban, de lenne olyan menet, amikor a skipper szándékoltan nem csinál semmit. A képletesen és szó szerint egy hajóban evező 4-5-6 embernek kell "csont" nélkül, akár igazi, a vadvízi versenyekről ismert "kitűzött" pályán lehozni a hajót. A raft haladása a cég dolgos mindennapjainak szimbóluma. 

 

 
 


mosoly-kocsok-szlovak-tura.jpgSzíves bizalmuk elnyerése esetén a 2. napon szurdoktúrázunk a Kocs hegységben, kellemes csapatépítő feladatokkal fűszerezve. 

Példa. A túravezető hirtelen elfelejti az útvonalat és térképrészletekkel a versenyző kiscsapatoknak kell megtalálni az utat. Igen ám, de térképdarabokat is csak azok "nyernek", akik sikeresen teljesítenek ördögien nehéz feladatokat :). kocs-tura-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa kudarcot vallunk, előbb-utóbb a medvék esznek meg minket. Ha viszont sikerül minden részcsapatnak a feladatmegoldás, akkor egy remek, az 5 euró 60 centes árhoz képest egyenesen zseniális intézményben, roppant korrekt juhtúrós sztrapacskát (van sok más és egészségesebb finomság is) mi ebédelünk.   

 

 

zold-to-88-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgA 3. napi programot a csapat döntheti el a 2. nap este.

 
 

 

Vagy a bolygó egyik legszebb helyére megyünk - ez a Zöld-tavi katlan a Magas-Tátrában; vagy a Kis-Fátra szürreálisan szép, három szurdokvölgyét hódítjuk meg egy csapásra, pontosabban egy 5 órás túra során. 

kis-fatra-tura-429-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpg

Ismét csak a fair play jegyében szólunk :). 
 
Mindkettő ŐRÜLTEN gyönyörű.
A választás pokoli nehéz lesz. 
 
Maga a közös döntés, a 2. esti választás is a csapatmunka próbatétele.....
 
 
 
 
 
 
A túrára az utazás 
célszerűen saját kocsikkal és/vagy cégautókkal a túra első napjának reggelén történne.  
 
 
 
Szállás és étkezés
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-szlovakia-kirandulas.jpg
A 25 fős csapat esetén a bázisunk Liptószentmiklós lenne, de....A 25 fős csoportot érdemes két részcsoportra bontani. A szakmai okokból is célszerű bontás esetén, a 15 fős csoporthoz hasonlóan a 25 fős csoportnak is, a világ egyik legcsendesebb falucskájában, minden igényt kielégítő, 12 eurós apartmanokat foglalunk a képen látható házban. 
Az emeleti apartmanokban van egy nappali és konyha, amihez két, külön bejáratú szoba és mindkét szobához (külön-külön) saját fürdőszoba tartozik. Mindkét szoba háromágyas. A studiókonyhás nappalikban is van egy ágy. 
 
 
 
kocs-hegyseg-proszek-kvacsany-tura-gyalogtura-szallasa.jpg
Az elosztás zseniális, ugyanis az egyik szobába a lépcsőház felől mehetünk be, tehát teljes a szeparáció, három ajtó választ el mindenkit az "idegenektől". 
 
 
 
 
szallas-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgEzen kívül van külön wifi-s számítógépező, társasjátékozós társalgó is, tökéletes helyszín az esti bulihoz. A túravezető facilitátor este is komoly kihívások elé állítja a csapatot...Ekkor már (kifejezetten a kardiovaszkuláris betegségek elleni prevenció jegyében) egy-egy dl. száraz vörös bor fogyasztása sem tilos. 
 
Ha esetleg elfelejtene valaki papucsot hozni, az a bejáratok mellett talál vendégpapucsot. Kérjük, hogy bakancsban senki NE menjen be a lépcsőházba.
szallas-2-kocs-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dscf2745.jpg
A földszinti apartmanok 4 fősek, értelemszerűen itt is van az apartmanban konyha, saját fürdőszoba wc-vel. A konyhákban nem csak melegíteni, hanem sütni is lehet.
 

60cf663884.jpg
És a földszinti apartmanokban az igazi Szlovákia-érzéshez, "nagyon korrekt" kandalló társul, tudsz parázst kapargatni, nézni, tüzet táplálni stb.
 
 
 
ralatas-donovalyra-a-zolyom-kozelebol.jpg1. napi Nagy-Fátra túra: életed egyik csúcs panorámájával: reggel és délelőtt kiutazás, majd parkolás után kellemes kirándulás a Nagy-Fátrában. Ebédet követően megyünk tovább a Kocs-hegység felé és késő délután (választhatóan) rafting.

nagy-fatra-tura-gyalogtura-donovalybol-indulva-a-zvolen-kozeleben-3.jpg11:59-kor érkezünk a Nagy-Fátrába, ami amúgy is útba esik a Kocs hegység felé vezető úton. 
A kocsikat olyan helyen hagyjuk, ahol biztonságban is vannak és a parkolás ingyenes.

Kellemes, laza, 438 méteres szintemelkedéses sétát teszünk, amely felfelé, a mi kényelmes tempónkkal és a millió fotózás miatt 1,5-2 óra.
Ha a kezdetben szembe jövő szlovákok azt mondják, hogy "mindjárt ott leszünk", csak joviálisan mosolyogj, ő most járja ötszázadszor az utat és a testalkata (majdnem) a kenyai hosszútáv-futókat idézi. Aztán már nem jön szembe senki, mert a túravezető saját, "terhelés-elosztó" útvonal-innovációinak egyikén haladunk. 


nagy-fatra-tura-szlovak-tura-kilatas-a-zvolenrol-a-zolyomrol-a-panorama.jpgA Zólyom-kereszt mögött mindenki felléphet a régió legmagasabb pontjára, amely egy 20 cm-es kő :)), itt kiosztjuk az erős anyagból készült sálakat, amivel mindenki rögzítheti a látványtól leesett állát. 

Körbe-körbe tiszta időben 40-80 kilométeres látótávolságban CSAK hegyek. Mindenhol. Hihetetlen látvány.

 

 

fatra-tura-gyalog-kirandulas-szlovak-a-zolyomrol-a-nova-holara.jpg

Innen, aki akar, az átsétálhat egy sífelvonó felső épületéhez és a csodás panorámájában gyönyörködve pihenhet. 
 
 

A lelkes élcsapattal pedig még tovább sétálunk egy kicsit észak felé, konkrétan és kereken 45 percet masírozunk a krókusz fennsíkon (aztán fellépünk még egy csúcsra. Apropó krókusz. A krókusz a tavasz virága, de immár van másodvirágzása is!! 
Megint körülnézünk, sokadjára "eldobjuk az agyunkat", ezzel a közepes túrát választókkal szinte méterre pontosan 10 km-re nyújtjuk az utat, ill. a Nova Holáig lanovkával jöttek is sétáltak (oda-vissza) másfél órát. 

 

nagy-fatra-tura-gyalogtura-kilatas-a-kis-zolyomrol.jpg

Te is elkészíted a baloldali kép ikertestvérét - elviselhető a látvány - aztán visszatérünk, és az addig pihenőkkel közösen megyünk le a kocsikhoz, következik az ebéd.... Délután pedig (opcionálisan) rafting. 

 
 
A 2. napi program:
nyugati-tatra-szlovakia-tatra-tura.jpg

8:30-kor naptejezve (!), a napszemüveget nem a szobában felejtve indulunk és sofőrök a kocsikat a célba viszik, a sofőrök parkolják a kocsikat.

 

A parkoló biztonságos, de ha senki nem lenne ott, akkor se történne semmi a kocsikkal. A falucskát jóféle népek lakják, biztonságos. A facilitátor-túravezető visszahozza a sofőröket az indulási pontra, közben az utasok is cirka 1100 méteres sétával PONT az indulási pontra értek. A túrabakancsok szorosra húzása, napi tájékoztató és mosdó látogatás után 9:30-kor indulunk. 

img_1497.jpg

Kérjük, hogy a nap során szükséges szendvics legyen nálatok hátizsákba téve. Vizet, üdítőt, termoszban teát fejenként 1,5-2 litert hozzatok. Továbbá magas víztartalmú és magas energiatartalmú gyümölcsöket. Alma, narancs, banán, mogyoró, dió ... tökéletes. A túrabot JAVASOLT. Korábban már viselt túrabakancsot kérünk hozni a túrára. 

A nap során egy elméletileg 5 órás út vár ránk, de mi a távot 7 óra alatt tesszük meg, ugyanis játszunk, feladatokat oldunk meg, ráadásul a tempónk szándékoltan szerény, plusz fotózások, vízimalom nézegetés, knédlis ilyen-olyan gulyás, sztrapacska stb. lakoma, ilyen pihi, olyan megállás ... sok időt vesz igénybe. Lassan megyünk. Indulás után néhány perccel máris belépünk a csodák világába. Természetesen végig elragadó tájon fogunk masírozni, az indulás után 2 órával egészen helyes vízeséshez érünk, a korábbi hetek időjárása dönti el, hogy lesz-e víz benne és ha igen, mennyi. 
 
nyugati-tatra-01.jpg
A vízesés után a változatosság kedvéért ismét szurdoktúra, fenomenális, de túra szempontból könnyű 1 km vár ránk, benne néhány, a Rám-szakadék létráinál nem magasabb létra. Majd következik egy kellemes séta, feladatok megoldása és kb. másfél óra elteltével egy hangulatos kis falu étterméhez érkezünk. Brindzové halusky.... knédli...A facilitátor-túravezető kiimádkozza a csapatot a "resztoránból"....
 
torott-letra-raztocky-www.tatra-tura.hu-kocs-hegyseg-tura-bakancsos-tura.jpgAz ebédet követően kezdődik a délutáni séta. Ebéd után 30 perccel ismét vízesésben gyönyörködsz. Anyagi romlásba döntöttünk, ugyanis elhasználod a világ összes memóriakártyáját. 
A képen is látható vízesés mellett lévő létrán nem megyünk fel... Nagyjából látható is, hogy miért, ahol pedig a létra letört, onnan a szikla csúszós és függőleges....
 
 
 
 
A számos természeti látványosság között ember készítette szépséget is fogunk látni. Szlovákia egyik legelragadóbb völgyében vízimalmot fogunk megtekinteni.
 
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-kirandulas-1.jpg
A malom (két malom, de a mi szempontunkból csak az egyik érdekes) a völgy felső felében, két patak találkozásánál található. 
 
 
A vízimalom működését is megismerjük kedves házigazdánk Martin jóvoltából, ráadásul immár jól tudjuk lefordítani a "felülről csapó" "malmászati" terminus technikust. 
 
Utána folytatjuk utunkat és majdnem Grand Canyont vagy Hohe Wandot idéző 'sky walkunk' lesz. 
 
nyugati-tatra-tura-gyalogtura-ut-kirandulas-sky-walk.jpgA kilátás hmmm...
 
Végül megnézzük egy, a legendában hőssé nemesbedett kutyaközönséges bűnöző Jánosik (természet által) "sziklába faragott" portréját. 
 
17 óra körül érkezünk a reggel már a célba "bekészített" kocsikhoz. 
 
 
Vacsora: minden apartmanban van főzőkonyha vagy a csapat egy közeli étterembe ül be vacsorázni. 
Este kezdődik a buli, fényképnézegetés és a nem is tudtuk, hogy ez is csapatépítő feladatok, élmények visszanézése, a játékok. 
 
 
 

3. napi túra: választhatóan a szuper katlan vagy a Kis-Fátra. Nézzük részletesen mindkettőt. Kezdjük azzal, hogy HA a szuper katlant választja a csapat...

-magas-tatra-tura-gyalogtura-polora.jpgA szállásunkról kiköltözünk, 7:30-kor indulunk. Választhatóan 18 vagy 19,4 vagy 20 kilométeres túrára invitálunk benneteket, amelyről elég ott és akkor, "fent" a helyszínen dönteni. Életed egyik top élménye vár rád. A valaha látott egyik legmesésebb látvány, egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda, amire mindig emlékezni fogsz. 
Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 2 litert hozzatok, de 2,5 liter is elfogy, bár 1565 méteren lesz egy Chata, ahol a folyadékot pótolhatod. 

magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-36.jpg

Túrabot JAVASOLT. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat.  
Lomnic közelében 8 órakor, egy szálloda parkolója előtti ingyenes részen, már a látottság védelmét kihasználva, de még ingyen parkolunk. Az emelkedő kellemesen van elosztva, nincsenek az útban felszökelések, nehézségi, pontosabban 'könnyűségi' szempontból a túra egy Bakonyt idéző, "lightos" túra.
Első pihenőnket az indulás után egy órával tartjuk. 
Kényelmes tempóval, több megállással, fotószünettel, 10:30-kor tartott tízórai szünettel, kreatív rövidítéssel az indulástól számítva három órás séta után érkezünk meg a Tátra, sőt, Szlovákia, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolygó egyik leggyönyörűbb pontjára, a szavakkal nehezen leírható Zöld-tóhoz és a róla elnevezett Zöld-tavi menedékházhoz.
 
-to-magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-43.jpgAmit a tónál körben látunk, az a természet ünnepe. Olyanok a hegyek, hogy júj, ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.

A két óriás a Karbunkulus torony és a Kis-Kézsmárki, magyarul a Wéber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb, 900 méteres sziklafala. Magasabb mint bármilyen emberkéz által épített "dolog". Mellé tehetnénk a Burzs Kalifát, az sem érné fel. 
-to-magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-38.jpg
Keleten pedig a Zerge-csúcs. Ha van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk a Zöld-tótól szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 
Mellesleg a Zöld-tavi menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhturós sztrapacska is 6-6 eurót kóstál. 
A kilátás hihetetlen, és a nyár elején a háttér fent, még havas. Látnod kell. Muszáj.
Ha csak a Zöld-tóig jössz, és ott átadod magad a Nirvánának, akkor van
a) két, szinte elreppenő órád, hogy körbesétáld a tavat, hogy fotózzatok, ebédeljetek, befogadjátok a sokkhatásként érő látványt. 
b) Ha felszaladsz velünk a Fekete-tóig, akkor még egy élmény vár rád
Ha időben jól állunk, lelkes a csapat, és főleg ha nem fagyott egy ösvény, akkor a távolsághoz kis pluszt tevő 1,4 km-es extrával felmegyünk a Háromszög-tó érintésével a Nagy-Fehér-tóig.
Még egy dráma, még egy látvány, még egy mellbevágó élmény. Pontosabban kettő. Utóbbi esetben még vár rád szintkülönbségben durván 60 méter fölfelé. Senki nem akar lefelé indulni, de muszáj. 
A Fehér-patak "felett" nincs működő turistaház, itt úgy gondoljuk, hogy - természetesen saját felelősségedre, hiszen ázhat valahol a vízben döglött zerge, nem zárható ki minden veszély stb. - megszeghető a "ne igyál a patakból" szabály. 
 
nagy--to-magas-tatra-tura-gyalogtura-2.jpg
Mi jóízűen kortyolunk, sőt, a kulacsokat, termoszokat is feltöltjük a klór nélküli, mézédesnek tűnő, pedig csak víz ízű patak vizéből, de ez téged NE befolyásoljon. 
17 óra körül búcsú, indulás Mo. felé. 
 
Ha viszont a 3. napi választás a Kis-Fátra, akkor szurdokból szurdokba túrázunk
kis-fatra-tura-www.tatra-tura.hu-szlovak-tura-01.jpgA nap során szükséges szendvics már legyen nálatok hátizsákba betéve. Folyadékot, naptejet, napszemüveget, sapkát, sálat! Hagyjál üres helyet a hátizsákban. Lélegző" (nem tiszta pamut póló) ruhákból álló réteges öltözködés javasolt. Minden, ami polyamid ... felfelé tényleg jobb, mint a természetes anyagok. 


Kellemes, kényelmes, biztonságos túra vár ránk.
A túra útvonalát úgy választottuk, hogy belezsúfoltunk a túranapba minden szépet, gyönyörűt, amit az időkeret enged, összeválogattuk mindazt, ami a millió pompás káprázat között is viszi a pálmát. Szilaj tájakon, eszement szurdokokban haladunk. 
kis-fatra-01-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgMintha a Rám-szakadékban lennél, csak a vízesések nagyobbak, nagyságrendekkel bővízűbbek, tízszer-hússzor olyan magas mellettünk a fal, szűkebb a szurdok, mások a léptékek, vadabb a táj. Kaland a javából, de biztonságban. Túra közben tolyan helyeken fogunk haladni, hogy azt elmondani nem, csak (majd) látni lehet. 
A szurdokrendszert "méretice" képzeld el úgy, mintha majdnem a Medve-szurdokban lennél Ausztriában. Feelingre a túra olyan vadregényes, mint a Szlovák Paradicsom, de itt nincsenek olyan magas létrák. 
hogyan-kell-menni-a-letran-kis-fatra-demo-szlovak-tura.jpgMég kis vagy közepes tériszonnyal is komfortos a túra, már itt kérünk, hogy ne felrohanj a létrán, ne nagy néha fogd a létra korlátját, hanem óvatosan, lassan, az egyik kézzel a létra fokait is fogva haladj. 

 

 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írj/írjon: tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

A 3 napos csapatépítés díja: ------------ Ft+áfa/csoport  
(Két csoportot, egy 15 és egy maximum 25 fős csoportot feltételezve. Egy csoport esetén a vállalási árunk magasabb). 
Ezen kívül merül fel a szállás (12-15 euró/fő/éj), és a rafting díja - a "menetek" számának függvényében 20-30 euró -, továbbá a gépkocsival kapcsolatos költségek, étkezés és biztosítás díja. 

Az általunk mint engedélyezett felnőttképző által biztosított csapatépítés extrém olcsó. Egy napra vetítve a díjunk 63.000 Ft+áfa. Továbbá mint felnőttoktatást, (egy "átlagos" szolgáltató "közönséges" túrájával szemben) nem terheli a természetbeni hozzájárulás adója. Megrendelés és jelentkezés a túrára 
A megbízó jogi személlyel ún. szolgáltatási szerződést kötünk. A szolgáltatási szerződés megkötésével párhuzamosan előlegbekérőt küldünk és kérjük a túra díjának utalását. 
Kérjük továbbá, hogy minden munkatárs a részvételi és általános szerződési feltételeket a részvételt megelőzően a honlapon tekintse át, majd a
 tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot
 

 

Mit kell hozni a csapatépítő túrára? 
Kérjük, hogy a munkatársak a "Mit kell hozni.......?" menüpontot nézzék át, különös tekintettel a túrabakancs, nem gyűrűdő zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, öltözködés, sok folyadék részekre. 
 

 

Mit kell hozni a rafting túrára? 
Ne feledd, hogy a rafting miatt fürdőruhát hozz. A rafting cég neoprene ruhát ad. Ha van fürdőruhád, napszemüveged, naptejed, akkor mindened megvan. Innentől kezdve nézzük az extrákat. rafting öltözködés ajánlások rafting túraKezdjük ott, hogy rafting cég(ek) által kiosztott neoprén ruha alá te magad is tudsz plusz (pl. a Decathlonban kapható) réteget felvenni. Igen, meleged lesz, de valamit valamiért. E sorok írója például alsónadrág helyett vesz fel egy térd felett végződő neoprén rövid nadrágot (hiszen egy plusz réteg) és atléta/póló gyanánt egy neoprén felsőt. mens_neofun_top_blue_tribord_8324546_1472375.jpgAmi szintén plusz réteg. Hidd el: a víz hideg. Április, májusban kb. 6 fokos. A rafting cégek által kiosztott cipők gyakran szakadtak, a topánkák néha ramaty állapotban vannak. Ha megengedheted magadnak, pláne, ha esetleg vízitúrázol is, vteva-cherry-bomb-2-kayak-water-shoes-main-sd.jpgegyél magadnak a Decathlonban vastag talpú neoprén cipőt. Amit te veszel, az a te méreted, az nem lyukas, attól nem kapsz láb/köröm stb. gombát. És. Ha ránk hallgatsz, a rafting csuka alatt a zoknit hagyd magadod. Ha viszont neoprén zoknit veszel, akkor tulajdonképpen a vacak cipő sem gond. Vagyis vagy a jó cipő vagy jó zokni a megoldás, ideálisan mindkettő

 


A rafting és a szállás díjának fizetése
A rafting (20-30 euró/fő) és a szállás (12-15 euró/fő/éjszaka) díját fizethetik közvetlenül a rafting cégnek és a szállásadónak helyben vagy ezeket (is) mi számlázzuk.