Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Éjszakai csapatépítő hótalpas túra Szlovákiában

chopok-este.jpgCéges csapatoknak éjszaka, hótalpas csapatépítő túra a Chopok északi oldalán

 

HOPPÁ! Itt egy hiperpoén...Éjjeli hótalpazás. 
 

 

Igen, éjjel hótalpas túra a Chopokon!! A képen látható hely alatti parkolóban kezdünk (e-mailben elküldjük a részleteket) 19 órakor, csavargunk az üres sípályákon, 22-kor indulunk lefelé, és éjfél előtt a kocsiknál vagyunk.... El-do-bod az a-***-dat! 

 

 

 

Az Alacsony-Tátra északi oldalán, e-mailben elküldött helyen, tengerszint feletti 1100 méteren találkozunk egy parkolóban. A parkolás ingyenes. A hegy északi oldalán az üres sípályákat kihasználva hótalpazunk - ahol kemény havon fogunk menni - csúszásgátló hómacskát teszünk a bakancsunkra. Ha van saját felszerelésed, hozzad. Ha nincs, béreljük neked, ill. bérelheted tőlünk. ELKÉPESZTŐ MÓKA. 5 órás éjszakai túra vár rád. A hótalpas túra gyenge-közepes (!) túra, semmilyen technikai tudást vagy előképzettséget nem igényel. Jöhet bárki!!!! Jelentkezz akkor is nyugodtan, ha nem akarsz saját kocsival jönni, hanem beülnél telekocsiba költség-hozzájárulást fizető utasként.

A díjat befizetett túrázóknak térképet, címet, képpel illusztrált autós itinert küldünk és találkozunk az Alacsony-Tátrában az e-mailben megjelölt helyen. Az utazással kapcsolatos tudnivalókat lásd majd ezen menüponton belül lejjebb.  

 

 

 
hotalp-szlovak-es-osztrak-hotalpas-turak.jpgHa a jelentkezéskor küldött e-mailben jelzed az igényt, akkor a hótalpas túrán hótalp vár, a hótalpat béreljük neked. A túrabakancsoddal lépsz majd a hótalpba. A hótalp egy kényelmes, könnyű és ügyes jószág, arra jó, hogy ne süllyedj el vele a mély hóban. A hótalpat a saját bakancsodon egy mozdulattal rögzíted, ahhoz hasonlít, amikor bakanccsal a síléced kötésébe lépsz. Kb. 30 mp. múlva olyan lesz, mintha egész életedben hótalppal szaladgáltál volna.
csuszasgatlo.jpgTermészetesen ha van saját hótalpad, vagy tudsz kölcsön kérni, akkor hozd a sajátodat. A hótalp bérleti díja 10 euró/pár/nap, vagy 3300 Ft/pár/nap. A túra kemény havas szakaszain csúszásgátló hómacskára (továbbiakban csúszásgátlóra) lesz szükség. Ha nem hozol, 46-os méretig tudsz bérelni. Ha nagyobb a lábad 46-osnál, 
venned kell magadnak csúszásgátlót (pl. hágóvasat). A csúszásgátló bérleti díja: 3300 Ft/nap/pár. 


 

Mit kell hozni?
Telefont, lehetőleg okostelefont, FELTÖLTVE. Fejlámpát. Ha nem döntünk anyagilag romba, inkább kettőt hozz mint egyet. Legfelülre pedig vegyél láthatósági mellényt, több okból. Hogy lássuk egymást csak az egyik ok. Jöhetnek lefelé (velünk szemben, majd a hátunkban) derék szlovák és lengyel túrasíelők, akik felmennek túrasível és síelve száguldanak le - szintén fejlámpával. Szó, mi szó, nem árt, ha látszik a csapat. Csomagolj magadnak szendvicset. Termoszban meleg teát legalább 2 litert, de inkább többet hozzatok, plusz magas víztartalmú gyümölcsöket; narancsot, almát. És indulás előtt idd "tele" magad. Rétegesen öltözködj, lehetőleg lélegző ruházattal. Váltás zoknit, cipőt, nadrágot, trikót, pólót is hozzál, amit hagyj a kocsiban. A túrát követően - pláne ha nem töltöd itt az éjjel második felét, hanem indulsz Magyarország felé - már jó, ha száraz ruhában vagy. Kötelező a korábban már viselt (bejáratott) túrabakancsHa van saját túrabotod, hozzál túrabotot / síbotot (tányérral), ha nincs, tudsz tőlünk bérelni. (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár). Továbbá a magas hóban mindenképpen szükséges a kamásli. Kamáslit pl. a Decathlonban tudsz venni. Előzetes jelzésed esetén szintén tudsz bérelni. (2 euró vagy 620 Ft/nap/pár). Ha nem évi egy túrát tervezel, jobban megéri neked is a saját kamásli vásárlása. Fontos. Ha legalább 60 literes a hátizsákod, akkor hagyj a hótalpnak helyet, ha nincs ekkora hátizsákod, akkor olyan hátizsákot hozzál, amire a hótalpakat vagy a hótalp zsákját kívülről tudod rögzíteni. Akár egy kis zsinórral tudd rákötni, vagy hozz egy mini karabinert. Kell még két pár kesztyű, vagy egy pár, át nem ázó síkesztyű. Sapka, sál. 
 
 
 
chopok-ejjel-2-szlovak-tura.jpgHacsak nem éjszakáztál a Mont Blanc-on, Everesten stb., ilyet még soha nem láttál. A Tejút tiszta időben elképesztő, csillagos égbolt mellett a fejlámpákra csak az éjjeli síelők miatt szükség. (Felhős időben viszont muszáj viselni a fejlámpát, akár hozzál egyet pluszban TARTALÉKNAK.) .
A parkolást követően el tudsz menni kulturált és ingyenes mosdóba. Kiosztjuk a hótalpakat, a túravezető megtanít a hótalpak felvételére és használatára, majd indulunk. 
Több pihenővel, a terep függvényében szükséges hótalp és hómacska cserével éjfél előtt haladunk. Mászni sehol nem kell. Az útvonalban nincs létrás, pallós, köteles szakasz, a túra olyan, mintha a budai hegyekben sétálnál, csak a méretek mások, a hó erősen több és - nem mellesleg - éjjel van, azon belül is Szilveszter, felettünk a Tejút, körülöttünk az erdő. Az egész valami egészen elvarázsolt, szürreális és mégis valóságos poén. Ha nagyon tapasztalt túrázó vagy, ha sokfelé jártál a világban, ha rengeteg szépet láttál már, ha azt hiszed, hogy már semmi sem fog meglepni, ettől a túrától akkor is besírsz.

 

Normális, laza tempóban és tökéletes, a nyárinál is kényelmesebb, puha terepen, a sípályák ideális havát használva, a bakancson a csúszásgátló hómacskával jövünk le a hegyről. Aki vett ki magának szállást, az a szállására megy, aki esetleg haza indul, az kérjük, hogy kávéval, koffeinnel tartsa ébren és éberen magát hazáig, ha álmos, álljon meg szundítani parkolóban.  

 
 
 
Az utazás délután
szlovak--tura-szlovakia-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpg1. saját kocsival vagy
2. telekocsi rendszerben az e-mailben megadott szlovákiai címreA jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. Ezt a telekocsi tulajdonosának/sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy debreceni autós valakit Miskolcon vesz fel, az a kocsi nyilván Kassa irányában lépi át a határt. Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! 
 
 
A szlovákiai éjjeli túra túradíjára 24 órán belül küldjük az igények, a létszám és az időpont függvényében az ajánlatot

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára 

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is olvasd át, többször is, alaposan, különös tekintettel (de a teljesség igénye nélkül) a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszereid, (inzulin), fejlámpa, réteges, lélegző öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamásli, csúszásgátló hómacska, hótalp részekre, ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a túrázók közérzete és biztonsága érdekébe kötelező. 
Szükséges túrabot. Termoszban forró teát hozzatok! Jó ha van EU-kártya. Euró kell (ha nem kerülöd ki az autópályát) autópálya-matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást. 

A mély havas részeken hótalp, a fagyott vagy kemény havas terepen viszont csúszásgátló hómacska (továbbiakban csúszásgátló) lesz szükséges. Ha jelzed a jelentkezéskor az e-mailedben, hogy kérsz hótalpat és/vagy csúszásgátlót, akkor béreljük neked. Korlátozott számban tudsz tőlünk is bérelni mind hótalpat (3300 Ft/pár/nap), mind csúszásgátlót, (3300 Ft / pár / nap). Ha valaki nem tud jönni a túrára pl. betegség miatt, a hótalp és a csúszásgátló díját kérjük utalni. 

 

 

 

Az éjjeli hótalpazás díjfizetése

Kedvezményezett és számlaszám: MediaComm Kft., ill. 
12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal együtt a számlázási címet, és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint az "éjjeli túra" jelölést beírni. Példa: 
1055 Budapest, Balassi u. 6
2020. 03. 31. Éjjeli túra

A banki utalás során a megjegyzés rovatba a NEVET ne írd be, feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös helyet, mivel eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy kitől jött a túra díja.