Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 10-11-i szlovák túra gyermekes családoknak is: Magas-Tátra - állak leesnek, szív megszakad

-to-szlovak-tura-tatra-tura.jpgKényelmes szlovákiai túrák gyermekes családoknak is: 
 

 

 

 

 

Túra a Magas-Tátrában. Ezt a kétnapos szlovákiai bakancsos túrát kiegészítheted még egy nappal, nézd meg a menüben a köv. gyalogtúra leírását is!
 

 

Olyan, de olyan gyönyörűség, hogy sikongatni fogtok... Szlovákia fenséges, tényleg mesébe illő tájai, anélkül, hogy a világ tetejébe kellene menni, anélkül, hogy sportembernek kéne lenni. Elképesztő helyek, olyan útvonalakon, amelyek egy, a babát a hátán/hasán vivő Anyukának is kényelmesek.

Ahol szó szerint biciklivel fognak minket megelőzni.... Viszont.

A bolygó toptop helyeiből mazsolázunk....

 

elejen-2-szlovak-tura.jpgFoglaljuk össze: Kényelmes, biztonságos, tériszonyosoknak is tökéletes, földönkívüli túrák Szlovákiában.

 

 

 

Mikor és hova utazzatok? 
Nem szükséges, de lehet a nulladik napon is utazni. Az utazás Szlovákiába történhet az első túranapon, Szlovákiában, az e-mailben egyeztetett helyen találkozunk. E-mailben címet, itinert küldünk. 
Lehetséges "nulladik" napi kezdés! 

 

 

 

Szállás és étkezés a szlovák túra idején
magas-tatra-szallas-2.jpg
A szállást foglalhatjátok magatok vagy  foglaljuk mi, a normális, semmi flancolós extrát nem tartalmazó szállás egy éjszakára sajnos nem olcsó a Magas-Tátrában, a szállások díja reggeli nélkül 15 euró/fő/éjszaka árszinten kezdődik. Az általunk foglalt szállásokon van közös konyha és hűtőszekrények, azaz tudsz fogyasztani "hazait". Mind az első napi, mind a második napi ebéd lehet turistaház éttermében, a vacsora pedig a millió szlovák étterem valamelyikében. Ami szinte "garantált": aki kipróbálja a szlovák ételkülönlegességeket, a sok túra dacára nem fog soványabban hazamenni. 
 

 

 

1. napi szlovákiai túra: vízesés vízesés hátán

hre-vizeses-tatra-tura-magas-tatra-tura-12.jpg10:30-kor találkozunk az e-mailben egyeztetett helyen. 
 
 
 
 
 
 
Ingyenes és kulturált mosdó áll rendelkezésre, túravezetői bemutatkozás és tájékoztatás, majd a leltár után (réteges ruházat, napszemüveg, naptej, simléderes sapka, a hátizsákban min. 1,5 liter folyadék) a bakancsokat szorosra fűzve 10:59-kor indulunk. 
 
 
 
 
 
tr--2.jpg
szlovák-lengyel határhoz közel, szlovák területen a Magas-Tátra keleti felében, majdnem a Magas-Tátra keleti végén vagyunk.
 
 
 
 
 
 
 
Innen keletebbre található a kilátásáról híres Lomnici-csúcs, azután vége a Magas-Tátrának, a gránit átadja helyét a Bélai-Tátra mészkövének. 
 
 
 
 
20171014_132824.jpgNéhány rövidebb és egy hosszabb pihenőt követően, kényelmes tempóban, az indulástól számított másfél óra múlva érünk első pihenőnkhöz, itt rövid ebédszünet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Te is ezen a szent helyen fogsz állni és készül rólad is ugyanitt egy fotó, a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsával a háttérben. 
 
 
 
 
 
vizeses--2-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgA pihenőt követően a célunk a völgy alsó, erdővel borított küszöbénél megcsodálható 20 méteres vízesés.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A hídról csoportképet is készítünk a vízeséssel a háttérben. 
 
 
 
 
 
 
vizeses-magas-tatra-tura-gyalogtura-3.jpg
Ezt követően a nap során szinte végig lefelé sétálunk, folytatódik tátrai vízesés túránk, ugyanis jön majd még 3 vízesés. 

 

 

 

 

18 órakor van vége a gyalogtúrának. Konvojban a szálláshoz megyünk. 

 

 

 

2. napi szlovák túra: a Tejút egyik legjobb helye. Ott és akkor, majd helyben lehet a hangulat, fáradtság függvényében választani 

  • egy gyenge-közepes vagy a
  • közepes túra között

magas-tatra-tura-gyalogtura-polora.jpgA két túra között az a különbség, hogy közepes túrát választók tovább jönnek.... De ne szaladjunk előre. Kezdjük a reggellel. A szállástól 7:30-kor indulunk. Ha magatok foglaltátok a szállást 7:45-kor találkozunk, egy e-mailen elküldött helyen.

 

 

 

 

Választhatóan 18 kilométeres vagy jó 20 km-es túrára invitálunk. Az oda-vissza plusz 2 km nem tűnik soknak, de abban van még 250 méter szintkülönbség. Bármelyik túrát választod, életed egyik top élménye vár rád. A valaha látott egyik legmesésebb látvány, egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda, amire mindig emlékezni fogsz. 

 
magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-35.jpgKérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 1,5 litert hozzatok, de a 2 liter is elfogy. A túra útvonalában lesz egy menedékház, ahol a folyadékot pótolhatod. 
 
 
 
 
 
A túrabot a második napon is nagyon JAVASOLT. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni", és nem töri a lábadat.  
 
Egy szálloda parkolója előtti ingyenes részen, a látottság védelmét kihasználva, ingyen parkolunk. Az emelkedő kellemesen van elosztva, nincsenek az útban felszökellések. Könnyű, meglepően "lájtos", a Bakonyt idéző túra, kivételesen a szépségért nem kell megszenvedni. 
 
21201.jpg
Első pihenőnket az indulás után egy órával tartjuk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kényelmes tempóval, több megállással, fotószünettel, két "tízórai" szünettel, kreatív rövidítéssel az indulástól számítva két és fél - három órás séta után érkezünk meg a Tátra, sőt, Szlovákia, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolygó, de lehet, hogy az egész Tejút egyik leggyönyörűbb pontjára.
 
 
 
 
 
 
szlovak-tura-szlovakiai-tura-magas-tatra-tura.jpgAmit a tónál körben látunk, az a természet ünnepe. Olyanok a hegyek, hogy juj, ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.
 
 
 
 
 
Ha nem a tengerszint feletti magasságát, hanem az ún. prominenciáját nézzük, itt találjuk a Magas-Tátra legmagasabb, a kontúrvonalának aljától számítva 900 méter magasba szökő sziklafalát, amely egyébként egy 2500 feletti csúcs. Magasabb mint bármilyen emberkéz által épített "dolog". Mellé tehetnénk a Burzs Kalifát, az sem érné fel. 
 
 
 
-to-2445.jpg
Ha van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lehet, hogy csak mi kerülünk szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik.
 
 
 
 
Egy turistaházhoz érkezünk, itt nem csak kulturált mosdót találunk, hanem a gyogytea-a-tonal-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgmenedékházban fogyasztható a saját szendvics mellett/helyett/után kellemes ebéd. 
 
A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós galuska (magyarra helytelenül fordítva sztrapacska) is 7-7 eurót kóstál és FINOM, az 5 eurós bableves, az 5 eurós káposztaleves sem kisadag és egyenesen mennyei. 
 
 
 
 
 
 
zoto-votofele.jpgAki a gyenge közepes túrára szavazott az a turistaházban ebédelhet, fotózhat és 20 perc alatt elsétálhat még egy tóig. Akik pedig a közepes túrára voksoltak, azokkal még megyünk szintben erős 200 métert. Megfejeljük a lehetetlent. Hozzáadunk a végtelenhez. Felülmúljuk az überelhetetlent. Még egy dráma, még egy látvány, még egy mellbevágó élmény. Senki nem akar lefelé indulni, de muszáj. Zokogni fogsz, de indulunk le.
Az alsó tónál felvesszük addig pihenő társainkat. 
16:45 körül vagyunk "lent" a kocsiknál (vagy busznál), búcsú, indulás Magyarország felé. 
 
 
 
 

A szlovákiai túra túradíja

A túradíj a szállás, étkezés, biztosítás, közlekedés, autópálya, parkolás díjakat nem tartalmazza. 
A túradíj nem tartalmazza a 700 Ft+áfa / nap / fő összegű átregisztrálási díjat, amely átregisztrálási díj megfizetése lehetőséget biztosít arra, hogy nagyon rossz idő esetén nem kell "szenvedni" a túrán, hanem a túra helyett másik túrát biztosítunk. (Ugyanakkor a lefoglalt szállás díját át kell utalni.)

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a szlovákiai túrára: 
tatra-tura-magas-tatra-tura-10.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül senki ne utaljon. 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is alaposan olvasd át, különös tekintettel a túrabakancs, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszerek (inzulin, ha cukorbeteg vagy), fejlámpa, réteges, lélegző, inkább több, mint kevesebb (meleg) öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacska, hótalp részekre. Ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a biztonság érdekében kötelező. Nagyon javasolt továbbá a túrabot, amelyet a magyar túrázók gyakran lenéznek, aztán lefelé jövetben mindenki hálás érte. Ha nincs valamid, kérjük szerezd be, kérj kölcsön, jó előre történő, előzetes egyeztetés után tőlünk is tudsz a felszerelést bérelni. Ne 3 nappal a túra előtt derüljön ki, hogy még nem lett megvéve a túrabot. A bérleti díjakat a díjak, egyéb költségek menüpontban találod. És - ne legyen rá szükség - de ha csak egy lázas betegség miatt el kell menni orvoshoz Szlovákiában, jól jöhet az EU-kártya. Szükséges euróban költőpénz parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást is! 

 

 

A szlovákiai túra díjfizetése
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utalás során a megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, (irányítószámmal) a szlovákiai túra időpontját,  (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. (A nevet nem kell, azt úgyis látjuk). 

1125 Budapest, Eötvös u. 81/C/2. 
Július 10-11. 
Szlovákiai túra: Magas-Tátra