Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 15-16. Szlovákiai gyalogtúra gyerekes családoknak, választhatóan 1-2 napban

tatra-szlovak-tura www.tatra-tura.hu.jpgSzlovákiai túra. Kisgyermekeknek is kényelmes - a 7 éves Emmát idézve - "bébikönnyű" szlovákiai túrák, és túrácskák.... 

 

 

 

Szlovákia mesébe illő tájai. Biztonságos útvonalak. Telekocsikat is szervezünk! 

 


A látvány, az élmény olyan überbrutál, hogy lezizzensz. (A "lezizzen" szavunkat ne keresd az értelmező szótárban, majd érzed)
Fantasztikus útvonalakon zajló túrák Szlovákiában. 

 

-szlovakia-tura-www.tatra-tura.hu.jpgTermészetesen attól, hogy minden nap lassan megyünk és a túrák az átlagoshoz képest "kevésbé jó" erőállapotban lévőknek és minimanó krampuszoknak is kényelmesek, ha élsportoló vagy, a szép tájak miatt neked is megéri eljönnöd. És visszatérve a jó értelemben vett átlagemberhez. Bátran jelentkezz. Ne az legyen a fejedben, hogy biztos rád kell majd várni, mert NEM bírod. Hogy mások biztos szupermenek. A millió ilyen, olyan, önmagunknak be sem vallott para, cidrizés és zabszem helyett, csak GYERE. 

 

 

 

 

A szlovákiai túrára az utazás választhatóan
saját autóval vagy telekocsival 
mk-szlovakiai-tura-szlovak-tura-06260.jpgE-mailen elküldjük neked, hogy Szlovákiában hol találkozunk vagy jöhetsz velünk konvojban. Mi az a telekocsi? A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. 18 túrázó ne 10 autóval jöjjön, pláne ha a debreceni túrázó fel tudja venni jövetben a Miskolcon lakó túrázót, a Pécsett lakó a szekszárdit és dunaújvárosit. Legyünk környezetbarátok. Ez a "telekocsi" rendszer. Persze a szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. 
Akik utasként kocsiba beszállnak, egységesen 6990 Ft költség-hozzájárulást fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. 
Az egyik telekocsi a nulladik napon 11:59-kor indul Bp. XII. ker. Zugligeti út 93. szám elől, ami a Libegő alsó végállomása. Ugyanitt a Szlovákiába telekocsival jövő, de idáig saját kocsival érkezők, az autóikat teljes biztonságban hagyhatják. A túravezetői telekocsiba a Déli pu-nál, a Nyugati pu-nál, az Árpád-híd metró megállónál és a Váci úti Tesco parkolóban is fel lehet szállni.  
Igény esetén a nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra, 15 perc sétára található butikhotelben szobát foglalunk a túra előtti éjszakára (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).

 


 

 

Szállás és étkezés a szlovákiai túrán 
magas-tatra-szallas-12.jpgBarátságos és segítőkész vendéglátóknál, a vendéglátóktól - és egymástól -természetesen tökéletesen szeparált, két-, három- és négyágyas szobákban kifejezetten jó, ha pedig apartmanban leszel, egyenes príma szállásod lesz.

 

 

 

Az általunk foglalt szállás a túrák indulási helyétől 20 perc autózásnyi távolságra van, ez még relatíve közeli, de a szoba árak nem a csillagászati tartományban vannak. 

 
 
furdoszoba.jpgHa öt fős család vagytok, akkor két szobában lehettek, bár egy pótágyat a szobába is be lehet tenni, ha kicsik a csemeték. 
 
 
 
 
 
 
Az apartmanoknak van saját fürdőszobájuk (wc-vel), a szobákhoz is tartozik a folyosóról nyíló fürdőszoba. A fürdőszobák minden szempontból tökéletes fürdőszobák, mintha otthon lennél.  

Főzési és sütési lehetőség is rendelkezésre áll, tökéletesen felszerelt konyha vár, nem csak melegíteni, sütni is lehet. És a faluban - természetesen - van étterem. 
 
A szállás díja a mi túrázóinknak 20 euró/fő/éjszaka. A szállást csak akkor foglaljuk, ha nem az utolsó pillanatban jelentkezik valaki. 
3.jpgHa nem mi foglaljuk a szállást, saját magatok a booking.com segítségével természetesen mindig tudtok foglalni. Viszont a Magas-Tátrában (pláne érték-ár arányban nagyon jó) szállást találni az utolsó pillanatban nem túl esélyes. Tehát ne halaszd novemberre az ügyintézést, mert csak a drága szálláshelyek maradnak, csodák itt sincsenek.  

 

 
 
 
 

A választhatóan 1 vagy 2 napos szlovákiai túra 1. napja: túra a Tejút egyik legjobb helyére, a világ egyik legszebb völgyében

magas-tatra-kirandulas-gyalogtura-47.jpg

Ha mi foglaltuk a szállásodat, akkor konvojban (együtt) megyünk a szállástól az indulási helyre. Ha saját magad foglaltad a szállásodat (bárhol Tátralomnic környékén) akkor elküldjük neked e-mailben, hogy hol találkozunk reggel 8-kor, ahova pontosan kell érkezned, mivel 8:15-kor mindenképpen elindulunk. 
 

 
Választhatóan 18 vagy 19,2 vagy 20 kilométeres túrára invitálunk 
benneteket. Nem "szimplán" az év, életed egyik top élménye vár rád, a valaha látott egyik legmesésebb látvány, egy Plitvice és Yellowstone kategóriás csoda, amire mindig emlékezni fogsz.


Kérjük, hogy készülj a nap során szükséges szendviccsel. Vizet, üdítőt legalább 2 litert hozzatok. Szükséged lesz túrabotra. Olyan túrabakancsban gyere, amit már nem kell "betörni" és nem töri a lábadat.  to-szlovakia-tura-www.tatra-tura.hu.jpgKényelmes tempóval kb. három óra után érkezünk meg a bolygó, de lehet, hogy az egész Tejút-galaxis egyik leggyönyörűbb pontjára.

 

 

 

 

 

Ez "A" látvány, übertopkategóriás hely, ez Yellowstone, Yosemite szintű csoda. A természet ünnepe. Olyanok a hegyek, hogy júj, magasságra is "megvannak", ezekhez képest a felhőkarcolók is törpék.

 

 

És az ún. prominenciáját tekintve itt az abszolút Tátra-rekorder is, itt állsz majd a Magas-Tátra legmagasabb, 900 méteres sziklafala tövében. Magasabb mint bármilyen emberkéz által épített "dolog". Mellé tehetnénk a Burzs Kalifát, az sem érné fel. 
 
 
tatra-kirandulas-gyalogtura-38.jpg
Ha van olyan látvány, amely egy életre elkísér majd, akkor ez közöttük lesz. Lehet, hogy csak mi kerülünk itt szentimentális hangulatba, de valahogy itt érzi meg az ember igazán, hogy picik vagyunk, sőt, semmik. 
 

 

 

 

Mellesleg a menedékházban fogyasztható a saját szendvicses mellett/helyett/után határozottan kellemes meleg ebéd. A szegedi gulyás knédlivel vagy a juhtúrós sztrapacska is 6-6 eurót kóstál, a bableves és a káposztaleves 5 euró. 

 
 
 
Ha csak az első tóig jössz, akkor itt átadod magad atatra-kirandulas-gyalogtura-43.jpg
Nirvánának és fotózhattok kedvetekre, ha viszont lelkes vagy, akkor még megyünk tovább. 
 
 
 
 
 
Vár rád még egy tó... még egy örömóda. Miután "kifotóztuk" magunkat, kezdünk visszabattyogni, felvesszük a rövidebb túrát választókat és jó 2 óra múlva "lent" vagyunk a kocsiknál. 
 

 

 

 

2. napi szlovákiai túránkon is lehet egy könnyű és közepes túra között lehet választani: 
a) feljössz a 1611 méteres csúcsra 
b) vagy "csak" 1100 méteres magasságig sétálsz fel

szlovakiai-tura-magas-kocs-22.jpgA szállástól a kocsikkal 7:30-kor indulunk, ha csak erre a túranapra jössz Magyarországról, utazz a nulladik napon. Hogy hol találkozunk? Természetesen e-mailben elküldjük neked. 

 

 

 

Szlovákiában több a gyönyörű hegy, mint ahány csillag van az égen, de a Magas-Kócs tetejéről élvezhető panoráma a különlegesek között is különleges.

És maga a hegy is tüneményes. Ha a csúcsig jössz, bitang jó, 9.6 km-es, az autókhoz visszavivő körtúrát teszel. 

 

-2-szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgAz elméleti szintidő 4 óra 30 perc, de mi elfelejtjük a szintidőket, a zergékkel keresztezett szlovák túrázók tempójához képest komótos, (figyelem új fajt fedeztünk fel) "lajhár-csigaként" élvezzük ki a Magas-Kocsra vezető út minden szépségét, mivel látvány az VAN....

 

 

A szállástól kb. 20+5 perc autózás után érkezünk napi célpontunk tövébe.

Tengerszint feletti (plusz-mínusz néhány méter) 620 méteren fogunk a kocsikkal megállni, parkolás után bakancshúzás. 

--szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgHa a csúcsra jössz - mivel nem mindig felfelé megyünk - összességében kerekítve egy kilométeres szintkülönbség vár rád a Benedek Elek meséket idéző rengeteg erdőben, egyenletesen emelkedő úton.

 

A 9,6 km bakfitty, de ha a csúcsig jössz, az a szintkülönbség miatt már közepes túra. 

 

Ha viszont beéred rövidebb túrával, akkor "csak" a tengerszint feletti 1100 méteres magasságig jössz. 

 

 

 

1100-es-piheno-a-v-c-alatt.jpgUtóbbi esetben a képen látható, "összkomfortos" pihenőnél, de már itt is pazar panorámával várod be a csúcstámadókat.

 

 

 

 

 

 

Ha a hátizsákodban hozol egy polifoamot és egy hálózsákot, még aludni is tudsz, mivel a padok elég szélesek plusz a képen látható létra egy tiszta padlástérbe vezet, ahol remekül lehet bétában és majdnem minden görög betűben relaxálni. 

 
 
 
 
Bármelyik túrát is választod (lehet dönteni menet közben) az egészséges fáradtság és kalóriaégetés csak a bónusz.
mk-szlovakiai-tura-szlovak-tura-06260.jpg
 
Szépséges útvonal, káprázatos helyek, zsibbasztó kilátás, szürreális sziklaformációk várnak.
 
 
 
 
 
 
 
Egy idő után már nem látunk lombhullató erdőt, fenyvesben haladunk egyre feljebb, aztán klasszikus törpefenyő sávban érünk fel a csúcsra.
 
 
 
Van Szlovákiában fogalomnak számító panoráma szép számmal.
Elég csak a Lomnici-csúcsról látható kilátásra gondolni, de amit innen látsz, az is megér jó sok terabyte-ot.
 
 
 
 
--szlovak-tura-www.tatra-tura.hu.jpgAz Árva és a Vág folyók völgye, a Nagy-Fátra, a Nyugati-Tátra, az Alacsony-Tátra, a Kis-Fátra. Amikor még úgy, de úgy nézelődnél, "jön" a rossz hír: indulunk vissza (le). 
 

 

 

Már reggel jövetben is láttuk, de akkor nem szálltunk ki az autókból, most viszont, mielőtt elhagynánk a bájos falucskát, megnézünk még egy vízesést.

-vizeses---tura-szlovakia.jpg

 
 
 
Már most eláruljuk a tövében elhangzó kvízkérdést: miért nem fagy be soha? És - komoly - ha akarsz, a vízesés aljában gyűlő tavacskában meg is mártózhatsz! Hozzál fürdőruhát! 
 
 

 

A szlovákiai túra túradíja

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon tatra_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a szlovákiai bakancsos túrára: 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan tekintsd át, majd a tatra_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és a visszaigazolást követően kérjük a túra díjának átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül senki ne utaljon. 
 

Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára, téli és rafting túrákra?" menüpontot is alaposan olvasd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, sál, gyógyszerek (inzulin, ha cukorbeteg vagy), fejlámpa, réteges, lélegző, inkább több, mint kevesebb (meleg) öltözködés, kesztyű, sok (alkoholmentes) innivaló, kamáslicsúszásgátló hómacska, hótalp részekre. Ezek megszívlelése / betartása a ti érdeketekben, a biztonság érdekében kötelező. Nagyon javasolt továbbá a túrabot. Termoszban meleg teát, kávét hozzatok! Ne legyen rá szükség, de ha lázas beteg leszel, kellhet EU-kártya. Hozzatok készpénzben eurót a szállásra, parkolásra, autópálya matricára, étkezésre, vásárlásra. Fontold meg a biztosítást is! 

(A fenti leírásban ki van húzva a kamásli, a hótalp és a hómacska. De. Egy esetleges, az év ezen szakában és ebben a magasságban még nagyon kis valószínűségű, de a mostani bolond időjárásban nem kizárt megahavazás esetén hótalp, fagyás vagy ónos eső esetén pedig csúszásgátló vagy hómacska szükséges. Ezt - amikor nekünk is van ilyen információnk - tudatjuk veled. Tudsz tőlünk bérelni mind hótalpat, mind hómacskát, (3600 Ft / pár / nap). 

 

 

A szlovákiai túra díjfizetése
A túradíj nem tartalmazza a szállás, utazás, étkezés, biztosítás, csúszásgátló hómacska, hótalp bérleti, lanovkajegy díjakat. A szállás díja a helyszínen, euróban fizetendő.

Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal) a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. (A nevet nem kell, azt úgyis látjuk). 

1139 Budapest, Tátra u. 31,
Július 15-16.
Szlovákiai túra