Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tátra és Fátra túráink kedvezményes díjai és az egyéb díjak

A szlovákiai hótalpas túrák és bakancsos túrák kedvezményes* díjai (a köv. táblázat felső fele) és a hótalpazások, túrák normál díjai (a köv. táblázat alsó fele)

Szlovák túráink *kedvezményes díjai   1 nap 2 nap nap nap nap
Felnőtt díj a túra előtt legalább 30 nappal történő jelentkezés és fizetés esetén 9990 14990 19990 24990 29990
**Gyermek díja a túra előtt legalább 30 nappal történő jelentkezés és fizetés esetén 5990 6990 7990 8990 9990
Szlovák túráink díjai nap nap nap nap nap
Felnőtt díj  10990 16990 22990 28990 34990
**Gyermek díja  6990 7990 8990 9990 10990
Szilveszteri, újévi túra díjak Felnőtt 12990, gyerek:6990. 
Egyedi, ill. testre szabott túrák díjai  Külön ajánlat alapján. Akár 1 főnek, akár kis csoportnak, akár céges túrára,  csapatépítésre egyedi ajánlatot teszünk. 

**Csak egy családon belül érvényes. 

 • *A kedvezményes díjra a hótalpas túra vagy túra indulása előtt több mint 30 nappal történő jelentkezés, és az indulás előtt több mint 30 nappal történő díjfizetés esetén jogosult a túrázó. A hótalpazás, ill. bakancsos túra indulása előtti 30 napon belüli jelentkezés is lehetséges, ilyenkor a "normál" díj fizetendő, amely a kedvezményes díjnál 1000 Ft-tal magasabb.
 • A kiemelt időpontokban tartott hótalpazások és túrák (ünnepek, ill. iskolaszünetek, pl. március 15-i 4 napos szünet, május 1-jei 4 napos szünet, Húsvéti 4 napos szünet, Pünkösdi 3 nap, Aug. 20., Október 23., Karácsony és Szilveszter közötti napok) felára 1000 Ft/fő/nap.
 • A hótalpas túrák túradíja nem tartalmazza a hótalpak bérleti díját, hótalpas túrák esetén a túra díja a hótalp bérleti díját (4000 Ft/nap vagy 10 euró/nap) nem tartalmazza, az helyben fizetendő
 • Last minute felár 2000 Ft/nap (az utolsó 3 napban történő fizetés esetén), last week felár 1000 Ft (az indulási előtti 7-4 napban történő fizetés esetén)
 • Téli, télies túrák esetén a túradíj nem tartalmazza a csúszásgátló hómacska bérleti díját (a bérleti díj szintén fejenként napi 10 euró vagy 4000 Ft).
 • (Ha van saját hótalpad, ha van saját csúszásgátlód, természetesen hozd magaddal.) 

Az olcsó húsnak nem híg a leve. Nem szerénytelenség. Hótalpazásaink, bakancsos túráink szuperek, jól szervezettek, átgondoltak, kipróbáltak, bejártak, BIZTONSÁGOSAK és tériszonnyal élők számára is kellemesek. Olyan útvonalakon haladunk, ahol egy CSEPPET SEM nem kell félned akkor sem, ha nem szereted a "magasságot". 

 • Készségesek, segítőkészek vagyunk
 • A hótalpazás vagy bakancsos túra idején elérhető szállások között a legjobb érték/ár arányt jelentő szállásokat foglaljuk. 
 • Az utazás a hótalpazásra / túrára gazdaságos, telekocsi rendszerben összehozzuk az autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal. 
 • Az utazási irodák leírásairól néha ordít, hogy aki írta, az soha életében az adott útvonalat nem járta, néha nem oda visznek, ahova meghirdetik az utat, és még a buszra történő felszálláskor sem mondják meg, hogy máshova megy majd az út;
 • Mi viszont több mint 20 év túra tapasztalatát kínáljuk

 

Milyen egyéb díjakkal és költségekkel kell számolni?


a) Szlovák autópálya-matrica (10 euró, gyakran ki is lehet kerülni az autópályát, amelyet nem túl hosszan használsz)

 

b) Parkolási díjak a szlovákiai túrákon
A parkolási díj egy napra helytől függően 2, 3, 6, ill. 7 euró.    

 

c) Szállás a hótalpazás, ill. túra idején:
20 eurótól kezdődnek az árak - a szálláshelytől, időszaktól függően. A szállást vagy foglaljuk a túrázóknak vagy a túrázók maguk foglalják a szállást.
Az utolsó 7-14 napban történő ('last minute') vagy 'very last minute' jelentkezéseknél a szállásfoglalás szinte biztosan a túrázó feladata. Ha mi foglaljuk a szállást és kell fizetni előleget, akkor a szállás díjának előlegét jellemzően a szállásadónak, ritkán nekünk kell utalni. Az esetek többségében a szállás díja előre nem utalandó, de a hótalpazás vagy bakancsos túra lemondása esetén a szállás díjának fizetése esedékessé válik.  

 

d) Étkezés a hótalpas, ill. bakancsos túrák idején
Hozhatsz vagy vehetsz "itt" élelmiszert, tudsz helyben főzni, szlovákiai szállásaink 99%-ában van konyha. Az éttermekben a budapestivel kb. megegyező árszintre számíthatsz. 

 

e) Biztosítás
Hála égnek soha nem volt rá még szükség, de sose lehet tudni, érdemes megfontolni! Ne utólag bánkódjunk. Egy helikopteres mentés költsége akár több ezer euró is lehet!! (Mi szóltunk....)

 

f) Felvonók, lanovkák, az ún. superlanovka. 
Az árak a hely függvényében változnak, az Alacsony-Tátrában a "superlanovka" a legdrágább, egy útra a felnőtt jegy ára 22, a gyerek 20 euró (a kártya visszaadása esetén).

 

 

g) Üzemanyag, amortizáció 
Ha a saját autótokkal jöttök, akkor értelemszerűen amortizáció, üzemanyag stb. költségek merülnek fel. Az üzemanyag Szlovákiában drágább.

 

h) Sodronyvasút (oda-vissza felnőtt 9, gyerek 6 Euró.)

 

i) Az ülőlift (libegő) a Magas-Tátrában csak le 8 euró. Gyerekek esetén a völgymenet ára 7 euró. 

 

j) Utasoknak (akár minibuszban, akár buszban, akár telekocsiban utasoknak) útiköltség-hozzájárulás az adott útnál feltüntetett összeg, külön, az útnál feltüntetett kiírás hiányában 6990 Ft/fő. (Maximum 15 kg. poggyász hozható). Tehát a telekocsi rendszerben az utasok a szabad helyeket jó szívvel és maguktól felajánló autósoknak személyenként max. 15 kg poggyásszal (ne itthonról vigyél ásványvizet) minden szlovákiai túránkra az oda és vissza utazásért a fenti költség-hozzájárulást fizetik.
K
ombinált túra esetén - amikor Szlovákiában is autózunk a helyszínek között - az utazási költséghozzájárulás 1000 Ft-tal magasabb. A szilveszteri költséghozzájárulás 2000 Ft-tal magasabb. A szilveszteri túra utazási költsége 8990 Ft oda-vissza, azoknak, akik busszal vagy telekocsival utasként jönnek. 

A költség-hozzájárulás "fix". Az olyan autósokat hozzuk össze utasokkal, akik ezt kölcsönösen elfogadják. A sofőr nem kérhet többet az utasoktól, akkor sem, ha Bp-en találkoztok, akkor sem, ha egy makói pár felvesz egy szegedi utast, vagy ha valaki tesz az utasért egy kisebb kitérőt. Tudjuk, hogy a költség-hozzájárulások a saját autójával egyedül jövő és 3 utast felvevő túrázó számára sem fedezik az autózás teljes költségét. Tudjuk, hogy az amortizáció, üzemanyag, autómosás, matrica, benzinkutas borravalója, kötelező szerviz, téli gumi, gumitárolás, gumicsere, ablakmosó-folyadék pótlás, a sofőr "munkaideje" stb. költségek Mo.-Szlovákia-Mo. oda-vissza útra eső teljes költsége az utasok által fizetett költség-hozzájárulásnál magasabb. De a semminél az utazási költséghozzájárulás sokkal több. Az utasok oldalán is előnyös a buszba vagy telekocsiba szállni, hiszen a költséghozzájárulás jóval kevesebb, mint a vonat- és buszjegy ára, vagy ha magatok jöttök ketten autóval. Kérjük, hogy utasként annak tudatában jelentkezz, hogy a sofőröd betegsége/balesete stb. a te kockázatod. Mi a túrát biztosítjuk és szimpla szívességet teszünk, hogy összehozzuk a feleket. Továbbá csak akkor jelentkezz telekocsiba utasnak, ha a kártérítésről lemondva tudomásul veszed, hogy a közlekedés veszélyes üzem, érhet baleset és uram bocsá' a te sofőröd is lehet részben vagy egészben hibás. 

 

k) Hótól függetlenül van szükség a túrabotra. Érdemes magadnak saját túrabotot vásárolni, a Decathlonban 2990 Ft-tól kapsz túrabotot és 10 évig jó, 3990 Ft-ért három részre csukható túrabotot is kapsz, amit már a hátizsákra és hátizsákba is kényelmesen betehetsz. Ha nincs túrabotod, tudsz bérelni, érdemes a túraboton NEM spórolni, ne lefelé jövetben ismerd fel, hogy milyen hasznos.  A bérleti díj 2 euró/fő/nap vagy 800 Ft/nap/fő. 

 

l) Mély hó esetén van szükség hótalpakra. A hótalpak bérleti díja naponta és fejenként 10 euró (természetesen egy pár) vagy 4000 Ft/pár/nap. Hótalpas túra esetén szükség van kamáslira, ezt a túrázók többsége hoz magával, javasoljuk, hogy vásárolj magadnak, de ha nincs, tudsz bérelni. (2 euró/fő/nap vagy 800 Ft/fő/nap). Akinek van hótalpa, az természetesen hozhatja, és hozza is a sajátját, hiszen így mentesülsz a bérleti díj megfizetése alól. Csúszós, jeges talajon szükséges a csúszásgátló (vagy hómacska vagy hágóvas), a fém csúszásgátló / hómacska bérleti díja naponta és fejenként 10 euró (egy pár) vagy 4000 Ft/pár/nap.

 

m) A rafting (28 euró) és egyéb díjakat, pl. kalandpark , barlangi belépő, vízivilág központ stb. díjakat a túra díja nem tartalmazza, azokat vagy helyben kell fizetni vagy utalni kell, utóbbi esetben ezt jelezzük e-mailben. 

 

n) Kiemelt túráink díjai (Húsvét, Május 1. Pünkösd, július második fele és augusztus első 10 napja, Október 23., őszi szünet, a Karácsony-Szilveszter időszak, Zöld-tavi túrák, Lomnici és gerinctúrák) külön ajánlatot teszünk. 


o) Téves utalások visszautalása 5%-kal, de legalább 3000 Ft-tal csökkentett összegben történik. 
 

p) Egyedi túrákra, egyedi hótalpas túrákra (kisebb csoportnak, akár egyéneknek), céges túrákra, csapatépítésekre külön ajánlatot teszünk 
 

r) Átregisztrálási díjjal másik időpont lehetősége 
A jelentkezéskor fizetett 700 Ft/fő/nap díjjal, mint "sajátos biztosítással", a hótalpas túra, ill. túra másik időpontra vihető át, ha az eredeti időpontban a túrát - pl. hóvihar, áradás, ónos eső, jégpáncél az úton, stb. vagy más akadály, nehézség, vis major miatt - nem lehet megtartani. Tehát  fejenként, a túra napjai szorozva 700 Ft-tal összegű (pluszban fizetendő) átregisztrálási díj fizetése ellenében egyfajta (nem szó szerinti) "biztosítást" vehetsz arra az esetre, ha a túra valamilyen objektív körülmény miatt (biztonságosan vagy normális körülmények között) megtarthatatlan. Az átregisztrálási díjjal, mint minimális plusz fizetéssel másik időpont lehetőségét kapod. Ez hangsúlyosan nem a túrázó általi lemondásra vonatkozik.    


s) 
V
isszafordulni, egyéni útvonalat választani tilos. Ha valaki fáradtság, kedv hiánya, stb. okokból nem kíván vagy tud továbbmenni, és a túrát több túravezető vezeti, ill. minden más szempontok alapján is egy túravezető a túrázót vissza vagy más úton kísérheti, akkor a túrázót a túradíjjal azonos pönálé, de minimum 10000 Ft terheli, amely helyben, készpénzben fizetendő.